km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Meseíró pályázatot hirdet az Agora

Meseíró pályázatot hirdet az Agora

A közlemény szerint a pályázat célja a mese hagyományának, a magyar nyelv ápolásának, az írás-olvasás élményének erősítése.

 

Hol volt, hol nem volt…  - írd meg saját mesédet kedvenc állatodról, legyen az létező vagy kitalált szereplő!


A pályázók:

a pályázat a Vas megyei gyermekeknek és felnőtteknek ad lehetőséget írói vénájuk kibontakoztatására, négy kategóriában:
6-10 éves korosztály,
11-14 éves korosztály,
15-18 éves korosztály,
+ 18 éves korosztály.


A pályaművel kapcsolatos elvárások:


terjedelme: 1-2 oldal,
formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, 1.5-es sorköz,
a pályamű korábban nem publikált, saját szellemi termék legyen,
a pályamű a mese műfajának megfelelően íródjék,
a pályázat nyelve magyar.


A pályázat benyújtása:


A pályaműveket Németh Zita művelődésszervező részére, a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címre kell elküldeni. Az e-mailhez a pályaművet szöveges dokumentum formájában (pdf vagy doc) kell csatolni.


A beküldő e-mail szövegében szerepeljen a név, életkor, iskola, osztály, kapcsolattartó szülő/pedagógus neve. A pályázat eredményéről, a pályamű beküldéséhez használt e-mailre válaszolva küldenek tájékoztatást. Egy pályázó több pályamunkát is benyújthat.


A pályázat beküldés határideje: 2020. december 31.


Díjazás:

A beküldött pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, kategóriánként. A legjobb alkotások értékes könyv- és társasjáték díjazásban részesülnek, valamint megjelennek az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ online felületein is.


A pályázatok kapcsolatban felmerülő kérdéseket a nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címen lehet feltenni.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi plazma pont
Nyújtsd a kezed és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi plazma pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.
Hét migránst fogtak a rendőrök Rábapatynál
A rendőrök 2021. május 7-én 17 óra 30 perc és 2021. május 8-án 5 óra 30 perc között hét migránssal szemben intézkedtek, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.