km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Növekedésnek indult a németországi farkasállomány

Növekedésnek indult a németországi farkasállomány

Jelentősen megnőtt a farkasok száma Németországban: a hivatalos adatok, amelyek az áprilisban záródó egy évet rögzítik, 157 falkát regisztráltak, 27 párt és 19 magányos egyedet.

 

Az adatokat a német Természetvédelmi Szövetség (BfN) és a Szövetségi Dokumentációs és Tanácsadó Központ (DBBW) ismertette csütörtökön. Az egy évvel korábbi vizsgálat 131 falkát, 45 párt és 9 magányos egyedet rögzített.
   

A mostani jelentés szerint a legtöbb - 49 - falka Brandenburg szövetségi állam területén él, ezt követi Alsó-Szászország 35 falkával és Szászország 29 falkával.
   

A regisztrált egyedek közül legalább 403 felnőtt példány. Összesen 138 kimúlt állatot találtak, legtöbbjüket, 107 farkast közutakon történt baleset ölt meg.
   

A Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint a farkaspopuláció mérete arra utal, hogy szükség van Németországban az állatállomány farkasok elleni fokozott védelmére.
   

A DBBW közlése szerint 2020-ban 942 ismert esetben támadtak farkasok haszonállatokra, míg egy évvel korábban 886 esetben. Csaknem 4000 tenyészállat múlt ki, sérült meg vagy tűnt el ennek következtében.
   

Azok a német szövetségi államok, ahol farkasok élnek, összesen 9,5 millió eurót (3,4 milliárd forintot) költöttek a haszonállatok védelmére és kártérítésre. (

 

Forrás: MTI

kapcsolódó cikkek
Szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség az utakon
Szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség az utakon
Baleset esetén a 112-es segélyhívót kell hívni és meg kell várni a rendőri intézkedést.
címkék
kapcsolódó cikkek
Szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség az utakon
Szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség az utakon
Baleset esetén a 112-es segélyhívót kell hívni és meg kell várni a rendőri intézkedést.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel". 
Kásler: újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt
Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Befagyhat a Balaton a jövő heti hidegben
A havas tájakon -15 foknál is csípősebb lehet a hideg.