km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Nem mindegy, mikor tartjuk a karácsonyi bevásárlást

Nem mindegy, mikor tartjuk a karácsonyi bevásárlást

Sok népszerű termék hiánycikké válhat decemberre.

 

Hamarabb elkezdődött a felkészülés a karácsonyi vásárokra: a thisismoney.co.uk brit gazdasági oldal szerint sokan attól tartanak, hogy a globális ellátási problémák miatt decemberre több termék is hiánycikké válhat, ezért az emberek nem hagyják az utolsó pillanatokra a vásárlást.

 

A honlap ezért összegyűjtötte, hogy szerintük mikor mit érdemes beszerezni, mikor lehet a legjobb áron, a legnagyobb kínálatból válogatni. Bár elsősorban az angolszász piacot vizsgálták, a termékek ellátása és a nyugat-európai trendeket követő hazai magatartás miatt ezt gyakorlatilag a magyarországi boltokra is alkalmazni lehet – emelte ki a VG szemléje.

 

Az oldal internetes vásárlásokból szerzett statisztikai adatai szerint így októberben például leginkább Lego termékeket éri meg beszerezni, illetve okos órákat. Ezeknek az ára ugyanis a következő hetekben meredeken nőni fog, ahogy közelednek az ünnepek.

 

Érdekes ugyanakkor, hogy például a laptopok esetében pont a fordítottja igaz. Azaz most meglehetősen magasan vannak az árak, decemberre pedig sok bolt akciókba kezd, így akár egy jobb teljesítményű, 500 ezer forint körüli gép esetében akár 15 százalékot is meg lehet spórolni, ha nem novemberben, hanem decemberben vásároljuk meg.

 

Szintén december a megfelelő hónap sporteszközök vásárlására is, feltehetően az ünnepi étkezések környékén többen szánják rá magukat jógamatrac beszerzésére, biciklit azonban inkább októberben érdemes venni.

 

Televíziót és videójátékokat novemberben a legjobb beszerezni, ahogy a kávéfőzőkön is az év 11. hónapjában lehet a legnagyobbat spórolni. A lapnak nyilatkozó szakértők egyébként úgy vélik, hogy idén továbbra is az otthonfelújítási és otthoni szórakoztatási, illetve kényelmi termékeket keresik majd a vásárlók.

kapcsolódó cikkek
Hatalmasat drágult az élet
Hatalmasat drágult az élet
5,5 százalékos volt az augusztusi infláció. Az élelmiszerek ára 4,4, az étolajé 3, baromfihúsé 9,2, a büféáruké 7,6, az éttermi étkezésé 7,3 százalékkal emelkedett.
Az 500 forintos határ közelébe nő a benzinár
Az 500 forintos határ közelébe nő a benzinár
Szerdán a benzin és a gázolaj átlagára is tovább emelkedik.
címkék
kapcsolódó cikkek
Hatalmasat drágult az élet
Hatalmasat drágult az élet
5,5 százalékos volt az augusztusi infláció. Az élelmiszerek ára 4,4, az étolajé 3, baromfihúsé 9,2, a büféáruké 7,6, az éttermi étkezésé 7,3 százalékkal emelkedett.
Az 500 forintos határ közelébe nő a benzinár
Az 500 forintos határ közelébe nő a benzinár
Szerdán a benzin és a gázolaj átlagára is tovább emelkedik.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.