km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: háromgólos hátrányból fordított az Alsóújlak, továbbra is veretlen a Lukácsháza és az Uraiújfalu

Megyei II. osztály, északi csoport: háromgólos hátrányból fordított az Alsóújlak, továbbra is veretlen a Lukácsháza és az Uraiújfalu

Először tudott nyerni a Mersevát, amely hazai környezetben diadalmaskodott, de az Újperint és a Spari is otthon tartotta a három pontot. A Bozsok a közvetlen rivális Gércét múlta felül.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Pecöl SE 3-1 (1-0)  Lukácsháza, vezette: Elek

Lukácsháza: Bán - Szentkúti (Horváth M., 83.) , Németh (Bolfán, 46.) , Horváth Sz., Takács (Tóth, 74.) , Horváth K. (Lévai, 83.) , Kovács, Csuka, Rozmán, Dr. László (Kondics, 83.) , Bősze

Pecöl: Kollarics - Svób (Németh, 74.) , Gyürü, Farkas, Kiss, Hóbor (Horváth, 82.) , Boncz (Czeglédi, 82.) , Joó (Oszkó, 46.) , Cséve, Kasza, Szemes (Kurucz, 74.)

Gólszerzők: Rozmán 2 (33., 68.), Dr. László 64., ill. Kiss 50.

Kiállítva: Cséve 56. (Pecöl)

 

A hazai csapat a mérkőzés elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, nagy mezőnyfölényben futballozott, több nagy helyzetet is kialakított,kapufát rúgott és az első félidőben egy szép akció végén meg is szerezte a vezetést. A második felvonás elején a vendég csapat szinte a semmiből egyenlített, majd pár perc múlva tíz főre fogyatkozott. A bekapott gól nem törte meg a házigazdát, amely továbbra is ment előre és rövid idő leforgása alatt kétgólos előnyre tett szert. A Lukácsháza a megnyugtató eredmény birtokában még több nagy helyzetet is kidolgozott, de a vendégek hálója már többször nem rezdült meg. A fegyelmezetten, jó felfogásban futballozó hazaiak - akiknél mindenki jó teljesítményt nyújtott - akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna a lelkes vendégek ellen.

 

Sé Honvéd SE - Uraiújfalu SE 1-3 (0-0)  Sé, vezette: Talabér

Sé: Földi - Kiss Mihály, Séfer, Kiss Márton, Nyári (Farkas, 53.) , Werderits, Muzsai (Kovács, 62.) , Halmos, Fichtacher (Vándori, 85.) , Sümegi (Kiss Máté, 62.) , Uri

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Burka, 60.) , Gallen, Szabó B., Kollárits, Németh Z., Németh B. (Csete, 76.) , Kovács, Keszei (Simon, 60.) , Agg

Gólszerzők: Kiss Márton 79., ill. Németh B. 51., Szabó B. 65., Szabó M. 87.

 

Egy jó formában lévő Uraiújfalu érkezett Sébe. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott több hazai helyzettel. Sajnos a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon álló hazaiak a jobbnál-jobb lehetőségeket is elpuskázták. A vendégek egy-egy villanással jelezték, hogy jó passzban vannak. A második félidőben érezhető volt a feszültség, egyre parázsabb összecsapások jellemezték a találkozót, majd a vendégek egy ígéretes hazai támadást megkontrázva egy, a séiek által véleményesnek gondolt lesgóllal vezetést szereztek. Ezt követően tovább nyomott a hazai alakulat, megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, ehelyett egy megcsúszott szabadrúgás után tovább növelte előnyét a vendég. Innentől eldőlni látszott a meccs, de jött a hazai szépítés, ami nyílttá tette a találkozót. Hazai oldalon a ziccerek továbbra is kimaradtak, míg egy jogos büntetőből kialakult a végeredmény. Ugyanakkor a hazaiak szintén egy jogos büntetőt kérnek számon a mindkét, de főleg a kárukra sokat tévedő játékvezetőn. Összességében a vendégek lélektanilag fontos pillanatban szerezték meg a vezetést, ami döntőnek bizonyult a régi önmagát kereső séi csapat ellen.

 

Elektromol Spari FC - Boba SE 3-1 (0-1)   Szombathely,  vezette: Szabó III.

Elektromol Spari: Pungor - Németh, Tóth, Jónás, Schmidt, Varsányi, Láda, Kelemen, Bolfán (Sipos, 86.) , Horváth (Dienes, 46.) , Majtényi

Boba: László - Nagy, Szigeti, Sütő, Dákai, Dénes, Porkoláb, Mester, Medve, Fábián (Horváth, 76.) , Magyar

Gólszerzők: Jónás 2 (62., 75.), Bolfán 70., ill. Mester 10.

 

A két tartalékos együttes összecsapásán az első félidőben a Spari játszott kezdeményezőbben, több helyzetet is kidolgozott, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg. A fordulás után sem változott a játék képe, a házigazda ezúttal azonban már hármat kihasznált a rengeteg lehetőségéből, így megnyerte a találkozót. Mezőnyben mindenki jó teljesítményt nyújtott a Spariban, a helyzetkihasználással azonban nem volt szerencséjük a hazaiaknak. Az összecsapás a jótékonykodás jegyében is telt, méghozzá az agydaganattal küzdő kisfiú, Horváth Ármin számára.

 

CONOIL Merseváti SE - Kemenesalja FC 5-0 (2-0)   Mersevát, vezette: Varga

Mersevát: Homlok (Patyi, 81.) - Gönye (Dénes, 62.) , Pethő, Csite, Horváth, Orbán (Rába, 68.) , Csótár, Nagy, Takács B. (Takács M., 68.) , Balogh, Döbröntei

Kemenesalja: Őri (Hujbert, 86.)  - Géczi (Fülöp, 56.) , Czöndör, Vajda, Lőrincz (Kolompár, 46.) , Smidéliusz (Pethő, 46.) , Erdélyi, Németh, Varga, Ölbei, Bakos

Gólszerzők: Horváth 4 (10., 25., 53., 57.), Takács M. 89.

 

A nehéz, felázott talajon megrendezett szomszédvári rangadón Horváth Zsolt vezérletével várva várt hazai gyözelem született.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Bozsoki SE 0-2 (0-0)  Gérce, vezette: Kondor

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Komáromi (Sebestyén, 64.) , Lakatos (Soós, 80.) , László, Lőrincz, Pethő, Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Bozsok: Farkas - Kratochwill, Nagy (Németh, 66.) , Dévényi, Dobány (Pónácz, 89.) , Kovács, Szalai, Kaposi (Szenteleki, 76.) , Tompek, Kiss, Marti

Gólszerzők: Szalai 55., Nagy 58.

 

A gérceiek három győztes mérkőzés után szenvedtek a vereséget, a Bozsok sikerének köszönhetően előzött és a negyedik helyen áll a tabellán. 

 

Gencsapáti KSE - Alsóújlaki SC 3-4 (1-0)  Gencsapáti, vezette: Monostori

Gencsapáti: Böröcz - Sulyok (Bokor, 61.) , Varga, Soldatenko (Tóth, 83.) , Fülöp, Jónás, Egyed, Roshko, Lőrincz, Skrapits, Janek

Alsóújlak: Gábor - Gampel Do., Kaposi (Papp, 86.) , Tóth (Farkas, 54.) , Varga K., Pados (Toldi, 46.) , Varga Á., Varga N. (Kovács, 46.) , Káldi M. (Káldi I., 86.) , Gampel Dá., Varga R.

Gólszerzők: Fülöp 22., Skrapits 50., Sulyok 55., ill. Káldi M. 58., Gampel Do. 74., Varga R. 79., Toldi 92.

 

A gólgazdag mérkőzést a semleges szurkolók egészen biztosan élvezték, a csapatok drukkerei viszont a hazaiak szavaival élve a botrányos játékvezetés miatt szörnyűlködhettek. A gencsiek játékosai közül többen betegséggel küzdenek, illetve sokan most tértek vissza, ez meglátszott az utolsó 30 percben, amikor kellett volna a frissítés, de rövid votl a kispad. A vendégek háromgólos hátrányból tudtak fordítani, ezért megérdemlik a dicséretet.

 

Újperinti SE - Kemenesmagasi FC 4-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Szendrődi

Újperint: Hangya - Takács, Karvalics (Török, 46.) , Nyári (Kiss, 69.) , Viszket, Kovács G., Egyed (Péter, 66.) , Hegedűs, Sásdi, Kovács A., Szabó (Fábián, 69.)

Kemenesmagasi: Papp - Molnár Zs., Horváth, Kerekes, Bándoli (Sebestyén, 69.) , Peresznyei (Princzes, 84.) , Poós, Palotai, Molnár T., Gombás (Solymos, 69.) , Takács (Fülöp, 80.)

Gólszerzők: Szabó 2 (9., 56.), Nyári 50., Kovács A. 86.

 

A hazaiak zsinórban ötödik mérkőzésüket nyerték meg, ezzel pedig a tabella élén állnak nyolc forduló elteltével. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).