km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Megyei II. osztály, északi csoport: sok gólgazdag mérkőzést hozott a 29. forduló

Megyei II. osztály, északi csoport: sok gólgazdag mérkőzést hozott a 29. forduló

Magabiztosan nyert az éllovas, de az Uraiújfalu, a Sitke, valamint a Sé győzelméhez sem férhetett kétség. A Pecöl a Bozsok, a Söpte a Gencs vendégeként gyűjtötte be a három pontot. A Kemenesalja nagy csatában gyűrte le a Sparit, míg a Mersevát Alsóújlakon diadalmaskodott.

 

Kemenesalja Futball Club - Elektromol Spari FC 3-2 (1-1)    Vönöck, vezette: Sály

Kemenesalja: Bakos - Szakál E. (Veszprémi 60.) , Belegrai, Dobson, Őri (Iván 82.) , Szakál M., Czöndör, Lőrincz M. (Kóbor 46.) , Pethő, Varga, Ölbei, Varga (Bodor 73.)

Elektromol Spari: Jónás - Kelemen, Dienes, Vidos, Kovács, Pulai, Barbalits (Tóth 46.) , Fritz, Baranyai, Pados, Schmidt

Gólszerzők: Czöndör 2 (22., 80.), Bodor 89., ill. Pulai 16., Fritz 77.

 

A rendkívül sportszerű, élvezetes és fordulatos mérkőzésen ezúttal Fortuna kegyeibe fogadta a hazaiakat, akik egy hajrában lőtt góllal a maguk javára fordították az összecsapást.

 

Zanati KSE-Haladás VSE - Ölbő Községi SE 11-0 (6-0)   Szombathely, vezette: Gaál

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Szőts (Machinek 46.) , Varga, Ferencz (Edelényi 72.) , Perger (Szabó 62.) , Szenczi, Németh G. (Kiss 46.) , Németh E., Janek, Berta (Bősze 57.) , Nemes

Ölbő: Tóth - Kozó, Szele, Szanyi, Bozi, Papp, Kovács (Ádám 46.) , Vidos, Vasadi, Bertha, Palaczky

Gólszerzők: Németh G. 3., Berta 6., Ferencz 3 (9., 67., 69.), Janek 28., Szenczi 3 (32., 37., 57.), Nemes 61., Edelényi 80.

 

Élesen, koncentráltan kezdett a listavezető, amely az első szűk tíz percben három alkalommal is betalálat. Ezt követően viszont valamelyest alábbhagyott a hazai koncentráció, ám ezen a szakaszon túllendülve ismét sikerült rövid idő leforgása alatt három gólt szerezni, így 6-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. A térfélcsere után is sok helyzetet dolgoztak ki a vendéglátók, amelyből ötöt sikerült értékesíteni, így 11-0-ás végeredménnyel zárult az összecsapás. Szenczi Imre együttesére szerdán már újabb feladat vár, ugyanis a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában az aranyéremért küzd meg a Sárvár ellen.

 

Sitke KKSE - Szeleste-Pósfa SE 5-1 (2-1)   Sitke, vezette: Szabó

Sitke: Kelemen D. - Bagoly (Papp 77.) , Imre Gá., Gyürü (Tóbiás 55.) , Poós, Szita (Szakos 72.) , Imre Ge., Sulyok (Bakonyi 77.) , Kelemen B., Németh, Horváth (Hantó 83.)

Szeleste: Kovács M. (Nagy Cs.  22.)  - Németh (Csizmazia 60.) , Tóth, Kovács R., Nagy D., Riba, Kovács A., Szele, Nagy Á. (Horváth 77.) , Varga, Földi

Gólszerzők: Kelemen B. 11., Poós 2 (24., 68.)  Tóbiás 65., Papp 89., ill. Kovács A. 15.

 

Három vereségét követően azt a szelestei csapatot fogadta a házigazda,  aki az elmúlt nyolc mérkőzésén csak egyszer kapott ki. A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, később a hazaiak ismét vezetést szereztek így sitkei előnnyel zárult az első félidő. A folytatásban a lelkesen és helyenként jól játszó Sitke újabb három találattal teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a több játékosát is nélkülözni kényszerülő vendégcsapat felett. A házigazdánál mindenki jó teljesítményt nyújtott.
 

 

Honvéd Sé SE - Gérce-Vásárosmiske SE 5-2 (2-2)    Sé, vezette: Szabó I.

Sé: Földi - Varga, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Szalay 90.) , Bonchis (Nyári 67.) , Soós, Horváth (Vámos 90.) , Kámán, Nemes

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Németh, László (Lerik 46.) , Major, Pethő (Fehér 77.) , Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Gólszerzők: Kovács 2 (35.,91.), Horváth 43., Séfer 67., Werderits 87., ill. Pethő 21., Major 36. 

 

A két csapat mindig jó színvonalú, rangadó jellegű mérkőzéseket vív egymással, nem volt ez másként most sem. Mindkét fél győzni akart és nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A kezdeti tapogatózás után a hazaiak kerültek fölénybe, egy formás támadás végén mégis a vendégek szereztek előnyt. Nemsokára jött a válasz hazai oldalról, de jóformán a középkezdés után egy védelmi hibát kihasználva ismét vendégeknél volt az előny. A gólpárbaj folytatódott, egy szép góllal megint jött az egyenlítés, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai alakulat. Futószalagon jöttek a szebbnél-szebb támadások. A félidő közepén egy mintaszerű támadás után végre a hazaiak vezettek, de a vendégek nem adták fel, szórványos ellentámadásaik viszont meddőnek bizonyultak. Aztán az utolsó tíz percben újabb két találatot szerzett a házigazda, így végleg eldőlt a derbi. Összességében egy nagyon jó mérkőzésen a hazaiak, - akiknél minden játékos kiváló teljesítményt nyújtott - sokat tettek a győzelemért, mely ilyen arányban is megérdemelt.

 

Alsóújlaki Sport Club - CONOIL Merseváti SE 1-3 (0-2)   Alsóújlak, vezette: Polgár

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 26.)  - Kaposi, Tűh (Gampel 6.) , Varga K., Nagy, Varga Á., Varga N. (Papp 78.) , Tárkányi (Ország 60.) , Ódor, Kántor (Takács 85.) , Hancz

Mersevát: Patyi - GÖNYE, Dénes M., Takács (Nagy G. 68.) , HORVÁTH, Sebestyén, Orbán, Dénes B., Nagy Á., Zsoldos (Németh 89.) , Czupor

Gólszerzők: Kaposi 75., ill. Horváth A. 2 (26., 29.), Dénes B. 65.

 

Szép számú közönség előtt mérhették össze tudásukat a felek. Az Alsóújlak ezúton is szeretne köszönetet mondani visszavonuló játékosának, Tűh Szabolcsnak, akinek sok-sok éven át tartó hűséges munkáját nagyra becsüli a klub. A találkozón meglehetősen fásultan, tudása alatt játszott a házigazda, a vendégek viszont 90 percig felszántották a pályát, a hazaiak szavaival élve játékuk már néha a durvaság határát súrolta. Ettől függetlenül eredményesek voltak és megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Bozsoki SE - Pecöl KMSE 0-1 (0-0)   Bozsok, vezette: Farkas

Bozsok: Miklós - Kalmár, Nagy, Jagodics (Pónácz 75.) , Dévényi, Dobány (Kovács 64.) , Szalai, Hankó (Pál 56.) , Tompek, Kiss, Marti (Nemes 64.)

Pecöl: Kollarics - Szemes, Farkas E. Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Németh (Mészáros 95.) , Czeglédi, Horváth (Pálfi 98.), Márok

Gólszerző: Farkas A. 54.

Kiállítva: Szalai 61., Nagy 95. (mindkettő Bozsok)

 

Jobbára mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Összességében egy döntetlen színezetű mérkőzésen a hazaiak szavaival élve véleményes játékvezetői ítéleteknek is köszönhetően sikerült elvinni mindhárom bajnoki pontot a pecöli csapatnak Bozsokról.

 

Uraiújfalu SE - ÖTE Ikervár FC 6-1 (2-1)   Uraiújfalu, vezette: Szabó

Uraiújfalu: Horváth - SZABÓ, VARGA (Simon 74.) , Gallen A., Pungor, Tóth, Gallen I., Agg (Németh I. 21.) , GÁSPÁR, Németh D., KOLLÁRITS

Ikervár: Takács - Németh, Asztalos R. (Asztalos N. 58.), Vincze, Horváth, Naszádos, Molnár, Varga, Nagy, Schimmer, Németh

Gólszerzők: Tóth 26., Szabó M. 3 (45., 70,. 92.), Varga 58., Nagy 76. (öngól), ill. Varga 21.

Kiállítva: Pungor 48. (Uraiújfalu), ill. Molnár 15. (Ikervár)

 

A szebb napokat is megélt csapatok találkozóján inkább a hazai alakulat kezdett támadóbb szellemben. A 15. percben megfogyatkoztak a vendégek, ami érdekes módon inkább az Uraiújfalut zavarta meg, az Ikervár pedig meg is szerezte a vezetést. A házigazdának még a szünet előtt összejött a fordítás, és bár a fordulás után ők is hátrányba kerültek, helyzeteiket kihasználva magabiztos győzelmet arattak a találkozó végére már elfáradó vendégek ellen. Az Uraiújfalu jobbulást kíván a súlyos sérülést szenvedő Agg Bencének. 

 

Gencsapáti KSE - Söpte Sport Egyesület 0-2 (0-1)    Gencsapáti, vezette: Kedves

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi, Janzsó, Fogl, Mester (Egyed 67.) , Dancs, Molnár (Szigetvári 67.) , Bokor, Tóth (Tar 46.) , Lőrincz (Varga 64.) , Kovács

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Léhmann (Molnár 84.) , Marton (Kálmán 84.) , Mester, Sulyok, Vámos, Varga (Pados 88.) , Koronczai, Pereszteghy (Udvardi 63.)

Gólszerzők: Mester 29., Kovács 75.

 

Az ezüstéremre hajtó vendégek sokkal motiváltabban álltak a találkozóhoz. A második játékrészben a hazaiak rendezték soraikat, de egy távoli bomba eldöntötte a három pont sorsát. Összességében megérdemelt vendég siker született.

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A nyári szünet utáni első rendes ülését tartja csütörtökön a szombathelyi képviselő-testület. 14 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyalnak. A 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán, az sztv.hu-n és a Facebookon, valamint honlapunkon is.
Élőláncot szervez 15. születésnapja alkalmából a Weöres Sándor Színház
Magára hagyott a hajléktalanszállón egy öntudatlan embert, aki meghalt: felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. Elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte 366.681 forint bűnügyi költség megfizetésére.
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen