km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Nem sikerült a győzelem az SZKKA-nak, a Dunaújváros gyűjtötte be a bajnoki pontokat

Nem sikerült a győzelem az SZKKA-nak, a Dunaújváros gyűjtötte be a bajnoki pontokat

A szombathelyiekből sok energiát kivett, hogy szinte a mérkőzés egészében futniuk kellett az eredmény után.

 

Vasárnap délután a tabella tizedik pozícióját elfoglaló DKKA gárdáját látta vendégül a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese a K&H Liga 14. fordulójában.

 

A klub beszámolója szerint szorosan alakult a találkozó eleje, az SZKKA tartotta a lépést az újvárosiakkal, a játékrész derekán 5-6-ra vezettek a vendégek. A folytatásban többször is hiba csúszott a sötétmezesek védekezésében, így folyamatosan kezdett elhúzni a DKKA, a 24. percben 7-11-nél időt kért Pődör Zoltán vezetőedző. A játékrész utolsó gólját a pirosmezesek szerezték, így a szünetben 11-16 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás után Csire gyors góljaival kétszer is három gólra kapaszkodtak a hazaiak, ezután viszont elszalasztott lehetőségek következtek, így nem sikerült tovább csökkenteni a hátrányt. A vendégek elhúztak 7-8 góllal, ezt követően pedig jöttek a szombathelyi fiatalok, akik lendületet, frissességet adtak a csapatnak és remekül szálltak be a mérkőzésbe: az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Horváth Anna góljai, Christe Dalma védései és egészpályás gólja, valamint Szmolek Apollónia jó védekező teljesítményére is szükség volt ahhoz, hogy a hajrára egy rohammal megpróbáljanak visszajönni a meccsbe a szombathelyiek. Szoros végjátékot ugyan nem sikerült kiharcolni, de a nyolcgólos hátrány után tudott faragni a hátrányból a házigazda, emellett pedig nagy pozitívum, hogy az ifjú tehetségek bátran játszottak és meghálálták a bizalmat. A DKKA végül 28-33-as győzelmet aratott.

 

A vasiak legközelebb a DVSC otthonában lépnek pályára, méghozzá február 18-án 18 órakor.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.