km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Meseíró pályázatot hirdet az Agora

Meseíró pályázatot hirdet az Agora

A közlemény szerint a pályázat célja a mese hagyományának, a magyar nyelv ápolásának, az írás-olvasás élményének erősítése.

 

Hol volt, hol nem volt…  - írd meg saját mesédet kedvenc állatodról, legyen az létező vagy kitalált szereplő!


A pályázók:

a pályázat a Vas megyei gyermekeknek és felnőtteknek ad lehetőséget írói vénájuk kibontakoztatására, négy kategóriában:
6-10 éves korosztály,
11-14 éves korosztály,
15-18 éves korosztály,
+ 18 éves korosztály.


A pályaművel kapcsolatos elvárások:


terjedelme: 1-2 oldal,
formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, 1.5-es sorköz,
a pályamű korábban nem publikált, saját szellemi termék legyen,
a pályamű a mese műfajának megfelelően íródjék,
a pályázat nyelve magyar.


A pályázat benyújtása:


A pályaműveket Németh Zita művelődésszervező részére, a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címre kell elküldeni. Az e-mailhez a pályaművet szöveges dokumentum formájában (pdf vagy doc) kell csatolni.


A beküldő e-mail szövegében szerepeljen a név, életkor, iskola, osztály, kapcsolattartó szülő/pedagógus neve. A pályázat eredményéről, a pályamű beküldéséhez használt e-mailre válaszolva küldenek tájékoztatást. Egy pályázó több pályamunkát is benyújthat.


A pályázat beküldés határideje: 2020. december 31.


Díjazás:

A beküldött pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, kategóriánként. A legjobb alkotások értékes könyv- és társasjáték díjazásban részesülnek, valamint megjelennek az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ online felületein is.


A pályázatok kapcsolatban felmerülő kérdéseket a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címen lehet feltenni.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.