km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Sorozatunkban a város képviselőivel a Szombathelyi Televízió műsorában, a Fogadóórában készült interjúkat foglaljuk össze. Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője a tervezett idősek otthonáról és a közlekedésbiztonságról is beszélt. 

Fiatal hölgy a képviselőtestületben

 

Bokányi Adrienn mindjárt az interjú elején kiemelte: reméli, az utána következő generációk nőtagjait motiválja abban, hogy igenis érdemes politikával foglalkozni, vagy akár a politikai életben aktívan szerepet vállalni. Nem "null kilométeres" önkormányzati képviselő, hiszen a korábbi ciklusban is fontos szerepet vállalt. A Gazdasági és Jogi Bizottság elnökeként most sokrétű feladatkör tartozik hozzá, ami óriási felelősséget és egyben felhatalmazást is jelent. Úgy véli, hogy a kormánytól továbbra is érkeznek majd fejlesztési támogatások, mivel nem akarják tönkretenni, ellehetetleníteni azokat a városokat, melyek ellenzéki vezetésűek. Másfelől közvetlen uniós forrásokra is számítanak, melynek kapcsán dr. Nemény András polgármester már a kampány folyamán tárgyalt az unió vezetőivel.  


Emberléptékű szociális politika


– Abszolút nem vagyunk egyszerű helyzetben, nem a legtökéletesebb állapotban vettük át a város vezetését – fogalmazott a képviselő. – Ez igaz az utak, a járdák állapotára, a szociális, az oktatási ágazat visszásságaira, a bérlakáshelyzetre. Átfogóan meg kell reformálni a szociális juttatások csomagját, és sokkal inkább figyelembe kell venni a problémás egyéni élethelyzeteket. A Szociális és Lakás Bizottság tagjaként szerintem az embereket nem lehet általánosságban kezelni és beskatulyázni, kategorizálni, hanem az adott krízishelyzetre kell a városnak megfelelő választ adni.  
Éljen Szombathely Applikáció


– A mai politikában nagyon nagy szükség van a modern és innovatív megoldásokra – véli Bokányi Adrienn. – Korábban nem volt egyszerű feladat a problémák bejelentése, ehhez képest most az applikációval pár perc alatt megtehetjük ezt. Decemberben egy gyorsreagálású csoporttal bővül a szolgáltatás. Reményeim szerint pedig a jövőben az applikáció kaphat még egy nagyon fontos funkciót:  az adott választókerületeket érintő beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban egyrészt információt, másrészt együtt-döntési lehetőséget is biztosíthatunk a lakóknak. 


Városi fenntartású nyugdíjas otthon 


Az idősek gondozásában, ellátásában a városnak segítő kezet kell nyújtani a városlakóknak – hangsúlyozta Bokányi Adrienn, majd így folytatta: – A tervek szerint a Welther Károly utca 4. szám alatt, a SZOVA Zrt. jelenlegi székhelyén lenne a városi fenntartású idősek otthona. A tervek szerint 2–5 fős szobákat alakítanánk ki jó minőségben, mindegyikhez tartozna saját fürdő és WC. Lenne étterem, nővérállomás, közösségi tér az udvaron is. A telek végén lévő, Nádasdy utca 17. számú, jelenleg önkormányzati bérlakásként funkcionáló épületben pedig lakásokat alakítanánk ki olyan időseknek, akik még jobb fizikai és szellemi állapotban vannak, de szükségük van felügyeletre, meleg étkezésre. 


Biztonságosabb közlekedés a körzetben


– Több olyan gyalogátkelőhely is van a körzetemben, ahol nincs jelzőlámpa, borzasztóan nehéz az átkelés. Ezeket első körben fel kell szerelni valamilyen figyelemfelkeltő eszközzel, akár fényvisszaverő csíkkal ellátott zászlókkal. Továbbá osztályvezetői javaslatra gondolkozunk abban is, hogy villogó, figyelemfelkeltő, felhívó jelzéssel lássuk el a zebrát. Mindenképpen dolgozunk ennek rövid időn belüli megoldásán – vetítette előre Bokányi Adrienn. 
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Országos tisztifőorvos: Magyarországon a PCR teszt mindenkinek ingyenes, akinél azt a háziorvos, járványügy, kórház indokoltnak tartja
Egy hete stagnál az ú beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Aláhúzta: Magyarországon a PCR teszt mindenkinek ingyenes, akinél azt a háziorvos, járványügy, kórház indokoltnak tartja.
Operatív törzs: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München - Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.