km/óra
  2021.05.14., péntek  •  Bonifác napja
Madarak voltunk: hét év után új köntösben a színpadon

Madarak voltunk: hét év után új köntösben a színpadon

Hét év elteltével átdolgozta és újra színpadra állította Madarak voltunk című előadását a Mesebolt Bábszínház. A történet nem változott, de új nézőpontból ismerhetjük meg a nő és a férfi közös útját, élményeiket, döntéseiket és válaszukat a nagy kérdésre: menni vagy maradni?

 

Kíváncsiságból vágyódik távoli, ismeretlen országokba a gyermek Gergőce és Máriskó, később, már felnőtt fejjel a féltés hajtaná messze az otthonától Gergelyt és Máriát. Mi határozza meg a döntésüket más-más életkorban arról, hogy útnak indulnak-e, vagy maradnak?  


Lukács Gábor, a Mesebolt Bábszínház színésze elmondta, hogy ugyanabban a körben mozognak, egyszer fenn, egyszer lenn, egyszer menni akarnak, egyszer maradni. „Miközben úgy tűnik, hogy nagyon megváltoznánk, nagyon változna körölüttünk a világ - gyakorlatilag ugyanazt a világot éljük, csak egyszer az egyik végében vagyunk, egyszer a másikban - és ugyanúgy a karakterünknek is egyszer a menni, egyszer a maradni - szóval ezt próbáljuk körbejárni az előadásban” – fogalmazott. 


A Mesebolt Bábszínház Madarak voltunk című előadásában archaikus, mágikus mesei fordulatok és valós kalandok szólnak a kísértésről, a fenyegetésről, a kitartásról, a szerelemről és a családról. Megelevenedő emlékeket látunk arról, hogy milyen élethelyzeteken át vezet a főszereplők útja el a szülői házból. 


Kovács Géza rendező hozzátette, az előző változatban kollektív történetként közelítették meg, most pedig azt érezték az alkotótársaival együtt, hogy sokkal jobban fókuszálhatnak két ember, egy házaspár történetére, a gyerekkorára, az ifjúkorára, a felnőtt- és az öregkorára, ahol különböző kalandokkal, csábításokkal, történetekkel találkoznak ők, és ettől sokkal személyesebb lett.


A bemutató vasárnap 10 órakor kezdődik, aki személyesen nem tud részt venni az előadáson, a bábszínház YouTube-csatornáján élőben nyomon követheti.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással
Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.
57 új fertőzött Vasban, 1541 Magyarországon, 106-an meghaltak
1541 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.898-ról 22.955-re nőtt.
35 új fertőzött Vasban, 1680 Magyarországon, 124-en meghaltak
1680 az új fertőzött, elhunyt 124 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.863-ról 22.898-ra nőtt.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
legfrissebbek
Sporttörténelmet írt a magyar bringás
Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.
Két szabadnap jár a MÁV-nál az oltásért
Már a cég dolgozóinak 40 százaléka túl van az oltakozáson.
Hétvégére is marad a borús idő
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók.
Doppingolhatott a 14-szeres paralimpiai bajnok
Nagy-Britannia legeredményesebb paralimpiai bajnokát, a 14-szeres aranyérmes Sarah Storeyt azzal vádolják, hogy visszaélt az engedélyezett asztmagyógyszer használatával, vagyis doppingolt.
Diszkontáron adná el az önkormányzati bérlakásokat a kormány - tiltakoznak a polgármesterek
Több tízmilliárd forinttal csökkentené Szombathely ingatlanvagyonát a kormány törvénytervezete, amely szerint jelentős kedvezménnyel vásárolhatnák meg a városi bérlakásokat az önkormányzatoktól a bérlők. Az ellenzéki települések polgármesterei közösen tiltakoznak a lépés ellen, írja dr. Nemény András polgármester.