km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Múzeumok Éjszakája: Sisi királyné is látogatást tett Szombathelyen

Múzeumok Éjszakája: "Sisi királyné" is látogatást tett Szombathelyen

Június 25-én ünnepélyes keretek között vette kezdetét a 2022-es Múzeumok Éjszakája a Savaria Múzeum kertjében, ahol "Sisi királyné" is látogatást tett, őt Vas Viktória történelmi előadó alakította egy gyönyörű Karlovszky-ruhában. Az eseményen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében köszöntőt mondott Horváth Soma alpolgármester.

 

A Múzeumok Éjszakája helyszínei voltak:


A Savaria Múzeum, a Smidt Múzeum, az Iseum Savariense, a Szombathelyi Képtár, a Schrammel-Gyűjtemémy, az Új Irokéz Galéria, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára, a Bartók-Terem, a MÁV-Start Zrt. és a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság MÁV-Székháza.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.