km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Megyei II. osztály, északi csoport: sok gólgazdag mérkőzést hozott a 29. forduló

Megyei II. osztály, északi csoport: sok gólgazdag mérkőzést hozott a 29. forduló

Magabiztosan nyert az éllovas, de az Uraiújfalu, a Sitke, valamint a Sé győzelméhez sem férhetett kétség. A Pecöl a Bozsok, a Söpte a Gencs vendégeként gyűjtötte be a három pontot. A Kemenesalja nagy csatában gyűrte le a Sparit, míg a Mersevát Alsóújlakon diadalmaskodott.

 

Kemenesalja Futball Club - Elektromol Spari FC 3-2 (1-1)    Vönöck, vezette: Sály

Kemenesalja: Bakos - Szakál E. (Veszprémi 60.) , Belegrai, Dobson, Őri (Iván 82.) , Szakál M., Czöndör, Lőrincz M. (Kóbor 46.) , Pethő, Varga, Ölbei, Varga (Bodor 73.)

Elektromol Spari: Jónás - Kelemen, Dienes, Vidos, Kovács, Pulai, Barbalits (Tóth 46.) , Fritz, Baranyai, Pados, Schmidt

Gólszerzők: Czöndör 2 (22., 80.), Bodor 89., ill. Pulai 16., Fritz 77.

 

A rendkívül sportszerű, élvezetes és fordulatos mérkőzésen ezúttal Fortuna kegyeibe fogadta a hazaiakat, akik egy hajrában lőtt góllal a maguk javára fordították az összecsapást.

 

Zanati KSE-Haladás VSE - Ölbő Községi SE 11-0 (6-0)   Szombathely, vezette: Gaál

Zanati KSE-HVSE: Kántor - Szőts (Machinek 46.) , Varga, Ferencz (Edelényi 72.) , Perger (Szabó 62.) , Szenczi, Németh G. (Kiss 46.) , Németh E., Janek, Berta (Bősze 57.) , Nemes

Ölbő: Tóth - Kozó, Szele, Szanyi, Bozi, Papp, Kovács (Ádám 46.) , Vidos, Vasadi, Bertha, Palaczky

Gólszerzők: Németh G. 3., Berta 6., Ferencz 3 (9., 67., 69.), Janek 28., Szenczi 3 (32., 37., 57.), Nemes 61., Edelényi 80.

 

Élesen, koncentráltan kezdett a listavezető, amely az első szűk tíz percben három alkalommal is betalálat. Ezt követően viszont valamelyest alábbhagyott a hazai koncentráció, ám ezen a szakaszon túllendülve ismét sikerült rövid idő leforgása alatt három gólt szerezni, így 6-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. A térfélcsere után is sok helyzetet dolgoztak ki a vendéglátók, amelyből ötöt sikerült értékesíteni, így 11-0-ás végeredménnyel zárult az összecsapás. Szenczi Imre együttesére szerdán már újabb feladat vár, ugyanis a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában az aranyéremért küzd meg a Sárvár ellen.

 

Sitke KKSE - Szeleste-Pósfa SE 5-1 (2-1)   Sitke, vezette: Szabó

Sitke: Kelemen D. - Bagoly (Papp 77.) , Imre Gá., Gyürü (Tóbiás 55.) , Poós, Szita (Szakos 72.) , Imre Ge., Sulyok (Bakonyi 77.) , Kelemen B., Németh, Horváth (Hantó 83.)

Szeleste: Kovács M. (Nagy Cs.  22.)  - Németh (Csizmazia 60.) , Tóth, Kovács R., Nagy D., Riba, Kovács A., Szele, Nagy Á. (Horváth 77.) , Varga, Földi

Gólszerzők: Kelemen B. 11., Poós 2 (24., 68.)  Tóbiás 65., Papp 89., ill. Kovács A. 15.

 

Három vereségét követően azt a szelestei csapatot fogadta a házigazda,  aki az elmúlt nyolc mérkőzésén csak egyszer kapott ki. A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, később a hazaiak ismét vezetést szereztek így sitkei előnnyel zárult az első félidő. A folytatásban a lelkesen és helyenként jól játszó Sitke újabb három találattal teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a több játékosát is nélkülözni kényszerülő vendégcsapat felett. A házigazdánál mindenki jó teljesítményt nyújtott.
 

 

Honvéd Sé SE - Gérce-Vásárosmiske SE 5-2 (2-2)    Sé, vezette: Szabó I.

Sé: Földi - Varga, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Szalay 90.) , Bonchis (Nyári 67.) , Soós, Horváth (Vámos 90.) , Kámán, Nemes

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Németh, László (Lerik 46.) , Major, Pethő (Fehér 77.) , Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Gólszerzők: Kovács 2 (35.,91.), Horváth 43., Séfer 67., Werderits 87., ill. Pethő 21., Major 36. 

 

A két csapat mindig jó színvonalú, rangadó jellegű mérkőzéseket vív egymással, nem volt ez másként most sem. Mindkét fél győzni akart és nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A kezdeti tapogatózás után a hazaiak kerültek fölénybe, egy formás támadás végén mégis a vendégek szereztek előnyt. Nemsokára jött a válasz hazai oldalról, de jóformán a középkezdés után egy védelmi hibát kihasználva ismét vendégeknél volt az előny. A gólpárbaj folytatódott, egy szép góllal megint jött az egyenlítés, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai alakulat. Futószalagon jöttek a szebbnél-szebb támadások. A félidő közepén egy mintaszerű támadás után végre a hazaiak vezettek, de a vendégek nem adták fel, szórványos ellentámadásaik viszont meddőnek bizonyultak. Aztán az utolsó tíz percben újabb két találatot szerzett a házigazda, így végleg eldőlt a derbi. Összességében egy nagyon jó mérkőzésen a hazaiak, - akiknél minden játékos kiváló teljesítményt nyújtott - sokat tettek a győzelemért, mely ilyen arányban is megérdemelt.

 

Alsóújlaki Sport Club - CONOIL Merseváti SE 1-3 (0-2)   Alsóújlak, vezette: Polgár

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 26.)  - Kaposi, Tűh (Gampel 6.) , Varga K., Nagy, Varga Á., Varga N. (Papp 78.) , Tárkányi (Ország 60.) , Ódor, Kántor (Takács 85.) , Hancz

Mersevát: Patyi - GÖNYE, Dénes M., Takács (Nagy G. 68.) , HORVÁTH, Sebestyén, Orbán, Dénes B., Nagy Á., Zsoldos (Németh 89.) , Czupor

Gólszerzők: Kaposi 75., ill. Horváth A. 2 (26., 29.), Dénes B. 65.

 

Szép számú közönség előtt mérhették össze tudásukat a felek. Az Alsóújlak ezúton is szeretne köszönetet mondani visszavonuló játékosának, Tűh Szabolcsnak, akinek sok-sok éven át tartó hűséges munkáját nagyra becsüli a klub. A találkozón meglehetősen fásultan, tudása alatt játszott a házigazda, a vendégek viszont 90 percig felszántották a pályát, a hazaiak szavaival élve játékuk már néha a durvaság határát súrolta. Ettől függetlenül eredményesek voltak és megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Bozsoki SE - Pecöl KMSE 0-1 (0-0)   Bozsok, vezette: Farkas

Bozsok: Miklós - Kalmár, Nagy, Jagodics (Pónácz 75.) , Dévényi, Dobány (Kovács 64.) , Szalai, Hankó (Pál 56.) , Tompek, Kiss, Marti (Nemes 64.)

Pecöl: Kollarics - Szemes, Farkas E. Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Németh (Mészáros 95.) , Czeglédi, Horváth (Pálfi 98.), Márok

Gólszerző: Farkas A. 54.

Kiállítva: Szalai 61., Nagy 95. (mindkettő Bozsok)

 

Jobbára mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Összességében egy döntetlen színezetű mérkőzésen a hazaiak szavaival élve véleményes játékvezetői ítéleteknek is köszönhetően sikerült elvinni mindhárom bajnoki pontot a pecöli csapatnak Bozsokról.

 

Uraiújfalu SE - ÖTE Ikervár FC 6-1 (2-1)   Uraiújfalu, vezette: Szabó

Uraiújfalu: Horváth - SZABÓ, VARGA (Simon 74.) , Gallen A., Pungor, Tóth, Gallen I., Agg (Németh I. 21.) , GÁSPÁR, Németh D., KOLLÁRITS

Ikervár: Takács - Németh, Asztalos R. (Asztalos N. 58.), Vincze, Horváth, Naszádos, Molnár, Varga, Nagy, Schimmer, Németh

Gólszerzők: Tóth 26., Szabó M. 3 (45., 70,. 92.), Varga 58., Nagy 76. (öngól), ill. Varga 21.

Kiállítva: Pungor 48. (Uraiújfalu), ill. Molnár 15. (Ikervár)

 

A szebb napokat is megélt csapatok találkozóján inkább a hazai alakulat kezdett támadóbb szellemben. A 15. percben megfogyatkoztak a vendégek, ami érdekes módon inkább az Uraiújfalut zavarta meg, az Ikervár pedig meg is szerezte a vezetést. A házigazdának még a szünet előtt összejött a fordítás, és bár a fordulás után ők is hátrányba kerültek, helyzeteiket kihasználva magabiztos győzelmet arattak a találkozó végére már elfáradó vendégek ellen. Az Uraiújfalu jobbulást kíván a súlyos sérülést szenvedő Agg Bencének. 

 

Gencsapáti KSE - Söpte Sport Egyesület 0-2 (0-1)    Gencsapáti, vezette: Kedves

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi, Janzsó, Fogl, Mester (Egyed 67.) , Dancs, Molnár (Szigetvári 67.) , Bokor, Tóth (Tar 46.) , Lőrincz (Varga 64.) , Kovács

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Léhmann (Molnár 84.) , Marton (Kálmán 84.) , Mester, Sulyok, Vámos, Varga (Pados 88.) , Koronczai, Pereszteghy (Udvardi 63.)

Gólszerzők: Mester 29., Kovács 75.

 

Az ezüstéremre hajtó vendégek sokkal motiváltabban álltak a találkozóhoz. A második játékrészben a hazaiak rendezték soraikat, de egy távoli bomba eldöntötte a három pont sorsát. Összességében megérdemelt vendég siker született.

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.