km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei II. osztály, északi csoport: gólgazdag mérkőzésekkel rajtolt az idény

Megyei II. osztály, északi csoport: gólgazdag mérkőzésekkel rajtolt az idény

Vereséggel kezdett az újonc Újperint, de a Sitkének, a Sének, valamint a Mersevátnak sem sikerült a legjobban a bajnoki rajt. A Spari az Alsóújlakot, a Csepreg a Gércét, míg a Bozsok a Kemenesalját múlta felül.

 

Sitke KKSE - Pecöl SE 1-3   Sitke, vezette: Varga

Sitke: Kelemen - Szakos, Bagoly, Imre Gá., Gyürü, Papp, Pénzes, Imre Ge., Sulyok (Horváth G. 70.) , Lakatos, Horváth B.

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Czeglédi, Kurucz (Hóbor 51.) , Szemes, Farkas E. (Kámán 68.) , Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Balázs (Németh 46.)

Gólszerzők: Lakatos 48., ill. Németh 47., Farkas A. 2 (74., 88.)

 

A rutinos vendégek játékerejét a hazaiak alázattal, küzdeni tudással 75 percig tudták kompenzálni, ezt követően viszont a pecöliek felülkerekedtek ellenfelükön és megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Újperinti SE - Söpte Sport Egyesület 1-4 (0-2)  Szombathely, vezette: Marácz

Újperint: Janzsó - Csercsics, Kovács, Iszak, Horváth D. (Szalai 79.) , Taletovits (Jagodits 58.) , Horváth M. (Rudolf 90.) , Németh, Pintér, Hazafi, Tóth

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Koszokovits (Sulyok 81.) , Léhmann (Marton 60.) , Hujber (Kálmán 89.) , Rómer, Vámos, Varga (Fogl 46.) , Koronczai, Bajnok (Horváth 68.)

Gólszerzők: Pintér 52., ill. Rómer 13., Hujber 2 (32., 83.), Marton 86.

Kiállítva: Hazafi 1. (Újperint)

 

A hazaiak gyakorlatilag az egész találkozót emberhátrányban kellett, hogy lejátsszák, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés további alakulására. A Söpte kétgólos előnnyel fordulhatott, és bár szépíteni tudott a frissen feljutott Újperint, a vendégek két újabb találattal eldöntötték a mérkőzés sorsát. 

 

Sé Honvéd SE - Gencsapáti KSE 1-2 (0-0)  Sé, vezette: Monostori

Sé: Földi - Séfer, Kovács, Muzsai (Bonchis 75.) , Boldizsár, Fichtacher (Szalay 46.) , Soós (Vándori 59.) , Kámán (Tóth 64.) , Sümegi, Uri, Nemes

Gencsapáti: Szalay - Petrőczy, Baranyai, Egyed, Janzsó, Mester (Varga 68.) , Dancs, Bokor (Borbás 84.) , Lőrincz, Kovács, Tar (Tóth 79.) 

Gólszerzők: Sümegi 85., ill. Dancss 65., Tóth 88.

Kiállítva: Tóth 89. (Sé)

 

A Séi Gyerkőc Fesztivál és Falunap rendezvénysorozat hozadékaként sokan voltak kíváncsiak a szezonnyitó mérkőzésre. Az első félidőben a hazai csapat irányította a játékot, de nagyon sok pontatlansággal, körülményesen játszott. A kínálkozó lehetőségek kimaradtak vagy az asszisztens állította meg - a hazaiak meglátása szerint - tévesen a támadásokat. Ugyanakkor a vendégek is jelezték, hogy meccsben vannak, szórványos ellentámadásokat vezettek A második félidőben folytatódott a hazai offenzíva, továbbra is sok hibával, rossz döntésekkel. Aztán a félidő közepén a vendégek szerezték meg a vezetést, de a házigazda nem adta fel, ekkor már több ziccert is kidolgoztak, sikerült is kiegyenlíteni öt percce a találkozó vége előtt. Az eseményeknek itt viszont még nem volt vége, ugyanis egy újabb gencsi találatnak köszönhetően a vendégek mindhárom pontot elvitték. Összességében elmondható, hogy a hazaiak játéka elmaradt az elvárttól és sajnos a tűz is hiányzott, a vendégek mindezt kihasználták, ami három pontot eredményezett számukra. A séiek szavaival élve az asszisztensi tevékenység finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után, a fontos pillanatokban - köztük a két vendégtalálat előtt - egyaránt véleményes ítélet született. 

 

CONOIL Merseváti SE - Szeleste-Pósfa SE 1-2 (0-1)  Mersevát, vezette: Talabér

Mersevát: Gönye - PETHŐ, Tanai, CSITE, MÁRKUS, Dénes M., PÁSTI, DÉNES B., Gáncs (Takács 46.) , Nagy, Czupor (Borbács 67.)

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Pethő (Németh 85.) , Kovács R., Fülöp, Riba, Kovács (Tóth 88.) , Szele (Nagy 65.) , Szabó, Varga, Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Pethő 61., ill. Kovács R. 32., Pethő 75.

Kiállítva: Dénes M. 42. (Mersevát)

 

A 40. percben tíz főre fogyatkozó hazai csapat a fordulás után emberhátrányban is becsülettel küzdött, annak ellenére, hogy jó néhány játékosát kénytelen volt nélkülözni. A mersevátiak két elkerülhető vendégtalálatra viszont csak egyszer tudtak góllal válaszolni, így pont nélkül maradtak a szezon nyitómérkőzésén.

 

Elektromol Spari FC - Alsóújlaki Sport Club 4-1 (1-0)   Szombathely, vezette: Szabó

Elektromol Spari: Horváth - Schmidt (Sipos 89.) , Dienes, Jónás (Bolfán 56.) , Tóth A., Varsányi, Tóth Zs., Pulai (Barbalits 89.) , Nyári (Eberhardt 92.) , Kovács, Németh

Alsóújlak: Gábor - Kaposi, Varga K., Papp (Hancz 50.) , Toldi (Tóth 50.) , Varga Á., Varga N. (Csizmazia 77.) , Káldi, Ország, Nagy (Rónafalvi 77.) , Varga R.

Gólszerzők: Nyári 3 (26., 49., 76.), Pulai 72., ill. Varga N. 67.

 

Mindkét együttes rendkívül motiváltan kezdte a találkozót, ám a gólszerzés inkább a hazaiak játékában volt benne. A 26. percben egy parádés támadást követően meg is szerezte a vezetést a Spari, ezt követően pedig hiába tett meg mindent az Alsóújlak, hogy még a szünet előtt egalizálni tudjon, a házigazda vonulhatott előnnyel a pihenőre. A fordulás után meg is duplázta előnyét Vertetics Sándor együttese, amit viszont egy remekbe szabott alsóújlaki találat követett. Izgalmas lett a véghajrá, ám a hazaiak még két alkalommal betaláltak, ez pedig azt jelentette, hogy megérdemelt győzelmet arattak a jó játékerőt képviselő vendégek ellen. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Gérce-Vásárosmiske KSE 4-2 (0-2)   Csepreg, vezette: Bedi

Csepreg: Farkas - Kótai, Steiner M., TÁJMEL (Baranyai 81.) , Nika M. (Lukács 53.) , SIMON, Pócza, Nika B., Nagy (Takács 59.) , Merk (Németh 74.) , STEINER C. (Tóth 77.)

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, Máthé, László, Soós (Sebestyén 59.) , Lerik, Major, Nunkovics, Kovács (Kiss T. 80.) , Csonka, Kiss L. (Komáromi 64.) 

Gólszerzők: Tájmel 2 (52,. 63.), Nagy 58., Kótai 70., ill. Soós 11., Kovács 37.

 

A találkozó első húsz perce a csepregiek szája íze szerint alakult, ekkor azonban egy bekapott gól átírta a hazai elképzeléseket, Sőt, mi több, a szünet előtt pár perccel ismét betalált a Gérce, ezzel pedig kétgólos előnyre tett szert. Rengeteg szabálytalanság, tördelt játék jellemezte a találkozót, a Csepregnek pedig mindenképpen rendeznie kellett a sorokat a félidőben. Ez sikerült is, a fordulás után felbillent a pálya, a házigazda pedig előbb egyenlített, majd fordítani tudott és 4-2 arányban diadalmaskodott. 

 

Bozsoki SE - Kemenesalja Futball Club 3-1 (1-0)   Bozsok, vezette: Busi

Bozsok: Farkas - Kratochwill, Kalmár, Hankó, Pál (Szenteleki 75.) , Dévényi, Dobány (Radics 86.) , Kovács, Tompek, Kiss, Marti (Németh 91.)

Kemenesalja: Bakos - Belegrai, Nagy (Vajda 55.) , Szakál E. (Ölbei 46.) , Őri (Bodor 78.) , Dobson (Czöndör 70.) , Lőrincz G., Lőrincz M., Péter, Pethő, Varga

Gólszerzők: Dobány 43., Kratochwill 71., Kalmár 88., ill. Vajda 80.

 

A mérkőzésnek kiváló alaphangulatot adott a bozsoki utánpótlás felvezetése. Az első félidőben a vendégek léptek fel kezdeményezőbben, a gólt mégis a hazaiak szerezték a szünet előtti percekben. A második félidőben több formás akciót is vezetett a Bozsok, mely először büntetőből, majd egy szépségdíjas találattal tette biztossá a győzelmét. A hazaiaknál mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a győzelmet pedig Jakab Frigyes emlékének ajánlja a Bozsoki Sportegyesület.

 

A tabella ide  kattintva érhető el

 

Fotó: Bozsoki SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban