km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
„Nincs kés a torkunkon” - edző és irányító az SZKKA idei meneteléséről

„Nincs kés a torkunkon” - edző és irányító az SZKKA idei meneteléséről

Bravúros győzelmet aratott két hete Székesfehérváron a Hungest Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA), amelynek köszönhetően lényegesen megnőttek a gárda bennmaradási esélyei az élvonalban. Marosán György vezetőedző azért még óvatosan fogalmaz, s mint mondta: a fehérvári utolsó másfél percben éveket öregedett… Pődör Rebeka, a gárda irányítója szerint sokat köszönhet a csapat a szurkolóknak.

 

A Hungest SZKKA jelenleg 13 pontos a magyar élvonalban – a mieink nyolc egységgel gyűjtöttek többet a vonal alatt tanyázó Békéscsabánál. Az elmúlt évtizedben csak elvétve volt arra példa, hogy egy újonc megragadjon a legjobbak között, az ALBA elleni győzelmével erre most a szombathelyieknek reális esélyük van. 


– Mit mondjak, a fehérváriak elleni utolsó percekben éveket öregedtem. 12 esztendeje vagyok női együtteseknél edző, nincs életbiztosításom, igaz, szerintem társaság sem lenne, aki szerződne velem… Három góllal vezettünk, én nyugalmas játékot és türelmet kértem a lányoktól – no, ez így nem jött össze. Kapkodtunk, nem koncentráltunk, ami majdnem megbosszulta magát. Ám tán épp a csapatunk erősségét mutatja, hogy az ilyen szituációkból is jól tudunk kijönni. Amikor nyáron megerősítettük légiósokkal az együttesünket, pont ezért tettük! A rutinos külföldi játékosok és a fiatal, helyi tehetségek nagyszerű egységet alkotnak. Persze, szó nincs arról, hogy ettől kezdve hátra dőlnénk, most jelenleg 70-75 százalékos esélyt adok annak, hogy jövőre is NB I-es csapatunk lesz. Van ennél optimistább jóslat is, de nekem az a dolgom, hogy minden meccsen a maximumot hozzam ki a lányokból. Egy biztos: a saját kezünkben van a sorsunk, és nincs a kés torkunkon. Nem kell stresszelnünk, köszönhetően a gárda remek, három győzelemből álló szériájának. Nagy hálával tartozunk a közönségünknek is, ám azért azt nem győzöm hangsúlyozni, hogy e nagyszerű sikersorozat egyszer majd biztosan megszakad. Hétvégén a Vácot fogadjuk, soros ellenfelünk európai rutinnal rendelkező, igazán erős alakulat. Utána héten viszont Békéscsabára látogatunk, számunkra az a találkozó élvez prioritást – avatott be a részletekbe Marosán György. 


Pődör Rebeka, a Hungest SZKKA fiatal irányítója kulcsszerepet vállalt a fehérvári diadalból. „Beki” is örült természetesen a győzelemnek, és arról is beszélt, hogy milyen célok lebegtek a szemük előtt a bajnoki rajtot megelőzően. 
– Úgy gondolom, sikerült meglepetést okoznunk két hete Székesfehérváron. Ami a szezon előtti célkitűzéseinket illeti, nos, a bennmaradást fogalmaztuk meg. Most, így március elején rápillantva a tabellára, azt látjuk, hogy a 9. helyen állunk. Ha valaki ezt mondja nekem augusztusban, akkor kicsit meglepődtem volna. Nyilván, még sok meccs van hátra, próbálunk további pontokat szerezni, de már most nagyon büszke vagyok a csapatra. A legnagyobb bravúrként a múlt heti, ALBA elleni meccset éltem meg, mivel nagyon nehéz Fehérváron győzni, de végül az utolsó pillanatokban sikerült a bravúr. A legemlékezetesebb meccs pedig egyértelműen a Győr elleni volt: minden fiatalnak az az álma, hogy a BL-győztessel játsszon. Emlékezetesek maradnak a Dunaújváros és a Mosonmagyaróvár elleni hazai összecsapások, amelyeken parádés hangulatot varázsoltak nekünk a szurkolók. Két hete valóban nagy lépést tettünk a bennmaradás felé, reményeim szerint tudjuk tartani az elmúlt háromtalálkozón mutatott formánkat, és továbbra is ilyen magabiztos játékot nyújtunk – fogalmazott Pődör Rebeka. 


A Hungest SZKKA vasárnap este hat órától a Vác együttesét fogadta a Rohonci úti Sportkomplexumban. 30-36 arányban a váciak nyerték meg a találkozót.

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Előadóülés az év élőlényeiről a múzeumban
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.