km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Nagy Márton: a kormány mindent megtesz a magyar gazdaság és a vállalkozások védelméért

Nagy Márton: a kormány mindent megtesz a magyar gazdaság és a vállalkozások védelméért

A kormány mindent meg fog tenni a magyar gazdaság és a vállalkozások védelméért - jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Rámutatott arra, hogy Magyarország 2010 óta gazdasági fordulatot hajtott végre, a baloldal elhibázott gazdaságpolitikája után a nemzeti kormány növekedési pályára állította a magyar gazdaságot, amely Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasága lett.

Hozzátette, a háború és a szankciók teljes egészében felforgatták a gazdaságot, veszélyeztetik az elért eredményeket. A szankciók az egekbe lökték az energiaárakat, a beszerzési árakat és az inflációt is, amely soha nem látott kihívás elé állított minden gazdasági szereplőt.

Nagy Márton szerint látható, hogy a szankciók falnak vezették és befékezték az európai gazdaságot. A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően sikerült megvédeni a növekedést, a magyar gazdaság 2022-ben 5 százalék közelében növekedhet, 2023-ban is az a cél, hogy a családok és a teljes foglalkoztatás megvédésével egyidejűleg elkerülje az ország a recessziót, és a nehéz helyzet ellenére is folytatódjon a növekedés - tette hozzá.

Kiemelte: az alapokat már lerakták, több mint 2000 milliárd forintos védvonalat hoztak létre a vállalkozások megvédése érdekében olcsó államilag támogatott hitelekkel, célzott támogatásokkal, a kamatstop kiterjesztésével. Jelezte, hogy itt nem állnak meg, fenntartható és 21. századi gazdaságot kell létrehozni, amelynek alapja egy új iparpolitika. Hatékonnyá és fenntarthatóvá kell alakítani a vállalkozások működését, csökkentve az energiafüggőségüket, különösen a hazai tőke megerősítésével - fejtette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

Tovább kell növelni a versenyképességet, csökkenteni a vállalkozások adminisztrációs terheit, biztosítani kell a magyar gazdaság működéséhez szükséges energiaellátást, és újra kell gondolni a stratégiai ágazatok rendszerét - mondta. "2023 nem lesz könnyű, abban biztosak lehetünk, hogy a kormány mindent meg fog tenni a magyar gazdaság és a vállalkozások védelméért" - fogalmazott Nagy Márton.

(Fotó: Pénzcentrum)

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.