km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében

ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében

Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.

 

Tündérliget, zöldkuckó, bűvös lugas, mesés menedék - nyolc helyszínt rendeztek be a Kámoni Arborétumban az idei ÖkoPlusz Fesztiválon. Közel 100, környezettudatossággal kapcsolatos programmal várták a látogatókat, árulta el Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke. Hozzátette, a harmadik ÖkoPlusz fesztivált kétnaposra tervezték, hogy minél több programot tudjanak nyújtani. A fenntarthatóság és környezetvédelem mellett beemelték a mentálhigiénét és az önismeret különböző programjait, workshopjait is.


A pénteki megnyitón Németh Ákos zöldtanácsnok arról beszélt, hogy az ÖkoPlusz Fesztivál jó lehetőség a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségünk közös ünneplésére. Kiemelte, a helyi közösség ereje és összefogása kulcsfontosságú a fenntartható jövő megteremtése érdekében. Az ÖkoPlusz Fesztivál kiváló példa arra, hogyan tudunk összefogni a környezetünk védelme érdekében.


Nagy hangsúlyt kaptak az újrahasznosítással, fenntarthatósággal kapcsolatos előadások, foglalkozások, szó esett például kertészetről, kertépítésről a klímaváltozás árnyékában. Egyszerű konyhai alapanyagokból fürdőbombát lehetett készíteni, ami egy kád vízben feloldva segíti az ellazulást. A gyerekeket bábszínház, bohóprodukció és fajátszótér is várta, ahol minden játékhoz egy-egy mondóka kapcsolódott.


Az idei év újítása volt, hogy nem csak a látogatóközpont és a könyvtár közelébe, de az arborétum belső területeire is szerveztek programot. A mamutfenyő alatt például élményfestésre hívták az érdeklődőket, kicsit odébb pedig koncertek szóltak a fák között, piknik hangulatban.


Az árusok standjain kézműves és újrahasznosított termékekből lehetett válogatni, most először éjszakai zseblámpás arborétum-túra és kvíz is szerepelt a programban.


Szombaton este Molnár Piroska, Kossuth- és Jászai-díjas színművész volt a fesztivál vendége, aki életéről, pályájáról mesélt a közönségnek.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Lutor Kata


 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.