km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben nyert a Csepreg, a Bozsok, valamint a Kemenesalja

Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben nyert a Csepreg, a Bozsok, valamint a Kemenesalja

Tovább robog a Csepreg és a Söpte, de a Bozsok, az Uraiújfalu, valamint a Pecöl is folytatta győzelmi szériáját. A Mersevát megszerezte első sikerét az idényben, a Kemenesalja pedig Sitkéről hozta el a három pontot.

 

Uraiújfalu SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 2-0 (0-0)  Uraiújfalu, vezette: Marácz

Uraiújfalu: Horváth - Szabó, Varga (Agg 58.) , Gáspár (Pungor N. 58.) , Gallen, Kollárits, Tóth, Pungor Sz., Fehér, Keszei, Németh

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé (Kiss T. 76.) , László, Lerik, Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács (Kiss L. 59.) , Csonka, Kövesdi (Soós 80.)

Gólszerzők: Pungor N. 74., Gallen 89.

 

Korrekt játékvezetés mellett a jól játszó hazai csapat megérdemelten nyert a sportszerűen játszó vendégek ellen. Az Uraiújfalu a győzelmet edzője múlt héten született kislányának, Jázminnak ajánlja.

 

Sitke KKSE - Kemenesalja Futball Club 0-1 (0-0)  Sitke, vezette: Kedves

Sikte: Kelemen - Szakos, Imre, Lakatos, Gyürü, Papp, Dunai A., Sulyok, Németh, Dunai M., Horváth (Bagoly 46.)

Kemenesalja: Nagy - Kolompár (Veszprémi 63.) , Belegrai (Bodor 68.) , Bándoli (Varga 52.), Őri, Dobson, Vajda, Czöndör (Smidéliusz 88.) , Lőrincz, Péter, Nagy

Gólszerző: Bodor 77.

 

A szép számú nézősereg előtt lejátszott mérkőzésen a hazai csapat a találkozó első szakaszában kihagyta helyzeteit, ez pedig hajrában megbosszulta magát. A sitkei csapat közel állt a pontszerzéshez.

 

Újperinti SE - Bozsoki SE 0-4 (0-1)  Szombathely, vezette: Gróf

Újperint: Janzsó - Kovács, Iszak, Horváth D., Jagodits (Tóth 46.) , Polhammer, Horváth M., Egyed (Taletovits 58.) , Németh (Szabó 80.) , Pintér, Hazafi (Sisak 64.)

Bozsok: Farkas - Hankó, Kratochwill, Kalmár (Marti 78.) , Nagy (Németh 87.) , Pál (Radics 74.) , Dévényi (Iker 84.) , Dobány (Bigner 67.) , Kovács, Tompek, Kiss

Gólszerzők: Pál 15., Hankó 2 (66., 67.), Marti 82.

 

A Bozsok Pál Sándor találatával egygólos előnyre tett szert negyvenöt percnyi játék után, majd a fordulást követően még háromszor betalált, így az egész csapat remek teljesítményének köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

 

Sé Honvéd SE - Csepregi Sportegyesület 1-3 (1-1)  Sé, vezette: Farkas

Sé: Földi - Szalay, Varga, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Bogyai 74.) , Boldizsár, Fichtacher (Nárai 88.) , Tóth, Uri (Rada 79.)

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Simon (Tóth 86.) , Takács (Nika M. 57.) , Pócza, NIka B., Merk (Nagy 66.) , Steiner C. (Baranyai 71,) , Németh (Lukács 57.)

Gólszerzők: Kovács 34., ill. Pócza 2 (39., 70.), Nika M. 72.

 

A továbbra is több sebből vérző hazai alakulat az egyik bajnokaspiránst fogadta. A mérkőzés első félidejében egyenrangú felek küzdöttek, nem látszott a csapatok tabellán elfoglalt helyezése közötti különbség. A jó játékosállománnyal rendelkező vendégek próbálták nyomást gyakorolni a hazaiakra, de ez csak helyenként sikerült. Sőt a hazai csapat veszélyes kontrákat vezetett és egy ilyenből a vezetést is megszerezte, viszont egy szép átlövésből szerzett góllal rögtön jött a válasz. A második játékrész első felében is egyenlő felek küzdöttek, aztán az idő előrehaladtával a jobb erőnléttel rendelkező vendégek kerültek fölénybe. Ez gólokban is megmutatkozott, két szerencsés találatot szerezve eldöntötték a meccset. A séiek is mentek előre becsülettel, erejükből azonban most ennyire futotta. Összességében jó játékvezetés mellett, a vendéglátó csak megnehezíteni tudta a bajnokjelölt dolgát.

 

CONOIL Merseváti SE - Elektromol Spari FC 4-0 (1-0)  Mersevát, vezette: Bedi

Mersevát: Patyi - Varga (Dénes M. 62.) , GÖNYE (TAKÁCS 66.) , Győrvári, Pethő (Németh 83.) , Csite (BORBÁCS 75.) , DÉNES B., Orbán, Nagy, Czupor, Balogh

Elektromol Spari: Gyetvay - Barbalits (Sipos 55.) , Tóth, Varsányi, Nyári, Pulai, Németh V., Kovács, Schmidt, Bolfán, Németh R.

Gólszerzők: Gönye 10., Dénes B. 60., Takács 68., Borbács 81.

 

A hazaiak már a 10. percben előnybe kerültek Gönye Bálint szépségdíjas találatával. Ezt követően is rendre vezette támadásait a merseváti csapat, és a második félidőben még háromszor sikerült eredményesnek lennie, így javuló játékkal idei első győzelmét és pontjait könyvelhette el.

 

Söpte Sport Egyesület - Szeleste-Pósfa SE 4-0 (2-0)  Söpte, vezette: Talabér

Söpte: Németh Má. - Rómer, Németh Ma., Kovács (Molnár 87.) , Marton, Hujber (Udvardi 70.) , Horváth, Vámos, Koszokovits R. (Koszokovits K. 71.) , Koronczai, Fogl (Mester 46.)

Szeleste-Pósfa: Horváth - Pethő (Ódor 80.) , Németh (Csizmazia 70.) , Szele, Fülöp, Riba, Kovács, Tóth, Szabó, Varga, Földi

Gólszerzők: Kovács 7., Hujber 2 (43., 49.), Mester 79.

 

A remekül előkészített pályán lejátszott, jó iramú mérkőzésen a söptei csapat végig koncentrált, fegyelmezett játékával ilyen arányban is megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a sok sebből vérző, de jól küzdő, szimpatikus szelestei csapat ellen.
 

 

Pecöl SE - Alsóújlaki Sport Club 4-2 (2-1)  Pecöl, vezette: Szabó

Pecöl: KOLLARICS - Pálfi, Czeglédi (Kámán 19.) , Kurucz, Szemes, ISZAK, GYÜRÜ, Illés, Németh Á., BALÁZS (Németh I. 66.) , Horváth (Oszkó 73.)

Alsóújlak: Gábor - Káldi I. (Káldi M. 40.) , Kaposi, Varga K., Pados, Varga Á., Tóth (Varga N. 40.) , Ódor, Ország (Hancz 71,) , Nagy (Toldi 73.) , Varga R.

Gólszerzők: Balázs 33., Iszak 2 (37., 43.), Kámán 70., ill. Varga R. 9., Kaposi 51.

Kiállítva: Varga K. 68. (Alsóújlak)

 

Nem indult jól a mérkőzés a Pecöl számára, a vendégek ugyanis már az első helyzetüket gólra váltották és megszerezték a vezetést. A hátrány ellenére sem tört meg a házigazda, sőt, még a szünet előtt egyenlíteni, majd fordítani tudott. A fordulás után hasonló forgatókönyv zajlott le, mint az első játékrészben: a Pecöl ziccert hibázott, az ellentámadásból büntetőhöz jutott az Alsóújlak, így 3-2-re módosult az állás. A találkozó utolsó szakaszában mindkét csapat mindent egy lapra feltéve támadott, betalálni a Pecölnek sikerült, így a hazai csapat eldöntötte a három pontot sorsát és megérdemelt győzelmet aratott. Iszak István, aki első mérkőzését játszotta a felnőtt csapatban, remekül mutatkozott be, rögtön két góllal tette le névjegyét.

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.