km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Mit jelent „zöldnek” lenni a mai világban?

Mit jelent „zöldnek” lenni a mai világban?

Április 22-e,a Föld napja, ebből az alkalomból hagyományteremtő programsorozatot indított az ELTE TáTK szombathelyi Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszéke, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a bolygónkat érintő természeti, társadalmi és gazdasági problémákra.

Az egyhetes programsorozat kedden délelőtt kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a Forrásközpont konferencia termében. Az esemény moderátora, Székely Klára egyetemi adjunktus arra kereste a választ a résztvevőktől, hogy vajon mit is jelent a mai világban „zöldnek” lenni az élet különböző területein.

Klára Ágnes, a Greenfield Hotel Golf & Spa – Bük igazgatója elmondta: igyekeznek nemcsak a vendégeiket, hanem a cég dolgozóit is a természettudatos gondolkodásra ösztönözni. Kiemelte a digitalizáció szerepét, amelyet a hotelben szinte minden területen előszeretettel és hatékonyan alkalmaznak. Horváth Zoltán, az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy a cég központját, a sportházat néhány éve felújították, ebbe beletartozott az energetikai fejlesztés is. Kiemelte: a létesítményben – az energiatakarékosság miatt – több intézmény és civil szervezet is otthonra talált az elmúlt hónapokban.

Dr. habil.Kovács László, egyetemi docens, az ELTE TáTK Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének vezetője azt húzta alá: számukra a legfontosabb értékhordozók a hallgatók, akik, ha kis lépésekkel is, de tudják majd formálni a környezetüket. Balogh Károly, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára leszögezte: abban a kérdésben, hogy mivel teszi a legtöbb jót az ember a bolygónkkal, nincs tudományos konszenzus.

A program a Marketing going green. A fenntarthatóság kontextusai és a fenntarthatósággal összefüggő szemléletformálás lehetőségei a zöld marketing kontextusában című NTP-INNOV-22-0036 pályázat keretében valósult meg.

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban