km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Nincs több betonozás, felnijavítás: megünnepelték a lakók a négy zanati utca felújítását

Nincs több betonozás, felnijavítás: megünnepelték a lakók a négy zanati utca felújítását

Avatóbulit tartottak pénteken annak a négy zanati utcának a lakói, amelyeknek a burkolatát nemrégiben újította fel az önkormányzat. 

A történet dióhéjban annyi, hogy az egykori szántóföldek helyén a 2000-es elején kialakított lakóövezetben az utcák a korábbi földtulajdonosok nevén maradtak, így az önkormányzat nem vette át kezelésbe azokat. A rossz minőségű utakat a háztulajdonosok javíttották az elmúlt két évtized során. Több önkormányzati ciklusán nem történt semmiféle előrelépés, végül a múlt év végén a város megtalálta azt a megoldást, aminek során felújíttatja, majd átveszi az utcákat. A több mint 60 milliós költségeknek eredetileg a felét kellett volna állniuk az érintett polgároknak, a másikat dr. Hende Csaba országgyűlési ígérte meg központi forrásból a kampányában. Ez utóbbi végül/egyelőre nem érkezett meg, az önkormányzat ezért úgy döntött, az elszálló árak miatt nem vár tovább, a fennmaradó részt is állta (más kommunikáció szerint " csak előfinanszírozta" a központi támogatás megérkezéséig), így az elmúlt két hétben teljesen felújították az utcákat: új az új útalapra kétrétegű burkolat került.

A lakók pedig pénteken megünnepelték, hogy mindez - ha némi késéssel - de végül megtörtént. 

Idetartozik még, hogy a felújítás esetleges hibáit, a lakók észrevételeit hétfőn műszaki ellenőrrel jegyzőkönyvezi az úttársaság.

Fotó: Berta Norbert

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.