km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Futsal: remek meccsen, hátrányból fordítva nyert a HVSE Nyíregyházán

Futsal: remek meccsen, hátrányból fordítva nyert a HVSE Nyíregyházán

A zöld-fehérek a szünetben még kétgólos hátrányban voltak, a fordulás után azonban Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Hajmási Milán, valamint Vas Ádám is betalált, így 4-2 arányban a bajnoki címvédő diadalmaskodott.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA - HALADÁS VSE 2-4 (2-0)

Nyíregyháza: Pethő Martin - Gyulai József, Ladányi Dávid, Varga Dániel, Gyügyei Zoltán, Szabolcsi Máté, Hegyes Benjámin, Kovács Béla, Kovács Gergő, Lakatos Péter, Kovács Erik, Lakatos László, Pataki István, Bagdi Róbert

Edző: Lovas Norbert

Haladás: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Arnon Santos Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Lakatos László 9., Gyulai József 18., ill. Nagy Kevin 23., Dróth Zoltán 25., Hajmási Milán 30., Vas Ádám 35.

 

A sűrű decemberi menetelésben ezúttal egy nyíregyházi "kirándulás" szerepelt a Haladás VSE futsalcsapatának programjában. Dróth Zoltánék az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza otthonába látogattak, amely bátran mondhatjuk, hogy pozitív hangulatban várhatta a találkozót, ugyanis az előző játéknapon legyőzte a Berettyóújfalu gárdáját.

 

A zöld-fehérek nem bízták a véletlenre a dolgot, rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, Arnon Cassemiro próbálkozásánál pedig a kapufa mentette meg a nyírségi együttest. Rohamozott a címvédő, sorra dolgozta ki a helyzeteket, szinte valamennyi akcióját lövéssel fejezte be, de Pethő bravúrjai, a blokkok, vagy éppen Dróth Zoltán kísérleténél a kapufa megakadályozta abban, hogy megszerezze a vezetést. Az óriási mezőnyfölényben játszó szombathelyieknek nem akart összejönni a gól, ellenben a házigazdával, amely a 9. percben Lakatos révén előnybe került (1-0). Megérezte a Nyíregyháza, hogy lehet keresnivalója, s bár továbbra is a HVSE nyomott, a hazaiak életveszélyes kontrákat vezettek, s bizony Alasztics Marcellnek is akadt dolga. A szünet előtt nem sokkal aztán még nehezebb helyzetbe kerültek a vasiak, egy szabadrúgásvariáció végén Gyulai volt eredményes, a Nyíregyháza így 2-0-s előnnyel mehetett a szünetre.

 

A fordulás után is hasonló mederben folyt a mérkőzés: a Haladás támadott, a nyírségiek védekeztek, akik a 23. percben már nem tudták elkerülni a bekapott gólt: Nagy Kevin pókhálózta ki a jobb felső sarkot és módosította 2-1-re az állást. Kisvártatva ismét Alasztics Marcellnek kellett résen lennie, ezt követően viszont újabb szombathelyi gólt jegyezhettünk fel, Dróth Zoltán révén egalizált a Juanra-legénység. A vendégek még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, teljesen a kapuja elé szegezték a Nyíregyházát, a 30. percben Hajmási Milán révén pedig a fordítás is összejött (2-3). A hazaiak fáradni látszottak, már nem tudtak veszélyes kontrákat vezetni, ráadásul a 35. percben Vas Ádám is beköszönt, már két góllal vezetett a HVSE (2-4). Lovas Norbert csapata még ugyan átállt öt a négy elleni játékra, visszajönni viszont már nem tudott a mérkőzésbe. A bajnoki címvédő 4-2-es győzelmet aratott és készülhet a Berettyóújfalu elleni rangadóra, melyre december 12-én, hétfőn 18 óra 30 perckor kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.