km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Nyugdíjba vonult a Vas megyei rendőrfőkapitány

Nyugdíjba vonult a Vas megyei rendőrfőkapitány

Tánczi Tibort, az eddigi bűnügyi főkapitány-helyettest bízta meg június 1-től a köztársasági elnök és a belügyminiszter a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével. Tiborcz János vezérőrnagy, aki 2011-től irányította a főkapitányságot, elérte a pozíció betöltésének felső korhatárát.

 

Rendőri vezetők, a megyei közgyűlés elnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és polgármesterek jelenlétében ismertették Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, és Pintér Sándor belügyminiszter által aláírt parancsot a Készenléti Rendőrség nagytermében. A felső korhatár elérésére való tekintettel május 31-ével megszűnt az eddigi Vas megyei rendőr-főkapitány, Tiborcz János hivatásos szolgálati viszonya. Június 1-től Tánczi Tibor ezredes veszi át a pozíciót. A megbízást az országos rendőrfőkapitány, Balogh János altábornagy adta át. A szokásoknak megfelelően a csapatzászlót is átvette elődjétől Vas megye új első számú rendőri vezetője.

 

Fotó: police.hu
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén