km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Nagy csatában egyenlíteni tudott a Szeged a Falco ellen az elődöntőben

Nagy csatában egyenlíteni tudott a Szeged a Falco ellen az elődöntőben

A rendkívül fordulatos, magas színvonalú találkozón a hajrából a hazaiak jöttek ki jobban, ennek köszönhetően pedig négy ponttal megnyerték az összecsapást.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 96-92 (25-27, 22-19, 22-19, 27-27)

Szeged: Govens 31/9, Brown 23/6, Dzseletovics 17/6, Bognár 7, Dickey 13. Cserék: Kerpel-Fronius G. -, Kerpel-Fronius B. -, Keller I. 5/3

Edző: Srecko Sekulovic

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 10/6, Váradi 13/3, Benke 15, Bruinsma 16, Keller 14/6. Cserék: Perl 15/3, Barac 9, Doktor -. Kipontozódott: Keller Á., Váradi

Edző: Gasper Okorn

 

Az első mérkőzésen parádés játékkal 109-81-es győzelmet aratott a Falco a Szedeák ellen, kedden pedig már a párharc második találkozójára került sor, ezúttal Szegeden. A szombathelyiek egy sikerrel ismét kiharcolhatták annak lehetőségét, hogy hazai környezetben lezárják a párharcot, a Tisza-partiak pedig kis túlzással az életben maradás reményében léptek pályára.

 

Keller kosarával, majd kiváló szombathelyi védekezéssel indult a találkozó. Ezt követően ismét a magyar válogatott csapatkapitánya volt eredményes, Govens pedig megszerezte az első szegedi kosarat. Brown osztott ki egy sapkát Andersonnak, Benke duplát, Brown pedig triplát dobott. Dzeletovics közelijével vette át a vezetést a hazai csapat, majd távolról is betalált a házigazda légiósa, nagy rohanásban voltak a hazaiak. A Falco azonban gyorsan rendezte sorait, Váradi triplájával a vezetést is gyorsan visszavették. Jó meccs volt, élvezetes játék mindkét oldalon, felváltva vezettek a csapatok. A negyed vége a szombathelyieké volt, de Dickey az utolsó pillanatban 2+1-es akciót csinált, majd a büntetőt is bedobta, így 25-27-et mutatott az eredményjelző tábla a negyed végén.

 

Dickey egyenlített a második játékrész elején. Sok volt a pontatlanság ebben a periódusban, mindkét csapat rengeteg dobást rontott, az előny többnyire a vasiaknál volt. Bognár duplájával és Govens triplájával négy ponttal lépett meg a Szeged a negyed közepére, Gasper Okorn időt pedig időt kért. Váradi és Govens kosarával folytatódott a mérkőzés, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, igyekeztek kontrollálni a játékot. Az utolsó két percre fordultak a csapatok, amikor Dzeletovics egy triplával növelte tovább csapata előnyét, Váradi pedig  büntetőkből “szépített”. A negyed végét nagyon megnyomta a Falco, Váradi, Anderson és Bruinsma pontjaival visszavették a vezetést is. Az utolsó pont viszont a szegedieké, Dzeletovicé volt, így 47-46-ra a hazaiak vezettek a nagyszünetben.

 

Szegedi kosarakkal vette kezdetét a második félidő, a szombathelyiek próbálkoztak becsülettel, de ezúttal nem akartak összejönni a dolgok. 52-46-nál hat ponttal vezetett a korábbi Falco-tréner, Srecko Sekulovic együttese, a sárga-feketék azonban villámgyorsan ledolgozták hátrányuk több, mint felét és ott loholtak a hazaiak nyakában. Dickey hatalmas zsákolására Keller válaszolt gyorsan, majd rögtön érkezett egy tripla is vendég oldalon, ezzel pedig már csak egy pont volt a két csapat között. Igazi adok-kapok alakult ki a pályán - már ami a pontokat illeti -, a Szedeák is kintről volt eredményes, majd egy gyorsindítás után újra el tudott egy kicsit lépni a házigazda. Gasper Okorn időt is kért, Bruinsma pedig könnyű kosárral jelezte, hogy csak a győzelem lebeg a vasiak szeme előtt. Csakhogy ez az alföldieknél is hasonlóképp volt, akik egy újabb triplával 65-59-re vezettek. Keller pontjai után csak egy büntetőt dobott be a Szedeák, egy kivédekezett akció után azonban ők szerezték az újabb kosarat. A záró felvonásra végül 69-65-ös hazai vezetéssel kanyarodtak a felek.

 

Egy labdaszerzés után Benke ziccerével nyitott a negyedik tíz percet a Falco, a következő kosár azonban a Szegedé volt, mindenre volt válasza a fehérmezes gárdának. 71-69-nél azhat egyenlítésért támadhattak a szombathelyiek, egalizálás helyett azonban újra négyre nőtt a differencia. Egy sarokból elsüllyesztett tripla után 76-71-re ment a Sekulovic-legénység, de Barac 2+1-es akciója rettentő fontos pillanatban érkezett. Körömrágós hajrára volt kilátás, más-más céllal ugyan, de mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Szűk hat perccel a vége előtt hármat büntetőzhetett a hazai együttes, majd ugyanezt megtehették két alkalommal a sárga-feketék is. A Falco viszont nem adta könnyen magát, sőt, Perl pontjai után 82-83-nál már a vasiaknál volt az előny, amikor négy perc volt hátra. Teljesen nyílt volt a találkozó, hol az egyik csapat vezetett, hol a másik, az utolsó perchez érkezve viszont a szegediek jöttek ki jobban a kulcsfontosságú, kritikus pillanatokból és 91-85-re vezettek. Falco-büntetők, majd nagyon fontos Benke-labdaszerzés következett, Anderson pedig a sarokból gondoskodott róla, hogy maradjanak még izgalmak a hátralévő időre. A vendégeknek faultolniuk kellett, ezt meg is tették, a büntetők után azonban nem tudták kosárral befejezni az akciót, ez pedig döntőnek bizonyult. 

 

A párharc tehát 1-1-re áll, a következő felvonásra május 7-én pénteken kerül sor 18 órakor az Aréna Savariában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.