km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Nagy csatára késztette az SZKKA a korábbi EHF Kupa-győztes Siófokot

Nagy csatára késztette az SZKKA a korábbi EHF Kupa-győztes Siófokot

A szombathelyiek ezúttal is bizonyították, topcsapatoknak is képesek megnehezíteni a dolgát.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 3. FORDULÓ

SIÓFOK KC - HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 38-33 (23-18)

SZKKA: Tomasevics - Csire 1, Prkacin 8, Szendrei 3, Pődör R. 11, Stosics 4, Kadlicsek 3   Csere: Balog (K), Virág, Szmolek 2, Forgács 1, Pődör B., Biró, Papp P., Borba, Gorilska

Vezetőedző: Marosán György

 

Az immáron Danyi Gábor irányította Siófokhoz utazott a bajnokság 3. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A két előző mérkőzésen mutatott teljesítmény tükrében mindenképpen bizakodva várhatta az összecsapást a vasi alakulat, amely természetesen szeretett volna meglepetést okozni és egy nagy skalpot begyűjteni.

 

A klubhonlap beszámolója szerint meg is szereztük a vezetést, méghozzá éppen a siófoki Kadlicsek Zea találatával, ám ezt követően emberelőnybe kerültek a Balaton-partiak, akik el is tudtak lépni 4-1-re. A pontatlanságokat, hibákat könyörtelenül kihasználta a Siófok, amely így már 7-2-re vezetett, majd Marosán György időkérését követően Pődör Rebeka vezérletével 10-7-re zárkóztak a szombathelyi lányok. Hullámzó volt a játék képe, a folytatásban ismét a hazaiak pillanatai következtek, 12-7-nél újra öt gól volt a két csapat között, 18-15-nél viszont már Danyi Gábor kellett, hogy időt kérjen, ugyanis többször is sikerült hibára késztetni Marosán György tanítványainak a siófokiakat. A hajrában még közelebb tudott zárkózni az SZKKA, csupán két gól volt a különbség, egy kettős emberhátrány azonban megnehezítette a vendégek dolgát, Danyi Gábor együttese pedig 23-18-ra vezetett harminc percnyi játékot követően. 

 

A pihenő után ismét Pődör Rebeka remekelt, már 10. gólját szerezte, amivel ismét faragott hátrányából a vasi alakulat, 27-24 állt az eredményjelzőn. Nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot a vendégek, ugyanis hiába tudott egy-egy alkalommal meglépni a hazai gárda, mindig sikerült visszajönniük a mérkőzésbe, ez most sem volt másképp. 31-29-nél ismét két gól volt a differencia, folyamatosan lőtávolon belül tudtak maradni Marosán György lányai. A végjátékban Csapó Kincső - aki tavaly Szombathelyen szerepelt - több siófoki szempontból fontos védést is bemutatott és végül 38-33-ra a házigazda nyerte az összecsapást.

 

A szombathelyiek ezúttal is kitettek magukért, hatalmasat küzdöttek, szinte végig egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a klasszisoktól hemzsegő Siófoknak, ráadásul több kulcsjátékos nem is lépett pályára, mint például Liliia Gorilska, Horváth Petra, vagy Ana Luiz Borba. Az SZKKA következő mérkőzésére hazai környezetben kerül sor, október 1-én pénteken a Vasas érkezik a vasi megyeszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.