km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Megyei II. osztály, északi csoport: kiütéses gércei és csepregi siker

Megyei II. osztály, északi csoport: kiütéses gércei és csepregi siker

Utóbbi a Söptével együtt továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik, így ez a két csapat foglalja el a tabella első két pozícióját. A Bozsok lendülete tovább tart, az Alsóújlak viszont zsinórban négy győzelem után ezúttal vereséget szenvedett. A Gencsapáti és a Szeleste megtorpant, a Kemenesalja pedig döntetlent játszott az Újperinttel.

 

Kemenesalja Futball Club - Újperinti SE 2-2 (1-0)  Vönöck, vezette: Szejke

Kemenesalja: Bakos - Ambrus, Szakál, Belegrai, Őri (Kolompár 46.) , Dobson (Veszprémi 58.) , Németh (Pethő 86.) , Berecz (Nagy 46.) , Péter (Lőrincz 81.) , Ölbei, Vajda

Újperint: Biró - Kovács, Horváth D., Jagodits, Polhammer, Horváth M., Egyed, Németh (Taletovits 60.) , Pintér, Hazafi, Tóth (Lévai 72.)

Gólszerzők: Németh 2 (44., 84.), ill. Horváth M. 60., Pintér 91.

 

Egy rendkívül szimpatikus, sportszerű, jól felkészített csapatot látott vendégül az elmúlt héten a Kemenesalja. A hazaiak két alkalommal is megszerezték a vezetést, ám az elsőre hamar jött az újperinti válasz, 2-1-nél pedig a hosszabbításban egy jogos szabadrúgásból rúgott nagy gólt a vendég együttes. Mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna az összecsapást, a játék képe alapján igazságos pontosztozkodás született. 

 

Csepregi Sport Egyesület - CONOIL Merseváti SE 8-0 (3-0)  Csepreg, vezette: Kedves

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner, Tájmel (Németh 14.) , Kossuth, Nika (Baranyai 56.) , Simon (Takács 67.) , Pócza, Nagy, Merk, Lukács (Kovács 71.)

Mersevát: Patyi - Varga (Borbács 66.) , Gönye, Dénes M. (Németh 80.) , Pethő (Takács 44.) , Dénes B., Orbán Gy., Orbán B., Gáncs (Zsoldos 18.) , Nagy, Czupor

Gólszerzők: Lukács 2 (2., 64.), Pócza 3 (9., 45., 52.), Németh 66., Steiner 84., Nagy 88.

 

A csepregiek már rögtön a mérkőzés elején egy szép támadást követő átlövésből vezetést szereztek, ez pedig egyértelműen megadta a találkozó alaphangját. Ennek ellenére az is elmondható volt, hogy a hazaiak sok hibával játszottak, a nehezebb megoldásokat választották. A mersevátiak masszívan, stabilan védekeztek, gyors csatáruknak köszönhetően pedig kontrából próbáltak veszélyeztetni. Az első játékrészben egy komolyabb helyzete volt a vendégeknek, a Csepreg védelme jól állt a lábán, ráadásul még a szünet előtt háromgólosra növelte előnyét. A szünetben a vezetés ellenére volt mit megbeszélniük a hazaiaknak, akik változtattak játékukon, kis passzokkal, kényszerítőkkel próbálták átjátszani a merseváti védelmet. Bátran használták a széleket is, a területre belőtt labdák is veszélyesek voltak, valamint a gyors támadók folyamatos veszélyt jelentettek a kapura. A helyzetekből ötöt értékesített a házigazda, és bár egy-két alkalommal a Mersevát is meg tudott lódulni, kapura nem igazán voltak veszélyesek, a Csepreg ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Bozsoki SE - Sé Honvéd SE 1-0 (1-0)   Bozsok, vezette: Papp

Bozsok: FARKAS - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Kappel 91.) , Pál (Marti 75.) , Dévényi, Hankó (Möslinger 88.) , Kovács, TOMPEK, Kiss (Iker 47.)

Sé: Földi - Varga, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai, Boldizsár, Fichtacher, Soós (Nárai 82.) , Uri (Rada 75.) , Nemes

Gólszerző: Nagy 40.

 

Az első félidei játéka, valamint helyzetei alapján gólokkal kellett volna vezetnie a Bozsoknak az első félidőben, ám lehetőségek sokaságát puskázta el a hazai együttes. A fordulás után a séiek átvették a játék irányítását, izgalmassá tették a mérkőzést, ám a 90 percet tekintve a házigazda megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Sitke KKSE 7-1 (2-1)  Gérce, vezette: Héra

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, László, Lerik, Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács (Kiss L. 82.) , Csonka, Kövesdi (Kiss T. 70.)

Sitke: Kelemen - Imre Gá. (Bagoly 68.) , Gyürü, Papp, Horváth, Csonka, Imre Ge., Sulyok, Németh, Bakics (Dunai 39.) , Horváth

Gólszerzők: Kovács 2 (32., 79.), Lerik 2 (35., 74.), Mórocz 46., Máthé 61., Lerik 74., ill. Gyürü 30.

 

A vezetést ugyan a vendég sitkeiek szerezték meg 30 perc elteltével, azt követően azonban kiszakadt a gércei gólzsák, a hazaiak hét alkalommal is beköszöntek, s végül fölényes győzelmet arattak.

 

Alsóújlaki Sport Club - Uraiújfalui SE 2-3 (2-1)  Alsóújlak, vezette: Szabó

Alsóújlak: Gábor - Kaposi, Varga K. (Papp 91.) , Pados (Káldi M. 46.) , Toldi (Hancz 56.) , Varga Á., Varga N., Ódor, Ország (Vasas 73.) , Nagy (Káldi I. 46.), Varga R.

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Szabó B., Pungor N., Kollárits (Simon 85.) , Tóth (Gallen 59.) , Pungor Sz., Fehér, Keszei, Agg (Gáspár 75.) , Németh (Varga 85.)

Gólszerzők: Varga R. 2 (17., 24.), ill. Agg 6., Szabó M. 90., Gáspár 93.

Kiállítva: Szabó B. 81. (Uraiújfalu)

 

A vendégek számára indult jobban az összecsapás, egy védelmi megingást kihasználva már a 6. percben vezetéshez jutottak. A bekapott gól után összekapta magát az Alsóújlak, két szépségdíjas találattal pedig meg is fordította a mérkőzés állását, mindezt még a szünet előtt. A második játékrészben kicsit ellaposodott a találkozó, ziccert is hibázott a házigazda, így 2-1-es állással érkeztek a hajrához a felek. Ekkor - a hazaiak szavaival élve - a játékvezető egy olyan tizenegyest ítélt meg, amelyet még a vendégek is hitetlenkedve fogadtak. Ez egyértelműen megtörte, megfogta az Alsóújlakot, s az Uraiújfalu nemhogy egyenlített, fordítani is tudott, s végül mind a három pontot megszerezte. 

 

Szeleste-Pósfa SE - Pecöl KMSE 2-3 (0-2)   Szeleste, vezette: Bedi

Szeleste: Kovács M, - Németh (Horváth E. 46.) , Gál (Horváth L. 80.) , Kovács R., Fülöp, Földi, Riba, Tóth, Pethő, Varga, Trittremmel

Pecöl: Takács - Pálfi, Czeglédi, Kurucz, Szemes, Gyürü, Illés, Németh Á. (Hóbor 92.) , Balázs (Németh I. 61.) , Seper (Kollarics 75.) , Horváth

Gólszerzők: Riba 60., Varga 65., ill. Gyürü 25., Illés 30., Seper 74.

 

A vendégek félidei vezetése után a Szeleste nagy erőfeszítések árán egalizált, de a Pecöl azonban egy pontrúgás után megszerezte a három pontot.

 

Gencsapáti KSE - Söpte Sport Egyesület 0-4 (0-2)  Gencsapáti, vezette: Monostori

Gencsapáti: Szalay - Janzsó (Szigetvári 69.) , Varga (Tóth 63.) , Mester (Kovács P. 73.) , Dancs (Németh 89.) , Molnár, Bokor, Baranyai, Egyed, Kovács G., Tar

Söpte: Márffi - Mester (Fogl 67.) , Rómer, Németh, Kovács, Hujber (Udvardi 64.) , Vámos, Varga, Koszokovits, Koronczai, Bajnok (Horváth 20.)

Gólszerzők: Vámos 13., Hujber 2 (17., 61.), Rómer 92.

Kiállítva: Varga 28. (Söpte)

 

A bajnokság egyik esélyese teljesen megérdemelt győzelmet aratott a hazaiak ellen, akik a szezon eddigi leghaloványabb teljesítményét nyújtották.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Fotó: Bozsoki SE/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Rábába hajtott a sofőr, majd a folyóban hagyta az autót
Két teljesen átázott, vizes ruhában, csatakosan gyalogló férfit igazoltattak a rendőrök Szentgotthárd Rábatótfalu városrészén. A gyalogosokról kiderült, hogy nem sokkal korábban még autóban ültek, de a járművel feltehetőleg elgázolt pár békát és halat a sofőr.
Ausztriában is felbukkant a majomhimlő, Bécsben mutatták ki egy férfinél
Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában – jelentette az ORF osztrák közszolgálati televízió.
Messzire repült az utas a roncsból, pörgő Peugeotból repült ki két ember Sárvárnál
Sárvár-Rábasömjén belterületén vesztette el az uralmát a járműve felett egy Peugeot vezetője hétfőn kora reggel. Az autó kiütötte a város nevét jelző táblát, ami az úttól ötven méterre repült. A jármű utasa ennél is messzebb hevert a szántóföldön.
25 százalék felett a földgáztárolók töltöttsége 
Az egyetemes szolgáltatónak az idén őszre 1,87 milliárd köbméter földgázt kell betárolnia. 
Egy kiskorút fenyegetett meg a férfi Vasvár mellett, hogy őt és a családját is megöli
A Szombathelyi Járási Ügyészség két rendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 augusztusában erőszakkal bedöntötte egy Vasvár közeli községben lévő ingatlan kapuját, behatolt az udvarra, és azzal fenyegette meg az ott tartózkodó kiskorú sértettet, hogy megöli őt és a családját.