km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Felezték a mozi kávézójának a bérleti díját, halasztva kell majd fizetnie a bérlőnek

Felezték a mozi kávézójának a bérleti díját, halasztva kell majd fizetnie a bérlőnek

A mozi kávézó bérlője kéréssel fordult az önkormányzathoz: a járvány okozta bevétel-csökkenésre hivatkozva a bérleti díj felezését kérte az idei évre, a másik felét halasztva fizetné meg 2025 év végéig.

 

A bérlő pontosan azt kérte, hogy 2022. január 1. napjától 2022. december 31. napjáig terjedő időtartamra vonatkozóan a bérleti díj összegét (után 1.100.000 Ft + ÁFA/hónap) mérsékeljék 550.000 Ft + ÁFA/hónapra úgy, hogy a fennmaradó 12 x 550.000 + ÁFA/hó összeg megfizetésére halasztást engedélyeznek 2023. január 1. és 2025. december 31. közötti időtartamban, havonta egyenlő arányban elosztva. 


A közgyűlésen először Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) szólalt fel. Elmondta, tájékoztatást kért a bérlő anyagi dolgairól. Tegnap az online fogadóórán hallotta, hogy 2,5 millió forinttal tartozik a bérlő.  Arról érdeklődött, hogy a bérlő ezt rendezi-e. A cégkivonatban megnézte a tulajdonosi viszonyokat, dubai a bejelentett lakcím. Hol van a garancia arra, hogy ha megszűnik a bérlet, egy összegben megfizeti a tartozást? – tette fel a kérdést. Hozzátette, ha nem tudja fizetni a bérlő a bérleti díjat, akkor keressenek más bérlőt.


Dr. Nemény András polgármester szerint lehet dönteni A és B verzió között. Azt szeretné, ha ebben konszenzussal döntenének, így lenne méltányos. Nem arról szól, hogy nem kell kifizetni a bérleti díjat, hanem halasztott fizetést kértek. A mozi látogatottsága jelentősen csökkent a járvány miatt, a kávézó bevétele nagyban függ ettől is. 20 millió forintot ruháztak be a kávézóba, ez lehet garancia a fizetésre. A polgármester szerint ezzel esélyt adnának a bérlőnek. Elmondta azt is, hogy talán a tegnapi polgármesteri fogadóóra hatására 1 millió forintot kifizetett az üzemeltető.


Horváth Gábor szerint ez így megnyugtató, így már tudja támogatni az előterjesztést. Attól azért tart, hogy a jövőben ezzel a döntéssel divatot teremtenek.


A közgyűlés elfogadta a kérést.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Irányjelző-búrával lökte árokba a kerékpárost egy LIAZ Bőben
A teherautó vezetője a koppanás miatt fékezett. Megállt, hogy megnézze, mi ütközött a gépjárművének. Ezután látta meg a kerékpárost az árokban.
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.