km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Moldáv embercsempész került letartóztatásba

Moldáv embercsempész került letartóztatásba

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy moldáv férfi letartóztatását embercsempészés bűntette miatt indult ügyben, közölte az ügyészség.

 

A gyanúsított az általa vezetett, román hatósági jelzésű Mercedes Vito tehergépkocsiban Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó, összesen 10 fő, magukat szírnek valló személynek, egyelőre meg nem állapítható összegű anyagi haszonszerzés céljából segítséget nyújtott a magyar-osztrák határ illegális módon történő átlépéséhez azzal, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállította. 2021. szeptember 11-én 02 óra 40 perckor a gyanúsítottat és az általa vezetett gépkocsit Bucsu belterületén a szolgálatban lévő rendőrjárőr intézkedés alá kívánta vonni. A rendőri jelzésre a gyanúsított nem állt meg, hanem megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól, amelynek következtében a gépkocsival Bucsu, Nyestei úton a vízelvezető árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem keletkezett. A balesetet követően a gyanúsított a gépkocsiból kiszállt, majd a helyszínről elszaladt a község irányába, de a rendőri egység Bucsuban elfogta.


A végzést tudomásul vették, az végleges.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!