km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Spari, idegenben tudott győzni a Gencsapáti és a Söpte

Megyei II. osztály, északi csoport: nyert a Spari, idegenben tudott győzni a Gencsapáti és a Söpte

A Csepreg továbbra is megállíthatatlan, ezúttal az Uraiújfalu volt a szenvedő fél. Az Alsóújlak zsinórban harmadik győzelmét aratta, a Bozsok-Pecöl, valamint a Mersevát-Újperint összecsapás döntetlennel végződött.

 

Kemenesalja Futball Club - Söpte Sport Egyesület 0-2 (0-1)  Vönöck, vezette: Kedves

Kemenesalja: Bakos - Ambrus, Belegrai, Berecz, Őri (Bodor 77.) , Dobson, Lőrincz, Vajda, Pethő, Bándoli (Németh 65.) , Varga

Söpte: Márffi - Mester (Fogl 68.) , Rómer, Németh, Kovács, Léhmann, Marton, Horváth, Hujber, Vámos, Koronczai (Koszokovits 77.)

Gólszerzők: Horváth 8., Hujber 67.

Kiállítva: Lőrincz 26,. Bodor 92. (mindketten Kemenesalja)

 

Egy nagyon jó erőkből álló Söpte látogatott a Kemenesalja otthonába. A vendégek korán vezetést szereztek, ez pedig megadta a mérkőzés alaphangját. Tovább nehezítette a hazaiak dolgát, hogy a 26. percben egy általuk kérdésesnek vélt szituációt követően emberhátrányba kerültek. Továbbra is veszélyesen játszott a Söpte, helyzeteket dolgozott ki, de 0-1-es állásnál ziccert hibázott a házigazda - mint utólag kiderült, ezzel el is lőtte puskaporát - . A második játékrészben is inkább a vendégek akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, ezúttal is eljutottak helyzetekig, melyekből még egyet sikerült gólra váltaniuk. Ezzel be is állították a végeredményt, a Söpte kétgólos győzelmet aratott és tovább üldözi a listavezető Csepreget. 

 

CONOIL Merseváti SE - Újperinti SE 2-2 (1-0)  Mersevát, vezette: Mónos

Mersevát: Patyi - Varga (Pásti 55.) , Gönye, Győrvári, Pethő (Tanai 58.) , Dénes B., Nagy, Orbán, Csite, Balogh, Czupor (Dénes M. 63.)

Újperint: Szlámer - Kovács, Márk, Iszak, Kovács (Nyári 46.) , Jagodits, Polhammer, Németh, Pintér (Egyed 46.) , Hazafi (Horváth 55.), Tóth

Gólszerzők: Csite 44,. Gönye 54., ill. Márk 47., Tóth 73.

Kiállítva: Polhammer 70. (Újperint)

 

Jó iramú mérkőzésen, korrekt játékvezetés mellett, összességében igazságos pontosztkozkodás született. 

 

Elektromol Spari FC - Sitke KKSE 3-2 (0-1)  Szombathely, vezette: Marácz

Elektromol Spari: Gyetvay - Fülöp, NYÁRI, Tóth, Barbalits (Sipos 57.) , Pados, KELEMEN, NÉMETH V., SCHMIDT, VARSÁNYI, Németh R.

Sitke: Kelemen - Szakos, Lakatos, Papp, Tóbiás, Dunai, Imre Ge., Sulyok, Németh (Horváth B. 64.) , Bakics (Imre Gá. 46.) , Horváth G.

Gólszerzők: Nyári 2 (72., 78.), Lakatos 81. (öngól), ill. Papp 10., Tóbiás 90.

Kiállítva: Horváth G. 77. (Sitke)

 

A Sitke lépett fel kezdeményezőbben, ez pedig gólban is megmutatkozott, ugyanis a 10. percben meg is szerezte a vezetést. A hazaiak próbálkoztak, mentek előre, ám helyzetekig csak elvétve sikerült eljutniuk. A szünet után Varsányi akrobatikus mozdulattal mentette meg csapatát a góltól, ez pedig ébresztőt fújt a Spari számára. A házigazda egy remek tízperces periódusnak köszönhetően a maga javára fordította a mérkőzést és megszerezte a három pontot. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Uraiújfalu SE 3-0 (3-0)  Csepreg, vezette: Rácz

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai 71.) , Simon (Tóth 86.) , Pócza, Nika B., Nagy (Merk 79.) , Steiner C. (Kovács 86.) , Németh (Takács 71.)

Uraiújfalu: HORVÁTH (Niczki 84.)  - Szabó, Varga (Csete 71.) , Gáspár, Németh, Kollárits (Simon 61.) , Tóth, Fehér, Keszei, Agg (Burka 46.) , Pungor

Gólszerzők: Nagy 15., Nika B. 37., Nika M. 45.

 

Remekül kezdte a mérkőzést a Csepreg, az első félidő egyértelműen róluk szólt. Sok labdát szereztek a középpályán a hazaiak, azokból veszélyes támadásokat vezettek és helyzeteket alakítottak ki. A három gólon kívül azért voltak kimaradt lehetőségek, sőt, büntető is, de így es tekintélyes előnnyel mehetett szünetre a házigazda. A második félidőben visszavettek a tempóból a hazaiak, és bár így kapura veszélyesen játszottak, újabb gól már nem esett a mérkőzésen, az első félidőben kialakult a 3-0-ás végeredmény. Főként az első negyvenöt perc képe alapján megérdemelt csepregi siker született. 

 

Bozsoki SE - Pecöl SE 2-2 (0-1)  Bozsok, vezette: Szabó I.

Bozsok: Farkas - Bigner (Dobány 46.) , Kratochwill, Kalmár, Nagy, Pál, Dévényi (Marti 61.) , Kovács (Szenteleki 86.) , Hankó, Tompek, Kiss

Pecöl: Takács - Pálfi, Czeglédi (Kámán 61.) , Kurucz (Hóbor 27.) , Szemes, Gyürü, Illés, Németh I. (Oszkó 46.) , Balázs (Németh Á. 72.) , Horváth (Farkas 46.) , Iszak

Gólszerzők: Hankó 63., Kratochwill 67., ill. Illés 35., Iszak 64.

 

A mérkőzés folyamán a vendégcsapat átadta a kezdeményezés lehetőségét a bozsoki csapatnak. Az első félidőben egy védelmi megingást kihasználva megszerezte a vezetést a Pecöl. A második játékrészre egy másik felfogásban játszó Bozsok lépett pályára. Gyors gólváltás következett, majd másodszor is egyenlíteni tudott a házigazda. Mindent egy lapra feltéve támadott a hazai csapat, így a vendégek előtt is adódtak veszélyes ellentámadások. A hosszabbítás során egy pontrúgásból a győztes gólt is megszerezte a Bozsok, ám ezt máshogy látta az aszisztens, és érvénytelenítette a találatot. A hazaiaknak így meg kellett elégednie a döntetlennel a rendkívül sportszerű mérkőzésen.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Gencsapáti KSE 0-1 (0-0)   Gérce, vezette: Horváth

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Kiss T., Németh, László, Pethő, Lerik, Sali, Nunkovics, Kovács, Csonka (Fehér 27.) , Kiss L.

Gencsapáti: Horváth - Janzsó, Varga (Petrőczi 83.) , Mester, Dancs, Molnár (Szigetvári 88.) , Bokor (Horváth 89.) , Baranyai, Egyed, Kovács, Tar (Tóth 90.)

Gólszerző: Dancs 48.

 

A vendégek a második félidő elején döntöttek, így továbbra is tartják a lépést az élmezőnnyel. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Szeleste Pósfa SE 2-0 (1-0)  Alsóújlak, vezette: Monostori

Alsóújlak: Gábor - Gampel (Ország 78.) , Kaposi, Pados (Tóth 86.) , Varga Á., Varga N., Káldi (Varga K. 46.) , Ódor (Toldi 54.) , Hancz, Nagy, Varga R.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Pethő, Gál (Ódor 75.) , Kovács R. (Németh 36.) , Fülöp, Riba, Szele (Horváth 55.) , Szabó, Varga, Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Hancz 41., Ország 84.

 

Remek időjárás, szép számú közönség, minden adott volt egy jó mérkőzéshez. Az Alsóújlak már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, a vendégek pedig a területet átadva szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. A vezetést azonban így is sikerült megszereznie a házigazdának, méghozzá Hancz szépségdíjas fejesével. A szünet után a csereként beálló friss játékosoknak köszönhetően meg tudott újulni az Alsóújlak, és bár ment előre, próbálkozott a Szeleste, Ország széép egyéni alakítása után kétgólosra nőtt a hazai előny. Ezzel ki is alakult az eredmény, az Alsóújlak egymás után harmadik mérkőzését tudta megnyerni. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.