km/óra
  2023.12.10., vasárnap  •  Judit napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
A kormányzati elvonások miatt a lakótelepek élhetőbbé tétele és a zöldfejlesztések is veszélybe kerültek

A kormányzati elvonások miatt a lakótelepek élhetőbbé tétele és a zöldfejlesztések is veszélybe kerültek

Németh Ákos tanácsnok a város közösségi oldalára felkerült videóban beszél azokról a fejlesztésekről, amelyek megvalósultak az elmúlt időben a körzetében, és azokról is, amelyeket szeretnének megvalósítani, ám pénz hiányában erre kevés az esély.

 

Németh Ákos elmondta, a tavalyi évben a körzetben új szemeteseket helyeztek ki, padokat, járdákat, és egy kereszteződést újítottak fel a Szent Gellért utcában. Városszerte maszkokat osztottak, új buszokat hoztak Szombathelyre. Radikálisan visszaszorították az illegális hulladéklerakást, és kijelöltek 1000 helyszínt, ahová fát szeretnének ültetni. Hangsúlyozta, hogy ezen kívül is nagyon sok tervük van. Szeretnének új zebrát a Kőrösi óvodához, új parkolókat a körzetben, illetve a zöldfejlesztéseket is végre szeretnék hajtani. 


Mint mondta, ahhoz, hogy ezt meg tudják tenni, pénzre van szükségük. Ezt a pénzt akarja a kormány elvonni a szombathelyiektől. Városaink kifosztása nem kormányzás – fogalmazott a tanácsnok. 

 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.