km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Nem lesz idén Oktoberfest

Nem lesz idén Oktoberfest

Az idén nem rendezik meg a bajor sörfesztivált.

 

Külföldi vendégek nélkül ugyan, de tavaly a koronavírus-járvány ellenére is megtartották az Oktoberfestet. Csak a helyeik számára nyitott ki mintegy félszáz sörfőzde és vendéglátóhely; a fékezett habzású fesztivált is nagy felháborodás kísérte. Tömegek lepték el a sörsátrakat, hosszú sorok alakultak ki a csapok előtt, sokan az érvényben lévő korlátozások ellenére maszk nélkül, a távolságtartásra kicsit sem ügyelve zsúfolódtak össze a padok körül.

 

A világ legnagyobb sörfesztiválja minden évben mintegy hatmillió látogatót vonz Münchenbe, így nem csoda, hogy Dubaj máris jelentkezett: ha a bajorok nem, majd ők megrendezik idén a kéthetes sörfesztivált. A Vilgággazdaság szemléje szerint München vezetése azonban kikérte magának a felvetést. Közleményükben azt írták:

 

Az Októberfest Münchenből ered és csak Münchenben lehet megrendezni. A rendezők nemrég publikussá vált tervéhez, hogy Dubajban tartsák meg az eseményt, a város nem adta hozzájárulását, és közreműködni sem fog ebben.

kapcsolódó cikkek
A sörgyártókat sem kíméli a vírus
A sörgyártókat sem kíméli a vírus
7,5 százalékkal csökkent az öt legnagyobb hazai söripari cég forgalma tavaly.
címkék
kapcsolódó cikkek
A sörgyártókat sem kíméli a vírus
A sörgyártókat sem kíméli a vírus
7,5 százalékkal csökkent az öt legnagyobb hazai söripari cég forgalma tavaly.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.