km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Nagyon-nagyon ingyenzsibi a Parkerdőben

Nagyon-nagyon ingyenzsibi a Parkerdőben

Április 6-án, szombaton délelőtt megtelt mindenféle jóval és sok-sok emberrel a Parkerdei Büfé, ismét megtartották ugyanis a Really Really Free Marketet, azaz a „nagyon-nagyon ingyenzsibit”.

Immár kilencedik alkalommal rendeztek ingyenzsibit Szombathelyen, ismét a már hagyományosnak is mondható helyszínen, a Parkerdei Büfében. Április 6-án délelőtt 11 órától egészen késődélutánig lehetett zsibizni, ezúttal a tavasz jegyében, így volt minden, ami ilyenkor jól jöhet: kerti szerszámok és kiültetésre váró növények.

De nem maradhattak el a szokásos dolgok sem: különböző hétköznapi használati tárgyak, székek, poharak, bögrék, kancsók, tányérok, vázák, gyertyatartók, könyvek, magazinok, kártyák, DVD-k, ruhák, cipők, kiegészítők, terítők, játékok, mindenféle gyerekholmi, de még kávéfőzőt, lámpát és írógépet is rejtettek az asztalok.

Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület jóvoltából pedig ismét volt sok friss pékáru, a Gencsapátiban található Kiss-Kertészet pedig virágokat ajánlott fel, ezeket rögtön el is kapkodták.

A Really Really Free Market lényege, hogy bárki odavihet bármit, ami már feleslegessé vált otthon és azokat bárki el is viheti, akinek megtetszik, méghozzá ingyen.

„Nem kell és nem szabad semmiért fizetni, semmit cserébe kérni. Fontos az is, hogy ami nem talál új gazdára, azt haza kell vinni. Szolgáltatást is fel lehet ingyenesen ajánlani, ki mivel tud hozzájárulni” – mondják a szervezők.

CzB

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.