km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Melegfront hozza el a szombati napsütést

Melegfront hozza el a szombati napsütést

Szombaton általában többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre van kilátás csapadék nélkül.

   

Péntek délután a felhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csak kis körzetekben maradhat borult az ég. Északkeleten helyenként eshet az eső. Éjszaka a legtöbb helyen tovább csökken a felhőzet, ugyanakkor délnyugaton köd, északkeleten pedig rétegfelhőzet is képződhet.
   

Szombaton általában többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre van kilátás csapadék nélkül. Ugyanakkor az északkeleti megyékben jó eséllyel egész nap megmaradhat a rétegfelhőzet és a párás, ködös idő. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, időnként erős lökések, csak szombat délután mérséklődik a légmozgás.

   

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a -1, +4, a szeles tájakon 5, 8 fok között valószínű.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a naposabb részeken 10 és 14, az erősen felhős, borult helyeken 5, 9 fok között várható.

 

Időjárási helyzet Európában:
 

 

Kontinensünk délnyugati felének-harmadának időjárását magasnyomás alakítja, ezért arrafelé többnyire csapadékmentes az idő. Ugyanakkor a Földközi-tenger térségében gyenge ciklonális mező található, így ott záporok, zivatarok teszik változatossá az időjárást, a csapadékösszeg helyenként az 50 mm-t is meghaladja.
   

Ezzel szemben északon, északkeleten frontok vonulnak, felhőzetükből többfelé fordul elő csapadék, kiemelten Norvégia partvidékén hullott mintegy 10-40 mm eső. A Kárpát-medence időjárását szombat estig az átvonult melegfront mögött érkező enyhe légtömeg alakítja.

 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

kapcsolódó cikkek
Ilyen idő várható hétvégén
Ilyen idő várható hétvégén
Nem várható jelentős időjárásváltozás a hétvégén: hűvös, hajnalonként ködös lesz az idő, napközben nem valószínű számottevő csapadék, többfelé lesz napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.
címkék
kapcsolódó cikkek
Ilyen idő várható hétvégén
Ilyen idő várható hétvégén
Nem várható jelentős időjárásváltozás a hétvégén: hűvös, hajnalonként ködös lesz az idő, napközben nem valószínű számottevő csapadék, többfelé lesz napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.