km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Nyitott szertárkapuk: gyermek- és családi nap a tűzoltó-parancsnokságokon

Nyitott szertárkapuk: gyermek- és családi nap a tűzoltó-parancsnokságokon

Május utolsó vasárnapja gyermeknap. Ez alkalomból, május 28-án ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, írják honlapukon a vasi katasztrófavédők.

A tudósítás szerint: "Vas vármegye mindhárom hivatásos tűzoltó-laktanyájában, Sárváron, Szombathelyen és Körmenden, valamint az öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon, így Vasváron, Kőszegen, Répcelakon, Csepregen és Celldömölkön is várják az érdeklődőket. Emellett számos önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott az országos Nyitott szertárkapuk programhoz: Őriszentpéteren, Sorkifaludon, Zalalövőn, Horvátzsidányban, Alsószölnökön, Hosszúperesztegen, Csáfordjánosfán, Csöngén, Nicken, Felsőcsatáron és Vépen szintén lehetőséget kapnak a gyermekek és szüleik, hogy megtekintsék a gépparkot, az eszközállományt, valamint felpróbálják a tűzoltó védőfelszereléseket.

A délelőtt 10 órától kezdődő programok keretében a tűzoltók több alkalommal próbariasztás során mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekinthetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ebben az évben kibővített programkínálattal várja a tűzoltók és hivatásuk iránt érdeklődő gyermekeket és családjaikat."

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.