km/óra
  2020.10.23., péntek  •  Gyöngyi napja
Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Sorozatunkban a város képviselőivel a Szombathelyi Televízió műsorában, a Fogadóórában készült interjúkat foglaljuk össze. Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője a tervezett idősek otthonáról és a közlekedésbiztonságról is beszélt. 

Fiatal hölgy a képviselőtestületben

 

Bokányi Adrienn mindjárt az interjú elején kiemelte: reméli, az utána következő generációk nőtagjait motiválja abban, hogy igenis érdemes politikával foglalkozni, vagy akár a politikai életben aktívan szerepet vállalni. Nem "null kilométeres" önkormányzati képviselő, hiszen a korábbi ciklusban is fontos szerepet vállalt. A Gazdasági és Jogi Bizottság elnökeként most sokrétű feladatkör tartozik hozzá, ami óriási felelősséget és egyben felhatalmazást is jelent. Úgy véli, hogy a kormánytól továbbra is érkeznek majd fejlesztési támogatások, mivel nem akarják tönkretenni, ellehetetleníteni azokat a városokat, melyek ellenzéki vezetésűek. Másfelől közvetlen uniós forrásokra is számítanak, melynek kapcsán dr. Nemény András polgármester már a kampány folyamán tárgyalt az unió vezetőivel.  


Emberléptékű szociális politika


– Abszolút nem vagyunk egyszerű helyzetben, nem a legtökéletesebb állapotban vettük át a város vezetését – fogalmazott a képviselő. – Ez igaz az utak, a járdák állapotára, a szociális, az oktatási ágazat visszásságaira, a bérlakáshelyzetre. Átfogóan meg kell reformálni a szociális juttatások csomagját, és sokkal inkább figyelembe kell venni a problémás egyéni élethelyzeteket. A Szociális és Lakás Bizottság tagjaként szerintem az embereket nem lehet általánosságban kezelni és beskatulyázni, kategorizálni, hanem az adott krízishelyzetre kell a városnak megfelelő választ adni.  
Éljen Szombathely Applikáció


– A mai politikában nagyon nagy szükség van a modern és innovatív megoldásokra – véli Bokányi Adrienn. – Korábban nem volt egyszerű feladat a problémák bejelentése, ehhez képest most az applikációval pár perc alatt megtehetjük ezt. Decemberben egy gyorsreagálású csoporttal bővül a szolgáltatás. Reményeim szerint pedig a jövőben az applikáció kaphat még egy nagyon fontos funkciót:  az adott választókerületeket érintő beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban egyrészt információt, másrészt együtt-döntési lehetőséget is biztosíthatunk a lakóknak. 


Városi fenntartású nyugdíjas otthon 


Az idősek gondozásában, ellátásában a városnak segítő kezet kell nyújtani a városlakóknak – hangsúlyozta Bokányi Adrienn, majd így folytatta: – A tervek szerint a Welther Károly utca 4. szám alatt, a SZOVA Zrt. jelenlegi székhelyén lenne a városi fenntartású idősek otthona. A tervek szerint 2–5 fős szobákat alakítanánk ki jó minőségben, mindegyikhez tartozna saját fürdő és WC. Lenne étterem, nővérállomás, közösségi tér az udvaron is. A telek végén lévő, Nádasdy utca 17. számú, jelenleg önkormányzati bérlakásként funkcionáló épületben pedig lakásokat alakítanánk ki olyan időseknek, akik még jobb fizikai és szellemi állapotban vannak, de szükségük van felügyeletre, meleg étkezésre. 


Biztonságosabb közlekedés a körzetben


– Több olyan gyalogátkelőhely is van a körzetemben, ahol nincs jelzőlámpa, borzasztóan nehéz az átkelés. Ezeket első körben fel kell szerelni valamilyen figyelemfelkeltő eszközzel, akár fényvisszaverő csíkkal ellátott zászlókkal. Továbbá osztályvezetői javaslatra gondolkozunk abban is, hogy villogó, figyelemfelkeltő, felhívó jelzéssel lássuk el a zebrát. Mindenképpen dolgozunk ennek rövid időn belüli megoldásán – vetítette előre Bokányi Adrienn. 
 

Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
Nem ússzák meg az éttermek és a vendéglátóhelyek
Úgynevezett ágazati vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek italbeszerzéseinek elemzésére.
Felborult egy gépkocsi a 87-es főúton, Kőszeg közelében
Fotókon az 1956-os forradalom szombathelyi eseményei
Az 1956. októberi szombathelyi eseményeket javarészt a szemtanúk elbeszéléséből ismerjük, de hiába kutatunk korabeli fotódokumentumok után. Ha készültek is fényképek, azok a mai napig családok asztalfiókjaiban lapulnak. A történtek hiteles felidézésében mindössze 5 ismert fotó lehet segítségünkre, amelyek ismeretlen készítőtől kerültek a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltárába.
Elindult a fűtési szezon, romlott a levegőminőség
Elkezdődött a fűtési szezon és ennek hatása megnőtt a légszennyezettség. Tíz településen kifogásolt a levegőminőség - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
Az ellenzék közös videóban emlékezik 1956-ra
Az ellenzéki pártok közös felvétellel emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.