km/óra
  2021.02.26., péntek  •  Géza, Vanda napja
Meseíró pályázatot hirdet az Agora

Meseíró pályázatot hirdet az Agora

A közlemény szerint a pályázat célja a mese hagyományának, a magyar nyelv ápolásának, az írás-olvasás élményének erősítése.

 

Hol volt, hol nem volt…  - írd meg saját mesédet kedvenc állatodról, legyen az létező vagy kitalált szereplő!


A pályázók:

a pályázat a Vas megyei gyermekeknek és felnőtteknek ad lehetőséget írói vénájuk kibontakoztatására, négy kategóriában:
6-10 éves korosztály,
11-14 éves korosztály,
15-18 éves korosztály,
+ 18 éves korosztály.


A pályaművel kapcsolatos elvárások:


terjedelme: 1-2 oldal,
formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, 1.5-es sorköz,
a pályamű korábban nem publikált, saját szellemi termék legyen,
a pályamű a mese műfajának megfelelően íródjék,
a pályázat nyelve magyar.


A pályázat benyújtása:


A pályaműveket Németh Zita művelődésszervező részére, a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címre kell elküldeni. Az e-mailhez a pályaművet szöveges dokumentum formájában (pdf vagy doc) kell csatolni.


A beküldő e-mail szövegében szerepeljen a név, életkor, iskola, osztály, kapcsolattartó szülő/pedagógus neve. A pályázat eredményéről, a pályamű beküldéséhez használt e-mailre válaszolva küldenek tájékoztatást. Egy pályázó több pályamunkát is benyújthat.


A pályázat beküldés határideje: 2020. december 31.


Díjazás:

A beküldött pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, kategóriánként. A legjobb alkotások értékes könyv- és társasjáték díjazásban részesülnek, valamint megjelennek az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ online felületein is.


A pályázatok kapcsolatban felmerülő kérdéseket a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címen lehet feltenni.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Kiszámolták: ekkora hitelt lehet felvenni az átlagbérrel
Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
Futsal: csillagos ötösre vizsgázott a Haladás Debrecenben
A szombathelyiek nagyon magabiztosan, bajnokaspiránshoz méltó játékkal verték a DEAC gárdáját.
Sir Alex Ferguson a világ legjobb edzője
A skót Sir Alex Ferguson lett minden idők legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS), amely az elmúlt negyedszázadban klubedzőként és válogatott szövetségi kapitányként elért eredmények együttes figyelembe vételével készítette el a listát
Hidegfront érkezik a tél utolsó napjaiban
Hidegfront érkezik a tél utolsó napjaiban. Pénteken még 20 fok is lehet, de szombaton már inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok és a hegyekben hózápor sem kizárt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Ausztriában a vendéglátó- és szállodaipar mielőbbi nyitást követel
Mielőbbi nyitást követel az osztrák vendéglátó- és szállodaipar, jóllehet az oszágban egyre nő a napi új koronavírus-fertőzések száma.