km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, északi csoport: több pályán is potyogtak a gólok a húsvéti fordulóban

Megyei II. osztály, északi csoport: több pályán is potyogtak a gólok a húsvéti fordulóban

A Kemenesalja háromgólos hátrányból állt fel és ért el döntetlent a Sitke ellen, az Uraiújfalu pedig hétgólos meccsen tudott nyerni Gércén. Idegenben gyűjtötte be a három pontot a az Újperint, a Mersevát, valamint a Söpte is, az Alsóújlak pedig a Pecöl ellen örülhetett.

 

Kemenesalja Futball Club - Sitke KKSE 4-4 (0-3)   Vönöck, vezette: Gróf

Kemenesalja: Bakos - Vajda, Belegrai, Őri (Kolompár 46.) , Dobson, Lőrincz, Czöndör, Berecz, Pethő (Bodor 76.) , Ölbei, Péter

Sitke: Kelemen - Gaál, Horváth, Gyürü (Imre 91.) , Papp, Németh Z., Tóbiás (Lakatos 51.) , Nagy, Pencz, Németh M., Zeke

Gólszerzők: Czöndör 48., Berecz 62., Péter 70., Belegrai 79., ill. Horváth 3 (2., 19., 75.), Tóbiás 45.

Kiállítva: Gaál 73., Zeke 73. (mindkettő Sitke)

 

Egy igazán gólgazdag, eseményekkel tarkított mérkőzést láthattak a kilátogatók, a Kemenesalja gratulál a sitkei csapatnak. 

 

Bozsoki SE - Újperinti SE 0-1 (0-0)   Bozsok, vezette: Kedves

Bozsok: FARKAS - BIGNER, Kratochwill, Kalmár, Nagy, Pál (Szalai 56.) , Dévényi (Kaposi 70.) , Dobány (Szenteleki 77.) , Hankó, Tompek, KISS

Újperint: Janzsó - Kovács Zs., Takács (Szmolek 46.) , Iszak, Kovács G., Jagodits, Egyed, Horváth, Hegedűs (Szabó 78.) , Németh (Balázs 46.) , Kiss (Csercsics 85.)

Gólszerző: Szmolek 55.

 

Tipikus egygólos mérkőzésen a kapura veszélyesebb Újperint elvitte a három pontot Bozsokról, amivel megszakadt a házigazda 2021.májusa óta tartó veretlenségi sorozata.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Uraiújfalu SE 3-4 (2-2)   Gérce, vezette: Németh

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, László, Pethő (Kiss 85.) , Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi (Sali 74.)

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gallen, Szabó B., Burka (Németh 70.) , Kollárits (Pungor 70.) , Tóth (Simon 91.) , Kovács, Fehér, Keszei, Agg

Gólszerzők: Csonka 13., Pethő 43., Kovács 50., ill. Burka 22., Agg 2 (38., 80.), Szabó M. 69., Agg 80.

 

Két, még a dobogóért is harcban lévő csapat találkozott egymással, a hét gólt hozó adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, akik 4-3-as győzelmet arattak.

 

Csepregi Sport Egyesület - Sé Honvéd SE 3-0 (2-0)   Csepreg, vezette: Monostori

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Németh 75.) , Simon, Takács (Kovács 72.) , Pócza, Nika B., Nagy (Merk 75.) , Lukács (Baranyai 70.)

Sé: Földi - Szalay (Rada 46.) , Kiss Mihály, Séfer, Kovács, Werderits (Vámos 83.) , Muzsai, Boldizsár, Fichtacher (Hende 65.) , Kiss Máté (Molnár 65.) , Kiss Márton (Tóth 65.)

Gólszerzők: Lukács 19., Nika M. 2 (44., 57.)

 

A hazaiak fásultan kezdték a mérkőzést, az idő előrehaladtával azonban egyre inkább elkapták a fonalat, nagy nyomás alá került a séi kapu. A 19. percben a vezetést is megszerezte a listavezető, amit még a szünet előtt megduplázott, a 3-0-ás végeredmény az 57. percben alakult ki. Összességében elmondható, hogy bár a gólokat szerencsés szituációból szerezte a Csepreg, rengeteg helyzetet alakított ki, amiket viszont nem sikerült értékesíteniük.

 

Elektromol Spari FC - CONOIL Merseváti SE 1-4 (1-3)   Szombathely, vezette: Sály

Elektromol Spari: Baldauf - Dienes, Pulai, Barbalits, Sipos (Varsányi 63.) , Kovács T., Kovács A., Láda, Jónás, Bolfán, Németh

Mersevát: Patyi - Horváth A., Szabó, Győrvári, Pethő, Csite (Dénes 52.) , Vizi (Takács 68.) , Horváth Zs. (Horváth T. 75.) , Czupor, Nagy (Gönye 65.) , Balogh (Borbács 81.)

Gólszerzők: Bolfán 1., ill. Horváth A. 16., Csite 36., Győrvári 43., Horváth T. 76.

 

Remekül indult a mérkőzés a Spari számára, már az első percben vezetést szereztek a hazaiak, ezt követően viszont négyszer is tudott válaszolni a Mersevát, amely így megszerezte első tavaszi győzelmét.

 

Szeleste-Pósfa SE - Söpte Sport Egyesület 1-3 (1-1)   Szeleste, vezette: Vass

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai, Pomper, Fülöp, Kovács A., Szabó, Kovács T. (Fehér 63.) , Varga, Kovács R., Földi, Trittremmel (Pethő 79.)

Söpte: Németh Má. - Mester, Németh Ma., Rómer (Molnár 88.) , Léhmann (Udvardi 82.) , Horváth (Fogl 41.) , Hujber G. (Biró 85.) , Hujber B., Koronczai, Vámos, Koszokovits

Gólszerzők: Kovács A. 19., ill. Mester 40., Hujber G. 61., Fogl 68.

Kiállítva: Fehér 88. (Szeleste)

 

Az esélyesebb Söpte ugyan megszenvedett Szelestén, de megérdemelten vitte el a három pontot. Amíg hazai oldalon kimaradtak a lehetőségek, addig a vendégek jobban sáfárkodtak azokkal, s belőtték őket. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Pecöl SE 1-0 (1-0)  Alsóújlak, vezette: Ákos

Alsóújlak: GÁBOR - GAMPEL DO. (Káldi I. 84.) , KAPOSI, Tóth (Hancz 56.) , VARGA K., Pados (Farkas 58.) (GAMPEL DÁ. 81.)  , Varga Á., Varga N., KÁLDI M. (TOLDI 74.) , ÓDOR, Varga R.

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Czeglédi, Szemes, Farkas E., Farkas A., Iszak, Németh, Szemes, Kámán (Seper 81.) , Balázs (Németh 64.)

Gólszerző: Varga R. 1.

 

A hazaiak nehéz mérkőzésre számítottak, hiszen tudták, hogy a Pecöl komoly játékerőt képviselt már az előző kiírásban is. Ettől függetlenül a cél egyértelmű volt: hazai pályán kiszolgálni a közönséget és megszerezni a három pontot. Ehhez már az első percben megtette az első lépést az alsóújlaki gárda, miután egy védelmi megingást kihasznált, amivel rögtön előnybe is került. A folytatásban aztán több ziccer is adódott a házigazda előtt, ezeket azonban többek között a remek pecöli kapusteljesítménynek köszönhetően nem sikerült gólra váltaniuk. A fordulás után a vendégek is mentek előre becsülettel, ez azonban inkább mezőnyben mutatkozott meg, helyzetekig nem igazán jutottak el. Egy rendkívül sportszerű találkozót játszottak egymással a felek, amihez elengedhetetlen volt a játékvezetői hármas kiváló ténykedése, megérdemelt alsóújlaki győzelem született. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Pecöl SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.