km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Felezték a mozi kávézójának a bérleti díját, halasztva kell majd fizetnie a bérlőnek

Felezték a mozi kávézójának a bérleti díját, halasztva kell majd fizetnie a bérlőnek

A mozi kávézó bérlője kéréssel fordult az önkormányzathoz: a járvány okozta bevétel-csökkenésre hivatkozva a bérleti díj felezését kérte az idei évre, a másik felét halasztva fizetné meg 2025 év végéig.

 

A bérlő pontosan azt kérte, hogy 2022. január 1. napjától 2022. december 31. napjáig terjedő időtartamra vonatkozóan a bérleti díj összegét (után 1.100.000 Ft + ÁFA/hónap) mérsékeljék 550.000 Ft + ÁFA/hónapra úgy, hogy a fennmaradó 12 x 550.000 + ÁFA/hó összeg megfizetésére halasztást engedélyeznek 2023. január 1. és 2025. december 31. közötti időtartamban, havonta egyenlő arányban elosztva. 


A közgyűlésen először Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) szólalt fel. Elmondta, tájékoztatást kért a bérlő anyagi dolgairól. Tegnap az online fogadóórán hallotta, hogy 2,5 millió forinttal tartozik a bérlő.  Arról érdeklődött, hogy a bérlő ezt rendezi-e. A cégkivonatban megnézte a tulajdonosi viszonyokat, dubai a bejelentett lakcím. Hol van a garancia arra, hogy ha megszűnik a bérlet, egy összegben megfizeti a tartozást? – tette fel a kérdést. Hozzátette, ha nem tudja fizetni a bérlő a bérleti díjat, akkor keressenek más bérlőt.


Dr. Nemény András polgármester szerint lehet dönteni A és B verzió között. Azt szeretné, ha ebben konszenzussal döntenének, így lenne méltányos. Nem arról szól, hogy nem kell kifizetni a bérleti díjat, hanem halasztott fizetést kértek. A mozi látogatottsága jelentősen csökkent a járvány miatt, a kávézó bevétele nagyban függ ettől is. 20 millió forintot ruháztak be a kávézóba, ez lehet garancia a fizetésre. A polgármester szerint ezzel esélyt adnának a bérlőnek. Elmondta azt is, hogy talán a tegnapi polgármesteri fogadóóra hatására 1 millió forintot kifizetett az üzemeltető.


Horváth Gábor szerint ez így megnyugtató, így már tudja támogatni az előterjesztést. Attól azért tart, hogy a jövőben ezzel a döntéssel divatot teremtenek.


A közgyűlés elfogadta a kérést.

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.