km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Nem sikerült borítani a papírformát, kikapott az SZKKA Debrecenben

Nem sikerült borítani a papírformát, kikapott az SZKKA Debrecenben

Hiába Pődör Rebeka hét találata, a szombathelyiek így sem tudták megszorongatni a dobogóst.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 16. FORDULÓ

DVSC-SCHAEFFLER - HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 45-29 (23-14)

SZKKA: Balog – Csire 3, Stosics, Pődör R. 7, Gorilszka 3, Szekerczés 2, Cristina 3 Csere: Christe (K), Pődör B. 4, Horváth P. 3, Horváth A., Szmolek, Szendrei 3, Bíró 1, Virág

Vezetőedző: Pődör Zoltán

 

Pénteken este a Győr, valamint az FTC mögött a tabella harmadik helyét elfoglaló, igencsak komoly játékerőt képviselő DVSC otthonába látogatott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. 

 

Az összecsapás elején gyorsan háromgólos előnyre tett szert a hajdúsági alakulat, Pődör Zoltán, a vasiak vezetőedzője pedig időt is kért - olvasható a klub honlapján. Jót tett a rövid szünet a csapatnak, két kivédekezett támadás után 3-2-re kapaszkodott az SZKKA. Planéta Szimonetta és Vámos Petra vitte a hátán a házigazdát, a hazaiak emberelőnyben tovább tudták növelni a különbséget, 10-5 állt az eredményjelzőn. Az olló tovább nyílt, gyors gólokat szerzett a Debrecen, 20-10-nél ismét magához hívta tanítványait Pődör Zoltán. Már az első félidőben lehetőséget kaptak a legutóbb remekül beszálló fiatalok, s bár a játékrész utolsó perceiben közelebb tudtak zárkózni a vendégek, egy utolsó másodperces találattal 23-14-re vezetett a Debrecen a szünetben.

 

A fordulás után beragadt az SZKKA, már 12 találat is volt a hazaiak előnye, de a folytatásban védekezésben, valamint támadásban is voltak jó szombathelyi momentumok, 31-21-nél a DVSC kért időt. Az időkérés után három-nullás rohanást csinált a hazai együttes, majd szép megoldásokkal újra visszajöttek a Pődör-lányok 11-re. Saját nevelésű tehetségeket játszatva nagyot küzdöttek a vasiak, dolgoztak, tartották a 11-12 gólos különbséget. Az utolsó percek csendesen csordogáltak le, de aztán a Debrecen a végéig még rátett egy lapáttal. A mérkőzésen kijött, hogy a két csapat más célokért küzd a bajnokságban, a DVSC érvényesítette a papírformát és 45-29-re nyerni tudott. A találkozón a vendégek két játékosa, Katarina Stosic, valamint Pődör Blanka is segítséggel tudta csak elhagyni a pályát, állapotukról egyelőre nincsen bővebb információ.

 

A szombathelyiek számára február 26-án folytatódik a bajnokság, a Siófok érkezik a vasi megyeszékhelyre.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.
Folytatódnak az útfelújítások
A Derkovits-lakótelepen és Oladon kezdődtek meg a munkálatok.