km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Mindent vitt a gersekaráti férfi, a betörések mellett hamis bejelentést is tett

Mindent vitt a gersekaráti férfi, a betörések mellett hamis bejelentést is tett

Közel másfél millió forint értékű vagyontárgy került lefoglalásra az eljárás során. A vasvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Több bejelentés is érkezett a Vasvári Rendőrkapitányságra 2020. és 2021. évben arról, hogy Gersekaráton, a Horgásztónál telepített horgászházakba és lakókocsikba is betörés történt. A betörések során az elkövető használati tárgyakat, szerszámokat, kisgépeket, ruhaneműt és kerékpárt is eltulajdonított.  A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a vasvári rendőrök egy 49 éves helyi férfinél megtalálták az eltulajdonított tárgyakat. A férfit előállították a Rendőrkapitányságra, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, valamint további bűncselekmények elkövetéséről is beszámolt. Elmondta, hogy Gersekarát területén több ingatlan szerszámtárolójába, garázsába és kertjébe is betört, onnan gyümölcsfákat, fagyasztott élelmiszert és kerti szerszámokat is magával vitt.


Az elkövető 2020. év végén kórházi ellátásra szorult, ezért kezelését egy Zala megyei kórházban kezdték meg. A nyomozók a kórházi kamerafelvételek elemzése során megállapították, hogy ellátása alatt a nyitott kápolnából kegytárgyakat, egy vizsgáló helyiségből pedig a kórházi dolgozók személyes tárgyait tulajdonította el. 


A beszerzett adatok alapján a férfinél többször tartottak házkutatást, amelynek során szinte az összes lopott tárgy előkerült, többek között a kerékpár is.


A vasvári rendőrök 2021 októberében Gersekaráton igazoltatták a 49 éves helyi férfit, mivel a segélyhívószámra bejelentés érkezett, hogy több személy megverte. Az intézkedés során, valamint a hangfelvételek alapán megállapították, hogy a bejelentés valótlan. Későbbi kihallgatásakor elismerte, hogy a hatóságot félrevezette, a bántalmazást kitalálta, bejelentésekor hamis személyi adatokat adott meg.  


Az eljárás során a rendőrök az összes eltulajdonított tárgyat visszaadták a sértetteknek. Így a nyomozóknak a közel másfél millió forint értékű vagyontárgyat sikerült visszajuttatni a jogos tulajdonosokhoz.


A 49 éves férfival szemben összesen tizenkilenc rendbeli, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és egy rendbeli, hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a bűntetőeljárást.


A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte. 

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!