km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Nem oltanak többet AstraZenecával a szomszédban

Nem oltanak többet AstraZenecával a szomszédban

Betelt a pohár Ausztriában.

 

Júniusban végleg kivonják az AstraZeneca koronavírus vakcináját az oltási programjukból az osztrákok. A döntésről Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter beszélt egy televíziós interjúban. 

 

Június elejéig valószínűleg még beadjuk az első oltásokat az AstraZenecával, de utána vége – mondta. Hozzátette: azok, akik addig megkapják az első oltás, az AstraZenecából fogják megkapni majd a másodikat is. A későbbre tervezett emlékeztető oltásoknál viszont már valamilyen más oltóanyagot fognak beadni az embereknek. 

 

Az Index szemléje szerint, a tárcavezető mindeközben továbbra is „biztonságosnak” nevezte az oltóanyagot, és hangsúlyozta, hogy az oltóanyag kivonása mellet egyéb okokból kifolyólag – úgymint a „népesség körében való bizalomvesztés”, az oltóanyag „rossz híre”, valamint a „szállítási problémák” –  döntöttek. 

 

Ausztria ezzel már a harmadik ország lesz Dánia és Norvégia után, amely kivonja az AstraZenecát az oltási programjából.  Az AstraZeneca-oltás felhasználását az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) továbbra is ajánlja, hangsúlyozva, hogy a fennálló kockázatok megléte mellett is jóval több előnye van a vakcinának, mint hátránya. 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.