km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Olajat folyatott a 86-osra egy baleset után, majd kerékcserét követően távozott volna az ittas sofőr

Olajat folyatott a 86-osra egy baleset után, majd kerékcserét követően távozott volna az ittas sofőr

Egy pályaelhagyásos balesetet követően 55 méteren folyt olaj egy Fiatból a 86-os főútra, Balogunyom közelében. A később ittasnak bizonyult sofőr éppen kereket cserélt az autón, amikor rendőrök érkeztek a ködben az út szélén álló autóhoz, írja a 112press.hu.

A tudósításban szerepel: "Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 86-os főúton, vasárnap este.

Egy Fiat személygépkocsi tartott Körmend irányába, amikor Balogunyom közelében a jármű eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, majd a töltés alján állt meg.

Az autót ezután egy Audi vontatta vissza az úttestre 100 méterrel a lehaladási helytől. Az eset idején köd miatt jelentősen csökkent a látótávolság. Az Audi visszavontatta a Fiatot az eredeti haladási sávjába, majd az út szélén megálltak. Eközben 55 méteren olaj folyt a főútra.

Az autó vezetője kereket akart cserélni, de még a kerékcsavarok meglazítása előtt emelővel megemelte az autó jobb elejét, így nem járt sikerrel.

Ekkor értek a helyszínre a rendőrök, akik egyrészt biztosították a helyszínt, hogy ne ütközzön másik jármű az álló Fiatnak a ködben, másrészt ellenőrizték a sofőr és az autó okmányait is. Úgy tudjuk, hogy ezek sem voltak mind rendben, de a gépkocsit vezető férfinél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, emiatt őt vérvételre előállították a rendőrök.

A sofőr műszaki hibára hivatkozott a baleset  okaként, ezért a járművet lefoglalta a rendőrség és szakértő állapítja majd meg, hogy okozhatta-e meghibásodás a pályaelhagyást.

A főutat a Magyar Közút munkatársa mentesítő anyaggal szórta fel és csúszásveszélyre figyelmeztető táblát helyezett ki, mindkét irányban. 

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.