km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Neumann Társaság-díjat kapott Nemes József

Neumann Társaság-díjat kapott Nemes József

Az ELTE szombathelyi oktatójának a számítástechnika területén elért kimagasló eredményeit, munkásságát ismerte el ezzel a Neumann János Számítógéptudományi Társaság.

A hírről az ELTE Savaria Egyetemi Központ adott hírt hivatalos Facebook-oldalán. Tizenhárom hazai informatikus szakember munkásságát díjazta a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) és a HUN-REN Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet a Neumann után, szabadon című november 15-én megrendezett konferencián.

Közülük három ELTE-s vehetett át elismerést. Egyikük Nemes József, az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet egyetemi docense (a fotón középen), aki a hazai számítástechnikai kultúra kialakításában és fejlesztésében elért eredményei elismeréseként Neumann-díjat kapott, számol be róla a Savaria Egyetemi Központ. 

Az NJSZT hagyományosan évente Neumann-díjjal ismeri el azokat, akik kiemelkedő eredményeket értek el a hazai számítástechnikai kultúra kialakításában és fejlesztésében.

Nemes József kimagasló eredményeit, munkásságát ismerte el ezzel a Neumann János Számítógéptudományi Társaság Fotó: NJSZT

Nemes József az NJSZT Vas megyei területi vezetője, emellett a társaság Robotika Szakosztályában is kiemelkedően aktív, robotika versenyszervező. Az ő kezdeményezésére neveztek el idén Szombathelyen teret Neumann Jánosról a Neumann 120 jubileumi emlékév kapcsán.

 


 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak