km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Mentőautó összefogásból, madaraknak - Támogatók segítségével vásárolták meg a madármentő járművet

Mentőautó összefogásból, madaraknak - Támogatók segítségével vásárolták meg a madármentő járművet

Hivatalosan is átadták Kőszegen azt a mentőautót, amivel sérült, vagy bajba került madarakat mentenek ezután is Vas megyében. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága ugyanis nem várt a protokoll eseményre, az átadásig húsz madarat mentettek meg az autó segítségével, írja a 112press.hu.

 

Mint írja a portál: "A kék matricás Ford kishaszonjárművel már Szombathelyen is találkoztunk az elmúlt héten. A Kámoni Arborétumhoz érkezett és egy sérült rigót szállítottak el vele, Sanyi, a botanikus kert macskájának bánatára.

A hétfői átadásra a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont előtt került sor és több támogató is érkezett, akik nagyban hozzájárultak a praktikusan kialakított gépjármű beszerzéséhez.

Az autó átadása után hangos méltatlankodásra is sor került. Egy rigó rikácsolt hangosan az ŐNPI munkatársának kezében. Ő még nem sejtette, hogy nem elfogyasztják, hanem szabadon engedik, miután megkapta a jelölőgyűrűjét. Az ablaknak repült rigót a múlt héten gyűjtötték be az autóval, hétfőn pedig megerősödve engedték szabadon.

A madármentők Vas megyéből hívható telefonszáma: 30/218-49-42"

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak