km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem hagynak el még minket a záporok, zivatarok

Nem hagynak el még minket a záporok, zivatarok

Erre számíthatunk az elkövetkezendő órákban a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint.

Alapvetően gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzet mellett. Szombat reggelig intenzívebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, melyekből időnként nyugatról keleti irányba mozgó felhőtömbök állhatnak össze szórványosan okozva záporokat, zivatarokat az országban. Hajnalban nyugat felől újabb hullámban érkezhetnek záporok, zivatarok, melyek a reggeli, délelőtti órákban hagyják el kelet felé az országot.

Szombaton napközben sok napsütés valószínű a gomolyfelhők mellett és az ország délnyugati felén is csak kevés helyen valószínű csapadék. Délutántól nyugat felől viszont ismét intenzívebbé válik a gomoly-felhőképződés és estétől ismét egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, záporok, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható, a belvárosokban, vízpartok környezetében lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 34 fok között valószínű.

 

(MTI)

Fotó: Pixabay

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.