km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Nemcsak a húszéveseké a világ

Nemcsak a húszéveseké a világ

Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége évente mintegy félszáz programot szervez tagjai számára. Az első félév eseményeiről, valamint az elkövetkező időszak aktuális feladatairól MolnárÁrpáddal, a szövetség elnökével és Dancs István tiszteletbeli elnökkel beszélgettünk.

– A megyei szövetség maga is szervez programokat, de kapcsolódunk a városi önkormányzat Aktív Időskor Programjához, valamint az együttműködő klubok, egyesületek rendezvényeihez is – fogalmazta meg Molnár Árpád, a szövetség elnöke. – A szövetség munkájában jelenleg harminc szervezet vesz részt, ezek nagyobb része szombathelyi, de szinte a megye minden részében van partnerünk.

– A szövetség éves programterve nagyon színes – vette át a szót Dancs István tiszteletbeli elnök. – Ezt
bizonyítják az első félév történései. Van egy előadás-sorozatunk, amely az Idősek Szabadegyeteme címet viseli. Igyekszünk mindig olyan témákat választani, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot.

Hagyományos rendezvényeink közé tartozik a húsvéti kreatív foglalkozás. Ehhez is kapcsolódik az a tavaszi kézműves kiállítás, ahol tagjaink bemutathatják alkotásaikat. Megszerveztük az idén is a nyugdíjasok sportnapját, ahol öt sportágban versenyeztek a nyugdíjasok, mintegy 100-an voltunk, de többen kettő-három sportágban is elindultak. A sportnap folytatása Ózdon a Nyugdíjasok Országos Sporttalálkozója volt, ahol az Aranykorúak Sportegyesület tagjai alkotta Vas megyei csapat huszonhárom érmet szerzett és egy vándorserleget hozott el. Ez egy olyan verseny, ahol évek óta nagyon eredményesen szerepelnek aktív tagjaink, akik a győri Szenior Sportnapról is hat éremmel jöttek meg.

Az idén is nagy sikere volt Ki mit tudunk-nak, ahol nagy kedvvel daloltak, zenéltek, szavaltak a nyugdíjasok. Ennek folytatásaként Salgótarjánban rendezték meg az Országos Könnyűzenei Találkozót, ahol a Szombathelyt és Vas megyét képviselő fellépők nyolc serleget hoztak el.

 

Borítókép: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel". 
Kásler: újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt
Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Befagyhat a Balaton a jövő heti hidegben
A havas tájakon -15 foknál is csípősebb lehet a hideg.