km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, északi csoport: gólzáporos mérkőzésen nyert a Pecöl a Sé otthonában

Megyei II. osztály, északi csoport: gólzáporos mérkőzésen nyert a Pecöl a Sé otthonában

A Söpte, a Gencsapáti, valamint az Uraiújfalu is idegenbeli sikert aratott, a Csepreg és a Bozsok pedig hazai pályán tudott nyerni. A Kemenesalja hatgólos döntetlent játszott a Gércével.

 

Kemenesalja Futball Club - Gérce-Vásárosmiske KSE 3-3 (1-1)  Vönöck, vezette: Talabér

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Dobson, Berecz, Németh, Czöndör, Bándoli (Varga 42.) , Péter, Pethő, Őri (Bodor 77.) , Ambrus (Kóbor 29.)

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Ódor, Máthé, Pethő (Fehér 83.) , Lerik, Mórocz, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi, Kiss (László 55.)

Gólszerzők: Czöndör 2 (27., 84.), Németh 47., ill. Pethő 25., Nunkovics 2 (56,. 71.)

Kiállítva: Komáromi 83., Mórocz, Haraszti István 93. (mindhárom Gérce-Vásárosmiske)

 

Egy rendkívül fordulatos, közönségszórakoztató mérkőzést hozott a Gérce vönöcki vendégjátéka. A vezetést a vendégek szerezték meg, ám hamar jött a kemenesaljai egyenlítés, majd a második játékrész elején a fordítás. Az eseményeknek még korántsem volt vége, ugyanis ezúttal a Gérce tudott fordítani Nunkovics két találatával, azonban a hazaiak nem adták fel, a 84. percben Czöndör révén pedig 3-3-ra módosították az állást. Mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, amelyik együttes egygólos vezetésnél növelni tudja az előnyét, nagy valószínűséggel meg is nyeri a találkozót, így viszont a játék képe alapján igazságos döntetlen született. 

 

Sé Honvéd SE - Pecöl SE 3-5 (1-2)  Sé, vezette: Bazsó

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Bonchis (Muzsai 68.) , Kovács K., Werderits (Kovács A. 77.) , Boldizsár, Fichtacher, Nemes, Kiss (Rada 62.) , Vándori

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Szemes, Gyürü, Oszkó, Farkas, Illés, Hóbor, Balázs (Németh I. 70.) , Kámán, Iszak (Németh Á. 75.) 

Gólszerzők: Séfer 2 (23., 88.), Kovács K. 77., ill. Illés 6., Gyürü 34., Kámán 2 (50., 67.), Farkas 84.

 

A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott. A meccs elején kihasználva a hazai védelem megingását a vendégek rögtön betaláltak, majd egy szép fejesgóllal gyorsan jött a hazai válasz. Aztán a félidő végén a hazaiak szavaival élve a a játékvezető lépett elő főszereplővé, azzal, hogy a vendégeknek befújt egy olyan tizenegyest, amelyen rajta kívül mindenki meglepődött. A Pecöl élt a lehetőséggel, míg a hazaiakat sokkolta a jogtalan büntető. A folytatásban feszült hangulat, adok-kapok jellemezte az összecsapást, valamint véleményes bírói ítéletek, amiből a vendégek jöttek ki jobban és megérdemelt győzelmet arattak. 

 

CONOIL Merseváti SE - Söpte SE 0-4 (0-1)  Mersevát, vezette: Bedi

Mersevát: Patyi - Gönye, Győrvári, Pethő (Németh 85.) , Dénes B., Orbán, Czupor (Takács 46.) , Pásti (Borbács 79.) , Balogh, Gáncs (Dénes M. 70.) , Nagy

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Rómer (Horváth 64.) , Hujber, Fogl, Koronczai, Vámos, Varga, Koszokovits, Mester

Gólszerzők: Hujber 2 (27., 68.), Mester 2 (48., 90.)

 

Felázott, nehéz talajon játszották le a mérkőzést a csapatok. A hazaiak nem igazán voltak veszélyesek a kapura, ellentétben a Söptével, amely gólratörően futballozott és elvitte a három pontot a jó iramú, küzdelmes összecsapáson. 

 

Elektromol Spari FC - Gencsapáti KSE 1-2 (1-2)  Szombathely, vezette: Szejke

Elektromol Spari: Horváth - FÜLÖP (Barbalits 83.) , Kovács, Tóth Zs., PULAI, VARSÁNYI, Pados (Sipos 91.) , TÓTH A., SCHMIDT, Németh, Nyári

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Janzsó (Szigetvári 73.) , Varga, Mester (Horváth Á. 82.) , Dancs, Baranyai, Bokor, Tóth (Egyed 54.) , Kovács, Tar

Gólszerzők: Nyári 10., ill. Dancs 32., Tar 43.

Kiállítva: Nyári 88. (Elektromol Spari)

 

A mérkőzés elején a mély talaj megtréfálta a játékosokat, így mindkét oldalon alakultak ki helyzetek. A vezetést egy formás támadás végén a Spari szerezte meg, sőt egygólos vezetésnél a kapusra is vezethették a labdát, a lehetőséget azonban nem sikerült gólra váltani. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, a gencsiek ugyanis kétszer is betaláltak még a szünet előtt, így már ők voltak lépéselőnyben negyvenöt percnyi játék után. A folytatásban hiába küzdött és tett meg mindent a hazai alakulat a pontszerzés érdekében, gólt szereznie már nem sikerült, így elveszítette a mérkőzést. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Szeleste-Pósfa SE 3-0 (0-0)  Csepreg, vezette: Árpád

Csepreg: Farkas - Steiner M., Kossuth, Nika M. (Baranyai 72.) , Simon, Takács (Kovács 72.) , Pócza, Nika B., Nagy, Lukács (Tájmel 81.) , Németh

Szeleste-Pósfa: Kovács - Tokaji, Szele, Fülöp, Riba, Csizmazia (Gecse 61.) , Tóth (Ódor 86.) , Szabó, Varga, Földi, Horváth L. (Horváth E. 75.)

Gólszerzők: Pócza 2 (62., 89.), Nika B. 85

 

Az elejétől fogva kontrollálta a mérkőzést a Csepreg, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első félidőben rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így komoly lehetőséget nem igazán tudott kialakítani. A Szeleste főként védekezésre kényszerült, az első játékrész nem hozott gólt, 0-0-val mentek pihenni a csapatok. A fordulás után aztán egy agilisabb, gyorsabb, harapósabb Csepreg volt a pályán, egymás után alakította ki a helyzeteket a házigazda, ezekből pedig ezúttal már jöttek a gólok is. A találkozó 3-0-s végeredménnyel zárult.

 

Bozsoki SE - Alsóújlaki Sport Club 3-1 (0-0)  Bozsok, vezette: Mónos

Bozsok: Farkas - Bigner, Kratochwill, Nagy, Pál (Iker 80.) , Dévényi (Szalai 68.) , Dobány (Radics 90.) , Kovács, Hankó (Szenteleki 86.) , Kiss, Marti (Kalmár 58.)

Alsóújlak: Gábor - Gampel, Varga K., Toldi (Káldi I. 67.) , Varga Á., Vasas (Tóth 56.) , Káldi M. (Papp 80.) , Rónafalvi (Nagy 36.) , Ódor, Ország, Hancz

Gólszerzők: Bigner 61., Pál 65., Szenteleki 93., ill. Hancz 68.

 

A hazai csapat az első félidőben nehezen talált fogást a zártan és fegyelmezetten védekező ellenfelén, a második játékrészben azonban ritmust váltott, hatékonyan és gólratörően futballozott. A mindent eldöntő harmadik találatot Szenteleki Bence szerezte, akinek ez volt az első felnőtt bajnoki gólja pályafutása során. A Bozsoki Sportegyesület köszöni lelkes szurkolói egész éves támogatását.

 

Újperinti SE - Uraiújfalu SE 2-3 (0-1)  Szombathely, vezette: Farkas

Újperint: Biró - Kovács Zs., Iszak, Horváth D., Horváth M. (Szabó 79.) , Egyed, Németh (Polhammer 68.) , Kovács A., Pintér (Nyári 46.) , Hazafi, Tóth (Márk 46.)

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gallen, Szabó B., Pungor, (Varga 81.)  Németh (Csete 82.) , Tóth (Kovács 76.) , Agg (Gáspár 76.), Fehér, Keszei, Simon

Gólszerzők: Kovács 82., Iszak 93., ill. Németh 22., Agg 57., Fehér 72.

 

Az első játékrész derekán szerzett találatuknak köszönhetően a vendégek mehettek előnnyel a szünetre, akik a fordulás után még tovább tudták növelni a különbséget és 0-3-ra vezettek. Az utolsó tíz percben aztán kétszer is betalált az Újperint, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a pontszerzés elmaradt. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.