km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Megyei II. osztály, északi csoport: nyert az Újperint, első vereségét szenvedte el a Szeleste és a Gencsapáti

Megyei II. osztály, északi csoport: nyert az Újperint, első vereségét szenvedte el a Szeleste és a Gencsapáti

A Csepreg és a Söpte tovább menetel, de az Alsóújlak is folytatta remek szériáját. A Bozsok a Mersevát, a Pecöl a Gencsapáti ellen nyert, a Sé pedig négygólos mérkőzésen játszott döntetlent a Kemenesaljával.

 

Uraiújfalui SE - Szeleste-Pósfa SE 1-0 (1-0)  Uraiújfalu, vezette: Molnár

Uraiújfalu: Horváth - Gáspár (Kovács 56.) , Fehér, SZABÓ, Pungor N. (Burka 77.) , Kollárits, Tóth (Simon 67.) , PUNGOR SZ., Keszei, AGG, NÉMETH

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Németh, Fülöp, Pethő, Riba, Szele, Szabó (Kovács R. 60.) , Varga, Földi, Horváth (Csizmazia 65.) , Trittremmel

Gólszerző: Tóth 9.

Kiállítva: Kovács 73. (Uraiújfalu), ill. Szele 82. (Szeleste-Pósfa)

 

A sok helyzetet kihagyó házigazda megérdemelten nyert az ezúttal kapura kevésbé veszélyesen futballozó szelesteiek ellen.

 

Sitke KKSE - Alsóújlaki Sport Club 0-6 (0-3)  Sitke, vezette: Monostori

Sitke: Bertalan - Imre Gá., Lakatos, Papp, Csonka, Kiss, Imre Ge., Németh, Dunai, Pénzes, Bagoly

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 84.)  - Kaposi, Varga K., Pados, Toldi (Káldi M. 57.) , Varga Á., Varga N., Tóth (Káldi I. 46.) , Ódor (Papp 76.) , Ország (Vasas 70.) , Varga R.

Gólszerzők: Varga R. 4 (14., 52., 70,. 89.), Varga N. 35. Toldi 44.

 

A hazaiak köszönik az ifjúsági csapatból kivett játékosoknak az alázatát a felnőtt együttes iránt, akik a mérkőzés alatt nem kapták meg a nézőtérről a megfelelő biztatást, amiért elnézést kér a csapat. Ők önhibájukon kívül még nem bírják el azt a terhet, amit kényszerből a felnőtt csapat rak rájuk. Az ifjúsági csapatnak is köszönettel tartoznak, hogy a kivett játékosok nélkül is stabilan tudnak hétről hétre kiállni a jóval korosabb ellenfelekkel szemben. Alacsony színvonalú mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő vendégcsapat megérdemelten győzött.

 

Újperinti SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 3-2 (0-2)  Szombathely, vezette: Németh

Újperint: Szlámer - Kovács, Iszak, Jagodits, Polhammer (Csercsics 75.) , Horváth M., Fábián (Varga 67.) , Németh, Szakály (Taletovits 73.) , Pintér, Hazafi (Horváth D. 75.)

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, László, Lerik, Mórocz, Major, (Pethő 51.)  Nunkovics (Soós 84.) , Kovács, Csonka, Kövesdi (Kiss 73.)

Gólszerzők: Jagodits 87., Kovács 2 (90., 92.), ill. Lerik 27., Nunkovics 43.

 

A vendég gérceiek az első negyvenöt percben kétgólos előnyre tettek szert, ez egészen a 87. percig nem változott, ekkor azonban hatalmas feltámadást produkált az újonc Újperint és öt perc leforgása alatt a maga javára fordította a találkozót. 

 

Sé Honvéd SE - Kemenesalja Futball Club 2-2 (1-1)  Sé, vezette: Árpád

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Al Hersh 68.) , Boldizsár, Fichtacher, Soós, Kámán, Uri

Kemenesalja: Nagy Sz. - Bodor, Belegrai, Őri, Dobson, Lőrincz (Czöndör 46.) , Németh, Péter, Nagy R. (Smidéliusz 70.) , Ölbei, Varga

Gólszerzők: Uri 17., Kovács 55., ill. Németh 28,. Smidéliusz 73.

 

A több sebből vérző, eltiltások és sérülések miatt létszámproblémákkal is küzdő hazai csapat az első győzelem reményében fogadta jó formában lévő ellenfelét. Ennek megfelelően fölényben játszott a vendéglátó és egy szép támadás után a vezetést is megszerezte. Ezt követően viszont rögtön jött a válasz, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást váltottak gólra a vendégek. A félidő hátralévő része meddő hazai fölénnyel telt. A második játékrészben fokozódott a séiek nyomása, ami egy szép egyéni alakítás után gólt eredményezett. A mindent eldöntő harmadik találatot azonban nem sikerült bevinni, pedig a lehetőségek megvoltak. Ehelyett a vendégek szó s egy gólt és újra egalizáltak. Tovább rohamozott a hazai csapat, de sajnos a séiek szavaival élve a játékvezető tett róla, hogy mindez eredménytelen legyen, ugyanis egy jogos büntetőt nem adott meg, majd egy gólhelyzetben kilépő játékossal történt szabálytalanságot nézett el nagyvonalúan. Összességében a séiek csak magukat okolhatják a győzelem elmaradásáért, a vendégek éltek a lehetőséggel és nagyot küzdöttek az egy pontért.

 

CONOIL Merseváti SE - Bozsoki SE 0-2 (0-1)  Mersevát, vezette: Farkas

Mersevát: Patyi - Gönye, Csite, Győrvári (Orbán B. 23.) , Pethő, Nagy, BALOGH, Gáncs, Varga (Orbán Gy. 64.) , Zsoldos (Takács 60.) , Czupor

Bozsok: Farkas - Kratochwill, Kalmár, Nagy (Iker 68.) , Pál (Radics 72.) , Dévényi, Hankó (Pónácz 88.) , Kovács, Dobány (Szárnyas 86.) , Tompek, Kiss

Gólszerzők: Nagy 36., Pál 58.

 

Passzívan, fásultan játszott a hazai alakulat, a Bozsok megérdemelten vitte el a pontokat. 

 

Elektromol Spari FC - Csepregi Sport Egyesület 0-6 (0-2)  Szombathely, vezette: Bedi

Elektromol Spari: Horváth - Tóth, Varsányi, Nyári, Pulai (Barbalits 57.) , Németh V., Kovács (Sipos 46.) , Schmidt, Pados B., Bolfán (Pados G. 57.) , Németh R.

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai 70.) , Simon (Tóth 57.) , Pócza, Nika B., Nagy (Merk 63.) , Lukács (Németh 70.) , Steiner C. (Takács 63.)

Gólszerzők: Lukács 24., Steiner C. 41., Kótai 50., Nika M. 52., Pócza 2 (75., 90.)

 

A sok sebből vérző hazaiak mindent megtettek, hogy megnehezítsék a jó erőkből álló Csepreg dolgát, ám ez nem sikerült, a vendégek elvitték a három pontot és továbbra is őrzik hibátlan mérlegüket.

 

Pecöl SE - Gencsapáti KSE 2-1 (0-0)  Pecöl, vezette: Kedves

Pecöl: TAKÁCS - TANCSICS, Czeglédi, Kurucz, Szemes, Gyürü (Seper 85.) , FARKAS, Illés, Németh Á. (Kámán 46.) , Horváth (Pálfi 81.) , Balázs (Németh I. 46.)

Gencsapáti: Horváth - Petrőczi, Janzsó, Varga, Mester (Bokor 67.) , Dancs, Tóth (Szigetvári 67.) , Baranyai, Egyed, Kovács, Tar

Gólszerzők: Farkas 47., Tancsics 63., ill. Dancs 56.

 

Egy tipikus, alacsonyabb osztályú mérkőzést láthatott a szép számú közönség, melyet sok technikai hiba, és kevés labda nélküli mozgás jellemzett. A 0-0-ás félidő után a hazaiak az öltözőben rendezték a sorokat, rendet raktak a fejekben, ez pedig rögtön a második játékrész után egy gólban mutatkozott meg. A vendégek ezt követően egy gyors kontratámadás végén megszerezték az egyenlítő találatot, a házigazda viszont tovább nyomott, hajtott a három pontért, ami meghozta a gyümölcsét, a 63. percben ismét ők vezettek. Főleg a második játékrészben töb százszázalékos ziccert is elpuskázott a Pecöl, többek között ennek is köszönhető, hogy nem tudták növelni előnyüket. A hazaiak nehéz mérkőzést vívtak meg sikerrel egy rendkívül jól kontrázó, fiatal Gencsapáti ellen. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.