km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Népszava: Kásler Miklós távozik, Lázár János visszatér

Népszava: Kásler Miklós távozik, Lázár János visszatér

Kásler Miklós távozik, Lázár János pedig visszatér, tudta meg a Népszava a kormányalakításról. A napilap szerint biztosra vehető, hogy a kormányfő a kulcstárcák – belügy, pénzügy, kancellária – vezetőivel már megállapodott, Pintér Sándor pedig 74 évesen is újabb négy év miniszterséget vállalt. Lázár János a lap szerint agráriummal, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel foglalkozó tárcát kaphat.

 

A Népszava információi szerint Varga Mihály is marad pénzügyminiszterként, azonban tárcájának kevesebb funkciója lesz a korábban megszokottnál, ugyanis a következő ciklusban a pénzügyi tárca csupán a költségvetéssel és az adóügyekkel fog foglalkozni.


Új tagot is köszönthet viszont a kormány a Népszava szerint: a lap azt írja, hogy a gazdasági stratégia, az energetika, a fejlesztések koordinálása egy új tárcához kerülhet, aminek élére a miniszterelnök Nagy Mártont látná szívesen. Nagy a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója van, később 2015 és 2020 között a jegybank alelnökeként is dolgozott. 2020-ban viharos tempóban távozott, Matolcsy Györggyel való, elmérgesedett vitája miatt.


A Népszava informátorai biztosra veszik, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként marad a kormányban, ugyanúgy, ahogy Szijjártó Péter pozíciója is biztos külgazdasági és külügyminiszterként. Orbán viszont feldarabolhatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, így a Népszava szerint felmerült, hogy egészségpolitikai irányítónak reaktiválják Szócska Miklóst, a második Orbán-kormány egészségügyi államtitkárát. Szócska jelenleg a Semmelweis Egyetem közszolgálati karának dékánja.

 

Fotó: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a székesfehérvári osszárium ásatásainak eredményéről tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. április 13-án. MTI/Kovács Tamás

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.