km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Megyei II. osztály, északi csoport: megszerezte első pontját a Sitke, tovább menetel a Csepreg

Megyei II. osztály, északi csoport: megszerezte első pontját a Sitke, tovább menetel a Csepreg

Hosszú sorozatot szakított meg hazai győzelmével az Alsóújlak, de a Söpte és a Szeleste is otthon tartotta a három pontot. A Sé, a listavezető Csepreg, valamint a Bozsok idegenben gyarapította pontjainak számát, a Pecöl pedig egy kiélezett mérkőzésen játszott döntetlent a Sitkével.

 

Kemenesalja Futball Club - Bozsoki SE 1-2 (1-0)  Vönöck, vezette: Gróf

Kemenesalja: Bakos - Vajda, Belegrai, Szakál, Dobson, Lőrincz G., Őri (Kóbor 73.) , Lőrincz M., Pethő (Bodor 86.) , Berecz (Kolompár 88.) , Péter

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Pónácz 88.) , Dobány (Németh 92.) , Dévényi, Kovács, Tompek, Kiss, Marti (Szenteleki 76.)

Gólszerzők: Lőrincz G. 44., ill. Marti 61., Nagy 84.

 

Finoman szólva sem a legjobb előjelekkel várta a tavaszi rajtot a hazai együttes, amelytől öt játékos is távozott az elmúlt időszakban. A Kemenesalja egy nagyon jó erőkből álló Bozsokot fogadott, és bár a vendégek mezőnyben többet birtokolták a labdát, egy tetszetős kontra után a házigazda szerezte meg a vezetést. A második játékrész elején aztán egyenlített a bozsoki alakulat, amely a hajrában egy hazai szempontból rendkívül balszerencsés találattal a három pontot is begyűjtötte. A Kemenesalja gratulál a vendégeknek a sportszerű, jó iramú találkozón aratott győzelemhez.

 

Pecöl SE - Sitke KKSE 3-3 (1-1)  Pecöl, vezette: Monostori

Pecöl: Takács - Tancsics, Pálfi (Iszak 77.) , Czeglédi, Szemes Z., Farkas E. (Szemes B. 74.) , Gyürü, Oszkó, Farkas A., Horváth, Balázs (Németh 63.)

Sitke: Kelemen D. - Gaál, Bagoly, Lakatos, Gyürü, Zeke, Nagy, Kelemen B., Pencz, Németh Z., Savanyó (Németh M. 46.)

Gólszerzők: Czeglédi 23., Farkas A. 2 (47., 88.), ill. Nagy 2 (31., 71.), Gaál 90.

 

A kontrára berendezkedő sitkeikkel szemben a 23. percben tudta megszerezni a vezetést a Pecöl, ám nem sokkal később jött a vendég egyenlítés, méghozzá egy hatalmas gólnak köszönhetően. A szünet után mindössze két percet kellett várni, hogy újból előnybe kerüljön a hazai gárda, de erre is érkezett a válasz, méghozzá a 71. percben. A hajrá sem telt el eseménytelenül, sőt, mi több, a 88. percben szerzett újabb találat sem volt elég a pecölieknek a győzelemhez, mert a 90. minutumban egy szögleti utáni fejessel egy pontot elvitt a Sitke csapata.

 

Söpte Sport Egyesület - Újperinti SE 3-1 (1-0)  Söpte, vezette: Kedves

Söpte: Gombor - Mester (Léhmann 80.) , Németh, Kovács, Horváth (Farkas 71.) , Hujber, Koronczai, Vámos, Varga (Fogl 65.) , Koszokovits, Rómer

Újperint: Biró - Kovács Zs., Hazafi, Iszak, Márfy (Vigh 46.) , Kovács G. (Kovács A. 46.) , Baranyai (Németh 46.) , Egyed, Horváth (Varga 64.) , Hegedűs, Kiss

Gólszerzők: Vámos 28., Rómer 47., Németh 52., ill. Vigh 73.

 

Két jól felkészített csapat küzdelmes, jó iramú mérkőzésén a látottak alapján megérdemelt hazai siker született. A söptei csapat győzelmét nemrég elhunyt szurkolója, vezetőségi tagja, segítője, Varga Zoltán emlékének ajánlja. Személyében egy nagyszerű embert, igaz barátot veszített el az egyesület.

 

Gencsapáti KSE - Sé Honvéd SE 0-2 (0-1)   Gencsapáti, vezette: Talabér

Gencsapáti: Miklós - Petrőczi, Janzsó, Laki (Horváth 58.) , Mester, Dancs, Baranyai, Tóth (Egyed 58.) , Lőrincz, Kovács (Czika 82.) , Tar

Sé: Földi - Séfer, Werderits (Rada 60.) , Muzsai, Boldizsár (Kovács 16.) , Nemes, Soós (Hende 60.) , Tóth, Kiss Máté, Kiss Márton, Uri

Gólszerzők: Kiss 18., Nemes 82.

 

A hazaiak több meghatározó játékosukat is kénytelenek voltak nélkülözni, de az idény eleji forma is látszott mindkét csapaton. A vendégek jobban akarták a győzelmet, többet tettek érte.

 

Szeleste-Pósfa SE - CONOIL Merseváti SE 2-0 (1-0)  Szeleste, vezette: Ódor

Szeleste: Kovács - Nardai, Fehér, Pomper (Ódor 87.) , Fülöp (Tóth 70.) , Riba, Kovács A. (Pethő 60.) , Szabó, Kovács T. (Horváth 85.) , Földi, Trittremmel

Mersevát: Patyi - Horváth Zs., Győrvári, Csite, Vizi (Borbács 83.) , Orbán (Takács 65.) , Dénes M. (Horváth T. 79.) , Dénes B. (Pethő 26.) , Varga (Tanai 65.) , Nagy, Balogh

Gólszerzők: Kovács T. 19., Kovács A. 56.

 

A hazaiak megérdemelt győzelmet arattak a jól küzdő Mersevát ellen, a Szeleste jobbulást kíván a vendégek sérülést szenvedő játékosának.

 

Alsóújlaki Sport Club - Elektromol Spari FC 5-2 (3-0)  Alsóújlak, vezette: Farkas

Alsóújlak: GÁBOR - GAMPEL, VARGA K., Pados (Toldi 55.) , Varga Á., VARGA N., Vasas (ORSZÁG 60.) , Farkas (Kaposi 87.) , ÓDOR, Nagy (Tóth 55.) , Varga R. (Papp 85.)

Elektromol Spari: Horváth - Dienes, Pulai (Barbalits 88.) , Láda, Varsányi, Kovács, Tóth (Pados 75.) , Németh V., Schmidt, Bolfán (Fülöp 57.) , Németh R.

Gólszerzők: Varga R. 3 (29., 35., 71.), Varga N. 33., Tóth 80., ill. Pulai 2 (51., 59.)

 

A házigazda már a találkozó elején szerette volna magához ragadni a kezdeményezést, ez viszont nem ment könnyen, ráadásul a 10. percben büntetőt is hibázott az Alsóújlak. Ennek ellenére sem tört meg a csapat, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, és a Spari megingásait kihasználva háromgólos előnyre tett szert a félidőre. A második játékrészben is a hazaiak kezdeményeztek, a vendégek azonban rövid idő leforgása alatt két gólt is szereztek, így újra nyílttá vált az összecsapás. A folytatásban rendezte a sorokat az Alsóújlak, a cserék friss erőt, lendületet vittek a játékba, s két találattal végleg eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Csepregi Sport Egyesület 0-1 (0-0)  Gérce, vezette: Bíró

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, László, Pethő (Soós 84.) , Lerik, Major, Nunkovics, Csonka, Kiss (Kövesdi 65.)

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Tájmel 90.) , Simon, Nika B., Nagy (Kovács 86.) , Lukács (Merk 85.) , Steiner C. (Tóth 94.) , Németh (Takács 71.)

Gólszerző: Nika M. 80.

 

A házigazda gérceiek egészen a 80. percig tartották magukat a veretlen listavezetővel szemben, Nika Márton góljának köszönhetően azonban újabb győzelmet kömyvelhetett el a csepregi együttes.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A szomszéd megyében kapták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt, akit tizenhárom hatóság körözött
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak egy férfit, akit több hatóság keresett, európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.