km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Mehetsz! – mondta az utas és a Renault belehajtott egy érkező kamion oldalába

Mehetsz! – mondta az utas és a Renault belehajtott egy érkező kamion oldalába

Szerencsés kimenetelű baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában. A bevásárlóközpontok felől érkező személyautót a kamion aláfutásgátlója mentette meg a komolyabb rongálódástól, az utasokat pedig a sérüléstől.

 

Körmend irányába tartott egy MAN kamion hétfőn délután Szombathelyen. A Zanati úti körforgalmat és a település vége táblát elhagyva a sofőr gyorsított, írja a 112Press.


- Láttam, hogy a jobbról érkező autó nem fog megállni az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére, de már nem sokat tehettem. Fékeztem és reménykedtem, hogy az ütközésnél senkinek nem lesz komoly baja - mondta el kérdésükre a kamiont vezető férfi. - Az autó a pótkocsi kerekének ütközött, majd letépte az aláfutásgátlót. Ha az nincs, akkor a gólyalábnak ütközik és a hátsó kerekek is átmennek az autón.


A férfi ezután elmondta, hogy egy 22 éves nő vezette a Renault-t. Tőle tudja, hogy a kereszteződésnél a hátsó ülésen ülő férfi szólt a sofőrnek, hogy "vigyázz, kamion!" Az anyósülésen ülő asszony azonban szinte azonnal reagált erre: "Mehetsz, nem erre jön!" A sofőr pedig ment, de a kamion mégis arra közlekedett.


A balesetben személyi sérülés nem történt.


Sikerült beszéliük az anyósülésen ülő asszonnyal is, aki megerősítette, hogy ő adott megtévesztő információt a fiatal sofőrnek és nagyon bánja. Felelősnek érzi magát a baleset bekövetkezéséért.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.