km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Nemzetközi megfigyelők járják a szombathelyi szavazóköröket - magas a részvételi arány

Nemzetközi megfigyelők járják a szombathelyi szavazóköröket - magas a részvételi arány

Délután három óráig 23 915 választópolgár adta le szavazatát Szombathelyen, tudtuk dr. Károlyi Ákos jegyzőtől. A vasi megyeszékhelyen nemzetközi megfigyelők is dolgoznak.

38,06 százalékos volt a részvételi arány Szombathelyen délután 3 óráig, osztotta meg portálunkkal a legfrissebb adatokat dr. Károlyi Ákos. Ez majdnem 9 százalékkal magasabb, mint az öt évvel ezelőtt, hasonló időben mért szám (29,78). A 2014-es voksolás összesítése azt mutatja, hogy akkor ebéd után, illetve délután három órát követően megnőtt a szavazók aktivitása – hogy ez most is így lesz-e, azt nem lehet megjósolni.


Károlyi Ákos beszámolt arról is, nemzetközi megfigyelők is vannak Szombathelyen, az amerikai nagykövetség munkatársai járják a szavazóköröket. A Nemzeti Választási Iroda igazolásával ellenőrzik a szavazás menetét, kérdéseket tesznek fel a bizottságok tagjainak, az állampolgároknak a voksolással kapcsolatban. 


A szombathelyi jegyző elmondta, a szavazás rendben zajlik, rendkívüli esemény nem történt délután háromig.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.