km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben nyert a Csepreg, a Bozsok, valamint a Kemenesalja

Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben nyert a Csepreg, a Bozsok, valamint a Kemenesalja

Tovább robog a Csepreg és a Söpte, de a Bozsok, az Uraiújfalu, valamint a Pecöl is folytatta győzelmi szériáját. A Mersevát megszerezte első sikerét az idényben, a Kemenesalja pedig Sitkéről hozta el a három pontot.

 

Uraiújfalu SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 2-0 (0-0)  Uraiújfalu, vezette: Marácz

Uraiújfalu: Horváth - Szabó, Varga (Agg 58.) , Gáspár (Pungor N. 58.) , Gallen, Kollárits, Tóth, Pungor Sz., Fehér, Keszei, Németh

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé (Kiss T. 76.) , László, Lerik, Mórocz, Sali, Nunkovics, Kovács (Kiss L. 59.) , Csonka, Kövesdi (Soós 80.)

Gólszerzők: Pungor N. 74., Gallen 89.

 

Korrekt játékvezetés mellett a jól játszó hazai csapat megérdemelten nyert a sportszerűen játszó vendégek ellen. Az Uraiújfalu a győzelmet edzője múlt héten született kislányának, Jázminnak ajánlja.

 

Sitke KKSE - Kemenesalja Futball Club 0-1 (0-0)  Sitke, vezette: Kedves

Sikte: Kelemen - Szakos, Imre, Lakatos, Gyürü, Papp, Dunai A., Sulyok, Németh, Dunai M., Horváth (Bagoly 46.)

Kemenesalja: Nagy - Kolompár (Veszprémi 63.) , Belegrai (Bodor 68.) , Bándoli (Varga 52.), Őri, Dobson, Vajda, Czöndör (Smidéliusz 88.) , Lőrincz, Péter, Nagy

Gólszerző: Bodor 77.

 

A szép számú nézősereg előtt lejátszott mérkőzésen a hazai csapat a találkozó első szakaszában kihagyta helyzeteit, ez pedig hajrában megbosszulta magát. A sitkei csapat közel állt a pontszerzéshez.

 

Újperinti SE - Bozsoki SE 0-4 (0-1)  Szombathely, vezette: Gróf

Újperint: Janzsó - Kovács, Iszak, Horváth D., Jagodits (Tóth 46.) , Polhammer, Horváth M., Egyed (Taletovits 58.) , Németh (Szabó 80.) , Pintér, Hazafi (Sisak 64.)

Bozsok: Farkas - Hankó, Kratochwill, Kalmár (Marti 78.) , Nagy (Németh 87.) , Pál (Radics 74.) , Dévényi (Iker 84.) , Dobány (Bigner 67.) , Kovács, Tompek, Kiss

Gólszerzők: Pál 15., Hankó 2 (66., 67.), Marti 82.

 

A Bozsok Pál Sándor találatával egygólos előnyre tett szert negyvenöt percnyi játék után, majd a fordulást követően még háromszor betalált, így az egész csapat remek teljesítményének köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

 

Sé Honvéd SE - Csepregi Sportegyesület 1-3 (1-1)  Sé, vezette: Farkas

Sé: Földi - Szalay, Varga, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Bogyai 74.) , Boldizsár, Fichtacher (Nárai 88.) , Tóth, Uri (Rada 79.)

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Simon (Tóth 86.) , Takács (Nika M. 57.) , Pócza, NIka B., Merk (Nagy 66.) , Steiner C. (Baranyai 71,) , Németh (Lukács 57.)

Gólszerzők: Kovács 34., ill. Pócza 2 (39., 70.), Nika M. 72.

 

A továbbra is több sebből vérző hazai alakulat az egyik bajnokaspiránst fogadta. A mérkőzés első félidejében egyenrangú felek küzdöttek, nem látszott a csapatok tabellán elfoglalt helyezése közötti különbség. A jó játékosállománnyal rendelkező vendégek próbálták nyomást gyakorolni a hazaiakra, de ez csak helyenként sikerült. Sőt a hazai csapat veszélyes kontrákat vezetett és egy ilyenből a vezetést is megszerezte, viszont egy szép átlövésből szerzett góllal rögtön jött a válasz. A második játékrész első felében is egyenlő felek küzdöttek, aztán az idő előrehaladtával a jobb erőnléttel rendelkező vendégek kerültek fölénybe. Ez gólokban is megmutatkozott, két szerencsés találatot szerezve eldöntötték a meccset. A séiek is mentek előre becsülettel, erejükből azonban most ennyire futotta. Összességében jó játékvezetés mellett, a vendéglátó csak megnehezíteni tudta a bajnokjelölt dolgát.

 

CONOIL Merseváti SE - Elektromol Spari FC 4-0 (1-0)  Mersevát, vezette: Bedi

Mersevát: Patyi - Varga (Dénes M. 62.) , GÖNYE (TAKÁCS 66.) , Győrvári, Pethő (Németh 83.) , Csite (BORBÁCS 75.) , DÉNES B., Orbán, Nagy, Czupor, Balogh

Elektromol Spari: Gyetvay - Barbalits (Sipos 55.) , Tóth, Varsányi, Nyári, Pulai, Németh V., Kovács, Schmidt, Bolfán, Németh R.

Gólszerzők: Gönye 10., Dénes B. 60., Takács 68., Borbács 81.

 

A hazaiak már a 10. percben előnybe kerültek Gönye Bálint szépségdíjas találatával. Ezt követően is rendre vezette támadásait a merseváti csapat, és a második félidőben még háromszor sikerült eredményesnek lennie, így javuló játékkal idei első győzelmét és pontjait könyvelhette el.

 

Söpte Sport Egyesület - Szeleste-Pósfa SE 4-0 (2-0)  Söpte, vezette: Talabér

Söpte: Németh Má. - Rómer, Németh Ma., Kovács (Molnár 87.) , Marton, Hujber (Udvardi 70.) , Horváth, Vámos, Koszokovits R. (Koszokovits K. 71.) , Koronczai, Fogl (Mester 46.)

Szeleste-Pósfa: Horváth - Pethő (Ódor 80.) , Németh (Csizmazia 70.) , Szele, Fülöp, Riba, Kovács, Tóth, Szabó, Varga, Földi

Gólszerzők: Kovács 7., Hujber 2 (43., 49.), Mester 79.

 

A remekül előkészített pályán lejátszott, jó iramú mérkőzésen a söptei csapat végig koncentrált, fegyelmezett játékával ilyen arányban is megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a sok sebből vérző, de jól küzdő, szimpatikus szelestei csapat ellen.
 

 

Pecöl SE - Alsóújlaki Sport Club 4-2 (2-1)  Pecöl, vezette: Szabó

Pecöl: KOLLARICS - Pálfi, Czeglédi (Kámán 19.) , Kurucz, Szemes, ISZAK, GYÜRÜ, Illés, Németh Á., BALÁZS (Németh I. 66.) , Horváth (Oszkó 73.)

Alsóújlak: Gábor - Káldi I. (Káldi M. 40.) , Kaposi, Varga K., Pados, Varga Á., Tóth (Varga N. 40.) , Ódor, Ország (Hancz 71,) , Nagy (Toldi 73.) , Varga R.

Gólszerzők: Balázs 33., Iszak 2 (37., 43.), Kámán 70., ill. Varga R. 9., Kaposi 51.

Kiállítva: Varga K. 68. (Alsóújlak)

 

Nem indult jól a mérkőzés a Pecöl számára, a vendégek ugyanis már az első helyzetüket gólra váltották és megszerezték a vezetést. A hátrány ellenére sem tört meg a házigazda, sőt, még a szünet előtt egyenlíteni, majd fordítani tudott. A fordulás után hasonló forgatókönyv zajlott le, mint az első játékrészben: a Pecöl ziccert hibázott, az ellentámadásból büntetőhöz jutott az Alsóújlak, így 3-2-re módosult az állás. A találkozó utolsó szakaszában mindkét csapat mindent egy lapra feltéve támadott, betalálni a Pecölnek sikerült, így a hazai csapat eldöntötte a három pontot sorsát és megérdemelt győzelmet aratott. Iszak István, aki első mérkőzését játszotta a felnőtt csapatban, remekül mutatkozott be, rögtön két góllal tette le névjegyét.

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.