km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Mérges volt a szomszédjára az idős nő, bekente ürülékkel a kilincsét

Mérges volt a szomszédjára az idős nő, bekente ürülékkel a kilincsét

Folyamatosan trágár szavakkal illette, megrongálta a kerítését és szemetet dobott át az udvarára.

A Sárvári Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal az időskorú nővel szemben, aki a vádirat szerint 2023 márciusától kezdődően – a közöttük lévő haragos viszony miatt – rendszeresen háborgatta a szomszédját.

A vádlott több alkalommal megrongálta a sértett ingatlanának kerítését, gyakran zöldhulladékot, törmeléket és szemetet dobott át az udvarára vagy a postaládájába, bekente fekáliával a kapu kilincsét és rendszerint trágár szavakkal illette.

A vádlott büntetőjogi felelősségről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Címlapfotó: illusztráció/Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.