km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mentőautó összefogásból, madaraknak - Támogatók segítségével vásárolták meg a madármentő járművet

Mentőautó összefogásból, madaraknak - Támogatók segítségével vásárolták meg a madármentő járművet

Hivatalosan is átadták Kőszegen azt a mentőautót, amivel sérült, vagy bajba került madarakat mentenek ezután is Vas megyében. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága ugyanis nem várt a protokoll eseményre, az átadásig húsz madarat mentettek meg az autó segítségével, írja a 112press.hu.

 

Mint írja a portál: "A kék matricás Ford kishaszonjárművel már Szombathelyen is találkoztunk az elmúlt héten. A Kámoni Arborétumhoz érkezett és egy sérült rigót szállítottak el vele, Sanyi, a botanikus kert macskájának bánatára.

A hétfői átadásra a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont előtt került sor és több támogató is érkezett, akik nagyban hozzájárultak a praktikusan kialakított gépjármű beszerzéséhez.

Az autó átadása után hangos méltatlankodásra is sor került. Egy rigó rikácsolt hangosan az ŐNPI munkatársának kezében. Ő még nem sejtette, hogy nem elfogyasztják, hanem szabadon engedik, miután megkapta a jelölőgyűrűjét. Az ablaknak repült rigót a múlt héten gyűjtötték be az autóval, hétfőn pedig megerősödve engedték szabadon.

A madármentők Vas megyéből hívható telefonszáma: 30/218-49-42"

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.