km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: gólzáporos győzelmet aratott a Kemenesalja és az Újperint is

Megyei II. osztály, északi csoport: gólzáporos győzelmet aratott a Kemenesalja és az Újperint is

A Söpte és a Gencsapáti egyaránt otthon tarotta a bajnoki pontokat, utóbbi három vereség után tudott újra nyerni. Ahogy gólokból, úgy döntetlenekből sem volt hiány, az Alsóújlak, valamint a Gérce sem bírt ellenfelével, de a forduló rangadója, a Bozsok-Csepreg összecsapás is pontosztozkodással ért véget.

 

Kemenesalja Futball Club - Elektromol Spari FC 7-3 (2-1)  Vönöck, vezette: Sály

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Kóbor, Dobson, Berecz (Smidéliusz 68.) , Vajda, Lőrincz, Őri, Ölbei, Péter, Kolompár (Czöndör 60.)

Elektromol Spari: Baldauf - Horváth, Pulai, Barbalits (Horváth 63.) , Láda, Varsányi, Kovács (Sipos 32.) , Pados, Schmidt, Bolfán, Németh

Gólszerzők: Kolompár 12., Péter 2 (30., 82.), Berecz 2 (47., 64.), Lőrincz 50., Belegrai 86., ill. Pulai 2 (10., 53.), Varsányi 90.

 

Két vereséggel a háta mögött várta az Elektromol Spari elleni összecsapást a Kemenesalja, így a hazaiak mindenképpen javítani szerettek volna. A vezetést egy kontrának köszönhetően a vendégek szerezték meg, ezt követően viszont sorra dolgozta ki a helyzeteket a Kemenesalja, abból kettőt értékesített, emellett pedig a kapufát is sikerült eltalálnia. Jobb helyzetkihasználással akár nagyobb is lehetett volna a házigazda előnye a szünetben, akik a fordulás után ugyanúgy mezőnyfölényben, támadó szellemben futballoztak, aminek újabb lehetőségek és gólok lettek az eredményei. A Kemenesalja megérdemelt győzelmet aratott.

 

Söpte Sport Egyesület - Uraiújfalu SE 2-1 (0-0)   Söpte, vezette: Sebesi

Söpte: Gombor - Mester (Fogl 90.) , Rómer, Németh, Kovács, Hujber G. (Horváth 67.) , Koronczai, Vámos, Varga (Farkas 7.) , Koszokovits, Hujber B.

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Németh 60.) , Gallen, Szabó, Kollárits, Pungor, Kovács (Burka 80.) , Fehér, Keszei, Agg

Gólszerzők: Mester 54., Horváth 79., ill. Németh 63.

 

A végig nyílt mérkőzésen a hazai csapat egy hajrában szerzett találattal tartotta otthon a fontos három bajnoki pontot.

 

Gencsapáti KSE - Sitke KKSE 5-2 (3-0)   Gencsapáti, vezette: Pázsi

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Janzsó (Szigetvári 64.) , Kovács Gé., Varga (Horváth Á. 61.) , Mester (Egyed 68.) , Dancs, Bokor, Lőrincz (Németh 88.) , Kovács Gá., Tar (Tóth 56.)

Sitke: Kelemen - Bagoly, Lakatos, Horváth, Gyürü (Németh M. 46.) , Papp, Zeke, Tóbiás, Nagy, Pencz, Németh Z.

Gólszerzők: Dancs 3 (34., 35., 62.), Kovács Gé. 45., Bokor 50., ill. Horváth 2 (71., 87.)

Kiállítva: Zeke 51. (Sitke)

 

A mai napon igazi csapatként működő hazaiak az első játékrész utolsó tíz percében, valamint a második elején eldöntötték a három pont sorsát. A találkozó bővelkedett eseményekben, volt akciógól, kiállítás, szabadrúgásból is született találat, de büntetőt is láthattak a nézők. A Sitke erejéből csak a szépítésre futotta, a gencsiek sok sikert kívánnak a vendégeknek a folytatáshoz.

 

Szeleste-Pósfa SE - Újperinti SE 1-7 (0-4)  Szeleste, vezette: Szabó III.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai, Fehér (Pomper 46.) , Fülöp (Pethő 60.) , Riba, Kovács A. (Németh 60.) , Kovács R., Kovács T., Varga, Földi, Trittremmel

Újperint: Szlámer (Balaton 75.)  - Varga (Szabó 64.) , Kovács, Iszak, Jagodits (Tóth 46.) , Egyed, Horváth, Hegedűs, Németh (Csercsics 55.) , Kiss, Balázs (Kiss 46.)

Gólszerzők: Varga 71., ill. Iszak 11., Horváth 2 (13., 39.), Kiss 35., Hegedűs 50., Kovács 63., Szabó 69.

 

A hazaiak gratulálnak a jobb játékerőt képviselő, megérdemelt győzelmet arató Újperintnek. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Sé Honvéd SE 0-0 (0-0)  Alsóújlak, vezette: Monostori

Alsóújak: Gábor - Gampel, KAPOSI, Varga K. (Toldi 78.) , PADOS, VARGA N., KÁLDI (Tóth 67.) , Farkas (Vasas 78.) , ÓDOR, Ország (Hancz 57.) , VARGA R.

Sé: Földi - Séfer, Kovács (Hende 85.) , Werderits, Muzsai, Nemes (Rada 46.) , Fichtecher, Soós (Kiss Mihály 73.) , Kiss Máté (Molnár 71.) , Kiss Márton, Uri (Szalay 50.)

 

Két nagyon fegyelmezetten futballozó alakulat mérte össze a tudását, ám sajnos a pálya állapotával is meg kellett küzdenie a feleknek. Érezhető volt, hogy a vereség elkerülése érdekében nagyobb kockázatot egyik csapat sem vállal. Talán többet tett a hazai alakulat a három pontért, ami kisebb helyzetekben mutatkozott, és a végén két közeli pontrúgás is ezt támasztotta alá, ráadásul a második félidő elején a hazaiak szavaival élve véleményes szituációban maradt néma a játékvezető sípja, így elmaradt a büntető. Összességében igazságos döntetlen született, további sikereket kíván az Alsóújlak a Sé csapatának.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - CONOIL Merseváti SE 1-1 (1-0)  Gérce, vezette: Busi

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé (Kövesdi 56.) , László, Pethő, Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács (Rövid 82.) , Csonka

Mersevát: Patyi - Horváth A., Győrvári, Szabó, Csite, Horváth Zs., Varga (Horváth T. 70.) , Dénes, Czupor, Nagy, Takács

Gólszerzők: Major 33., ill. Horváth Zs. 76.

 

A hazaiak első félidőben szerzett találatára a hajrához közeledve tudott válaszolni a Mersevát, így 1-1-es eredménnyel és pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

 

Bozsoki SE - Csepregi Sport Egyesület 1-1 (0-0)   Bozsok, vezette: Kedves

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Kaposi 90.) , Dobány (Szenteleki B. 81.) , Kovács, Hankó (Szárnyas 92.) , Tompek, Kiss, Marti

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Merk 88.) , Simon (Tájmel 79.) , Takács (Németh 68.) , Nika B., Nagy, Lukács, Steiner C.

Gólszerzők: Hankó 80., ill. Kótai 77.

 

Szép számú közönség fogadta a remekül előkészített pályán a csapatokat. A vendégek éllovashoz méltóan, a kezdést követően magukhoz ragadták az irányítást. A mérkőzés nagy részében a bozsoki térfélen folyt a játék, a hazaiak hősiesen védekeztek. Tizenegyesből góllá is érett a vendégek fölénye, amire rögtön érkezett a válasz is, méghozzá Dévényi révén. A mérkőzés képe alapján közelebb állt a vendég a három pont megszerzéséhez, viszont a hazaiak sokat tettek azért, hogy egy pontot otthon tudjanak tartani. Erőfeszítéseiket siker koronázta. A Bozsoki Sportegyesület köszöni mindenkinek a horvátzsidányi Major Benedek gyógyulásáért felajánlott adományokat!

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak közösen a jövő városáért. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.