km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Spari, idegenben tudott győzni a Gencsapáti és a Söpte

Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Spari, idegenben tudott győzni a Gencsapáti és a Söpte

A Csepreg továbbra is megállíthatatlan, ezúttal az Uraiújfalu volt a szenvedő fél. Az Alsóújlak zsinórban harmadik győzelmét aratta, a Bozsok-Pecöl, valamint a Mersevát-Újperint összecsapás döntetlennel végződött.

 

Kemenesalja Futball Club - Söpte Sport Egyesület 0-2 (0-1)  Vönöck, vezette: Kedves

Kemenesalja: Bakos - Ambrus, Belegrai, Berecz, Őri (Bodor 77.) , Dobson, Lőrincz, Vajda, Pethő, Bándoli (Németh 65.) , Varga

Söpte: Márffi - Mester (Fogl 68.) , Rómer, Németh, Kovács, Léhmann, Marton, Horváth, Hujber, Vámos, Koronczai (Koszokovits 77.)

Gólszerzők: Horváth 8., Hujber 67.

Kiállítva: Lőrincz 26,. Bodor 92. (mindketten Kemenesalja)

 

Egy nagyon jó erőkből álló Söpte látogatott a Kemenesalja otthonába. A vendégek korán vezetést szereztek, ez pedig megadta a mérkőzés alaphangját. Tovább nehezítette a hazaiak dolgát, hogy a 26. percben egy általuk kérdésesnek vélt szituációt követően emberhátrányba kerültek. Továbbra is veszélyesen játszott a Söpte, helyzeteket dolgozott ki, de 0-1-es állásnál ziccert hibázott a házigazda - mint utólag kiderült, ezzel el is lőtte puskaporát - . A második játékrészben is inkább a vendégek akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, ezúttal is eljutottak helyzetekig, melyekből még egyet sikerült gólra váltaniuk. Ezzel be is állították a végeredményt, a Söpte kétgólos győzelmet aratott és tovább üldözi a listavezető Csepreget. 

 

CONOIL Merseváti SE - Újperinti SE 2-2 (1-0)  Mersevát, vezette: Mónos

Mersevát: Patyi - Varga (Pásti 55.) , Gönye, Győrvári, Pethő (Tanai 58.) , Dénes B., Nagy, Orbán, Csite, Balogh, Czupor (Dénes M. 63.)

Újperint: Szlámer - Kovács, Márk, Iszak, Kovács (Nyári 46.) , Jagodits, Polhammer, Németh, Pintér (Egyed 46.) , Hazafi (Horváth 55.), Tóth

Gólszerzők: Csite 44,. Gönye 54., ill. Márk 47., Tóth 73.

Kiállítva: Polhammer 70. (Újperint)

 

Jó iramú mérkőzésen, korrekt játékvezetés mellett, összességében igazságos pontosztkozkodás született. 

 

Elektromol Spari FC - Sitke KKSE 3-2 (0-1)  Szombathely, vezette: Marácz

Elektromol Spari: Gyetvay - Fülöp, NYÁRI, Tóth, Barbalits (Sipos 57.) , Pados, KELEMEN, NÉMETH V., SCHMIDT, VARSÁNYI, Németh R.

Sitke: Kelemen - Szakos, Lakatos, Papp, Tóbiás, Dunai, Imre Ge., Sulyok, Németh (Horváth B. 64.) , Bakics (Imre Gá. 46.) , Horváth G.

Gólszerzők: Nyári 2 (72., 78.), Lakatos 81. (öngól), ill. Papp 10., Tóbiás 90.

Kiállítva: Horváth G. 77. (Sitke)

 

A Sitke lépett fel kezdeményezőbben, ez pedig gólban is megmutatkozott, ugyanis a 10. percben meg is szerezte a vezetést. A hazaiak próbálkoztak, mentek előre, ám helyzetekig csak elvétve sikerült eljutniuk. A szünet után Varsányi akrobatikus mozdulattal mentette meg csapatát a góltól, ez pedig ébresztőt fújt a Spari számára. A házigazda egy remek tízperces periódusnak köszönhetően a maga javára fordította a mérkőzést és megszerezte a három pontot. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Uraiújfalu SE 3-0 (3-0)  Csepreg, vezette: Rácz

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai 71.) , Simon (Tóth 86.) , Pócza, Nika B., Nagy (Merk 79.) , Steiner C. (Kovács 86.) , Németh (Takács 71.)

Uraiújfalu: HORVÁTH (Niczki 84.)  - Szabó, Varga (Csete 71.) , Gáspár, Németh, Kollárits (Simon 61.) , Tóth, Fehér, Keszei, Agg (Burka 46.) , Pungor

Gólszerzők: Nagy 15., Nika B. 37., Nika M. 45.

 

Remekül kezdte a mérkőzést a Csepreg, az első félidő egyértelműen róluk szólt. Sok labdát szereztek a középpályán a hazaiak, azokból veszélyes támadásokat vezettek és helyzeteket alakítottak ki. A három gólon kívül azért voltak kimaradt lehetőségek, sőt, büntető is, de így es tekintélyes előnnyel mehetett szünetre a házigazda. A második félidőben visszavettek a tempóból a hazaiak, és bár így kapura veszélyesen játszottak, újabb gól már nem esett a mérkőzésen, az első félidőben kialakult a 3-0-ás végeredmény. Főként az első negyvenöt perc képe alapján megérdemelt csepregi siker született. 

 

Bozsoki SE - Pecöl SE 2-2 (0-1)  Bozsok, vezette: Szabó I.

Bozsok: Farkas - Bigner (Dobány 46.) , Kratochwill, Kalmár, Nagy, Pál, Dévényi (Marti 61.) , Kovács (Szenteleki 86.) , Hankó, Tompek, Kiss

Pecöl: Takács - Pálfi, Czeglédi (Kámán 61.) , Kurucz (Hóbor 27.) , Szemes, Gyürü, Illés, Németh I. (Oszkó 46.) , Balázs (Németh Á. 72.) , Horváth (Farkas 46.) , Iszak

Gólszerzők: Hankó 63., Kratochwill 67., ill. Illés 35., Iszak 64.

 

A mérkőzés folyamán a vendégcsapat átadta a kezdeményezés lehetőségét a bozsoki csapatnak. Az első félidőben egy védelmi megingást kihasználva megszerezte a vezetést a Pecöl. A második játékrészre egy másik felfogásban játszó Bozsok lépett pályára. Gyors gólváltás következett, majd másodszor is egyenlíteni tudott a házigazda. Mindent egy lapra feltéve támadott a hazai csapat, így a vendégek előtt is adódtak veszélyes ellentámadások. A hosszabbítás során egy pontrúgásból a győztes gólt is megszerezte a Bozsok, ám ezt máshogy látta az aszisztens, és érvénytelenítette a találatot. A hazaiaknak így meg kellett elégednie a döntetlennel a rendkívül sportszerű mérkőzésen.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Gencsapáti KSE 0-1 (0-0)   Gérce, vezette: Horváth

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Kiss T., Németh, László, Pethő, Lerik, Sali, Nunkovics, Kovács, Csonka (Fehér 27.) , Kiss L.

Gencsapáti: Horváth - Janzsó, Varga (Petrőczi 83.) , Mester, Dancs, Molnár (Szigetvári 88.) , Bokor (Horváth 89.) , Baranyai, Egyed, Kovács, Tar (Tóth 90.)

Gólszerző: Dancs 48.

 

A vendégek a második félidő elején döntöttek, így továbbra is tartják a lépést az élmezőnnyel. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Szeleste Pósfa SE 2-0 (1-0)  Alsóújlak, vezette: Monostori

Alsóújlak: Gábor - Gampel (Ország 78.) , Kaposi, Pados (Tóth 86.) , Varga Á., Varga N., Káldi (Varga K. 46.) , Ódor (Toldi 54.) , Hancz, Nagy, Varga R.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Pethő, Gál (Ódor 75.) , Kovács R. (Németh 36.) , Fülöp, Riba, Szele (Horváth 55.) , Szabó, Varga, Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Hancz 41., Ország 84.

 

Remek időjárás, szép számú közönség, minden adott volt egy jó mérkőzéshez. Az Alsóújlak már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, a vendégek pedig a területet átadva szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. A vezetést azonban így is sikerült megszereznie a házigazdának, méghozzá Hancz szépségdíjas fejesével. A szünet után a csereként beálló friss játékosoknak köszönhetően meg tudott újulni az Alsóújlak, és bár ment előre, próbálkozott a Szeleste, Ország széép egyéni alakítása után kétgólosra nőtt a hazai előny. Ezzel ki is alakult az eredmény, az Alsóújlak egymás után harmadik mérkőzését tudta megnyerni. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.
A közgyűlést értékelték a frakciók: a SZOVA új vezérigazgatója mindenkinél téma volt
Közös megegyezéssel távozik a SZOVA éléről dr. Németh Gábor vezérigazgató, helyére Kovács Cecíliát, a Sportközpont és Sportiskola vezetőjét nevezte ki a közgyűlés. Június 1-től pedig Molnár Miklós lesz a Szombathelyi Távhőszolgáltató igazgatója. Tegnap zárt ülésen döntöttek személyi ügyekről a képviselők. A mai sajtótájékoztatókon erről, valamint a költségvetésről és a Fadrusz János utca felújításáról esett a legtöbb szó.