km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Miénk itt a tér: városi sportnapot rendeztek a belvárosban

Miénk itt a tér: városi sportnapot rendeztek a belvárosban

Pénteken a Fő téren Tartják/tartották meg (kora délutánig tart az esemény) a Városi Diák- és Szabadidősport Napot, erre várták az óvodásokat, a diákokat és a felnőtteket is. 

Több korcsoportban szerveztek futóversenyeket, ehhez a téren jelöltek ki futókört a szervezők. Emellett bemutatók is várták az érdeklődőket. Az Országos Mentőszolgálat, Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete a diákoknak szóló programmal készült, hasonlóan a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. bemutatta sportiskolai szakosztályait (röplabda, kosárlabda, sakk, asztalitenisz, görkorcsolya), az Illés Akadémia a női labdarúgást, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub a jéghoki népszerűsítette. Az Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása – prevenciós és egészségfejlesztési szakmai programokkal hívta fel a figyelmet a rendszeres sportolás, a testmozgás fontosságára.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint