km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Negyedmilliárdra pályázik Torony

Negyedmilliárdra pályázik Torony

Mintegy 250 millió forintra pályázik a Magyar Falu Program idei kiírásában Torony községe. Kovács György polgármester nem sokat tétlenkedett: a kiírás másnapján már tájékoztatta a testületet a lehetőségekről, amelyet el is fogadtak a képviselők. 

 

Az idén 250 millió forintot célzott meg a község, és mivel a leadási határidő az esetek döntő többségében február eleje, így gyors döntéseket kellett hozni.  


– Igyekeztünk olyan csomagot összerakni, amely nagymértékben hozzájárul Torony fejlődéséhez. Íme, a részletek: tanya- és falugondnoki buszok beszerzése 15.000.000 forint; önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése (hivatalfelújítás: 35.000.000 forint, közösségi tér, amely a művelődési házat jelenti: 35.000.000 forint; önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése: új ravatalozó építése: 35.000.000 forint, előtető, urnasírfal,  6.000.000 forint; egyéb infrastrukturális beruházás 6.000.000 forint (WC); óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése: 6.000.000 forint; szolgálati lakás fejlesztése  40.000.000 forint; híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása: 45.000.000 forint; közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása: eszközbeszerzés: 2.000.000 forint (mobil színpad), bértámogatás: 3.525.600 forint (közösségszervező); kommunális eszköz beszerzése: 15.000.000 forint – sorolta fel Kovács György polgármester.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.