km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Megyei II. osztály, északi csoport: gencsi pontrablás az eddig hibátlan listavezetőtől és fölényes újperinti siker

Megyei II. osztály, északi csoport: gencsi pontrablás az eddig hibátlan listavezetőtől és fölényes újperinti siker

A Sé, valamint a Bozsok egyaránt idegenben tudott nyerni, de az élmezőnyből a Söpte, valamint a Kemenesalja is begyűjtötte a három pontot. A Pecöl hazai környezetben múlta felül a Mersevátot.

 

Gencsapáti KSE - Csepregi Sport Egyesület 1-1 (0-1)  Gencsapáti, vezette: Szabó

Gencsapáti: Horváth Gy. - Janzsó, Petrőczi, Mester, Dancs, Baranyai, Bokor, Egyed (Tóth 62.) , Lőrincz (Horváth Á. 89.) , Kovács (Németh 91.), Tar

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner M., Tájmel (Merk 83.) , Kossuth, Pócza, Nika B., Nagy, Lukács (Nika M. 67.) , Steiner C., Németh (Simon 70.)

Gólszerzők: Lőrincz 60., ill. Steiner C. 20.

Kiállítva: Steiner C. 56. (Csepreg)

 

A bajnokságban eddig százszázalékos Csepreg együttesét fogadta a Gencsapáti. A vezetést a vendégek szerezték meg, és a 20. percben szerzett Steiner Christopher-találat egyben azt is jelentette, hogy a listavezető mehetett előnnyel a szünetre. A fordulást követően emberelőnybe került a házigazda, nem sokkal később pedig egyenlíteni is tudott Lőrincz révén. A csepregiek a mérkőzés utolsó szakaszában mindent megpróbáltak a győzelem érdekében, a Gencsapáti azonban szervezett játékkal megőrizte az eredményt és első csapatként tudott pontot szerezni az idei szezonban a vendégek ellen. 

 

Uraiújfalu SE - Sé Honvéd SE 1-2 (0-2)  Uraiújfalu, vezette: Molnár

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Varga (Kovács 68.) , Gallen, Szabó B., Tóth, Kollárits, Németh, Agg (Gáspár 68.) , Fehér, Keszei (Simon 50.)

Honvéd Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kiss (Nemes 66.) , Kovács (Nárai 94.) , Werderits (Rada 70.) , Boldizsár, Bogyai (Nyári 44.) , Fichtacher, Vándori, Uri

Gólszerzők: Varga 50., ill. Boldizsár 15., Kovács 42.

 

A meddő mezőnyfölényben futballozó, s büntetőt is rontó hazaiak hibáit kihasználták a jól felkészített vendégek és elvitték a három pontot. Az újfalusiak az előző fordulóban Merseváton hagyták a góllövő cipőjüket.

 

Sitke KKSE - Újperinti SE 2-11 (1-3)  Sitke, vezette: Szabó I.

Sitke: Bertalan - Imre Gá. (Borbély 60.) , Lakatos (Horváth G. 46.) , Papp (Bagoly 66.) , Tóbiás, Dunai A., Imre Ge., Savanyó (Horváth B. 66.) , Teveli (Sulyok 46.) , Németh, Dunai M.

Újperint: Biró (Balaton 70.)  - Márk (Fábián 60.) , Kovács, Sásdi, Horváth D., Reseterits (Németh 60.) , Horváth M., Egyed, Kovács (Polhammer 60.) , Hazafi, Tóth

Gólszerzők: Imre Gá. 6. Dunai A. 75., ill. Kovács 2 (10., 59.), Egyed 2 (24., 28.), Reseterits 2 (52., 53.), Tóth 67., Polhammer 3 (71., 83., 85.), Horváth M. 84.

 

Széteső játék, rossz felfogás jellemezte a hazaiakat, a vendégek pedig éltek ezzel a lehetőséggel. 

 

Kemenesalja Futball Club - Alsóújlaki Sport Club 3-2 (0-2)  Vönöck, vezette: Busi

Kemenesalja: Bakos - Szakál, Belegrai, Dobson, Berecz, Czöndör, Bándoli (Kóbor 58.) , Péter, Őri, Varga (Bodor 84.) , Ambrus

Alsóújlak: Szőnye - Gampel, Káldi I. (Hancz 46.) , Varga K., Varga Á., Varga N. (Rónafalvi 75.) , Káldi M. (Papp 78.) , Ódor, Ország (Toldi 61.) , Nagy, Varga R.

Gólszerzők: Czöndör 48., Péter 73., Berecz 83., ill. Varga R. 2 (16., 34.)

 

Egy kellemetlen stílusban játszó, masszív, kiválóan felkészített Alsóújlakkal nézett farkasszemet a Kemenesalja. A vendégek az első félidőben két megingást kihasználva kétgólos előnyre tettek szert, így volt mit megbeszélniük a hazaiaknak a szünetben. Ez sikerült is, a Kemenesalja rendezte a sorokat, megnyugodott, a saját játékát játszotta, ennek eredményeként előbb az egyenlítés, majd egy szép egyéni akció után a fordítás is összejött. A házigazda nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot és igazi csapatként fordította a maga javára az összecsapást. 

 

Szeleste-Pósfa SE - Bozsoki SE 3-4 (1-0)  Szeleste, vezette: Kedves

Szeleste-Pósfa: Kovács - Pethő, Tokaji, Szele, Fülöp, Riba, Tóth, Szabó (Ódor 78.) , Varga, Földi, Horváth (Gál 64.)

Bozsok: Szenteleki - Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy (Szalai 79.) , PÁL (Iker 88.) , Dévényi (Dobány 74.) , Kovács, Hankó (Pónácz 90.) , Kiss, MARTI

Gólszerzők: Tokaji 23., Fülöp 2 (66., 81.), ill. Hankó 49., Pál 67., Kratochwill 70., Dobány 84.

 

Az tartalékos hazai csapat megnehezítette a Bozsok dolgát, a vendégek azonban jobban használták ki a helyzeteiket. A Szeleste egy pontra mindenképpen rászolgált.

 

Söpte Sport Egyesület - Elektromol Spari FC 2-1 (1-0)  Söpte, vezette: Boda

Söpte: Márffi - Udvardi, Németh, Kovács, Rómer, Léhmann, Horváth (Mester 60.) , Koronczai, Vámos, Varga, Fogl (Koszokovits 60.)

Elektromol Spari: Horváth - Varsányi, Fülöp, Kovács, Tóth Zs., Pados, Tóth A., Németh V., Schmidt, Németh R., Nyári

Gólszerzők: Rómer 42., Németh 90., ill. Tóth Zs. 76.

 

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, azonban a ziccerek kimaradtak, így egészen a félidő hajrájáig kellett várni a vezetés megszerzésére, ekkor Rómer talált közelről a hálóba. A második játékrészben a meddő hazai fölény ellenére a Spari szögletből egyenlített, Tóth Zsolt volt eredményes a 75. percben. Az utolsó negyedórában a söptei csapat mindent megtett a három pontért, aminek meg is lett az eredménye, Németh Martin fejesével az utolsó percben szögletből sikerült bevenni a vendégek hálóját. A sportszerű mérkőzésen a szervezett és lelkes vendégek közel álltak a pontszerzéshez a sok hibával játszó, ámde küzdeni tudásból jelesre vizsgázó hazaiak ellen.

 

Pecöl SE - CONOIL Merseváti SE 4-1 (2-1)  Pecöl, vezette: Rácz

Pecöl: Kollarics - Szemes Z., Gyürü, Oszkó, Illés, Hóbor, Németh I. (Németh Á. 76.) , Balázs (Pálfi 68.) , Kámán, Horváth, Iszak (Szemes B. 68.)

Mersevát: Patyi - Gönye, Pethő (Borbács 63.) , Csite, Győrvári, Dénes B., Varga (Gáncs 73.) , Takács (Dénes M. 63.) , Pásti, Balogh, Nagy

Gólszerzők: Oszkó 9., Illés 41., Kámán 47., Németh 83., ill. Pethő 27.

 

A hazaiak nem ezen a mérkőzésen nyújtották eddig legjobb teljesítményüket, de így is begyűjtötték a három pontot a szimpatikusan, jól küzdő vendégek ellen egy remek játékvezetés mellett zajló mérkőzésen. 

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.