km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei II. osztály, északi csoport: felszállóágban a Mersevát, a Söpte nyerte a dobogósok csatáját

Megyei II. osztály, északi csoport: felszállóágban a Mersevát, a Söpte nyerte a dobogósok csatáját

A Szeleste hosszú idő után ismét győzelemnek örülhetett, de az Uraiújfalu, valamint az Újperint is otthon tartotta a három pontot. A Kemenesalja a Gencsapáti otthonában diadalmaskodott, a Csepreg pedig szintén idegenben nyert, a Pecöl sem tudta megállítani a listavezetőt.

 

Uraiújfalu SE - Elektromol Spari FC 2-0 (0-0)  Uraiújfalu, vezette: Szabó I.

Uraiújfalu: Horváth - Varga (Agg 53.) , Gáspár (Kovács 66.) , Gallen, Szabó, Kollárits, Tóth (Simon 81.) , Pungor,  Fehér (Bokor 84.) , Keszei, Németh

Elektromol Spari: Gyetvay - Dienes, Fülöp (Sipos 75.) , Varsányi, Barbalits, Pados B., Pados G., Németh V., Schmidt, Nyári, Németh R.

Gólszerzők: Kovács 67., Németh 80.

 

A hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a három pontot a sportszerűen játszó vendégekkel szemben.

 

Sitke KKSE - CONOIL Merseváti SE 1-4 (0-2)  Sitke, vezette: Farkas

Sitke: Kelemen - Szakos, Imre Gá., Lakatos (Horváth 41.) , Papp, Dunai A., Imre Ge. (Bagoly 85.) , Sulyok, Németh, Dunai M., Bakics

Mersevát: Patyi - Varga (Pásti 59.) , Gönye (Dénes M. 71.) , Győrvári, Pethő, Dénes B., Orbán (Takács 63.) , Nagy, Csite, Balogh, Czupor (Tanai 56.)

Gólszerzők: Szakos 88., ill. Csite 15., Győrvári 35., Czupor 50., Pásti 77.

 

Remek időben került sor az összecsapásra, a csapatok azonban nem éltek a kedvező körülményekkel, mert alacsony színvonalú produktumot nyújtottak. Igaz, a vendégeknek ez is elég volt a három pont megszerzéséhez, amihez gratulál a sitkei csapat. 

 

Újperinti SE - Sé Honvéd SE 4-1 (3-0)  Szombathely, vezette: Imre

Újperint: Biró (Balaton 73.)  - Márk (Taletovits 46.) , Kovács, Iszak (Horváth D. 63.) , Nyári, Horváth M., Szmolek, Németh, Szakály (Sásdi 63.) , Egyed, Tóth (Pintér 63.)

Honvéd Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits (Bogyai 61.) , Muzsai (Prim 58.) , Boldizsár, Fichtacher, Tóth (Kiss 67.) , Kámán (Rada 46.) , Nemes

Gólszerzők: Tóth 7., Egyed 15., Szakály 32., Németh 66., ill. Rada 72.

 

Az Újperint már az első játékrészben háromgólos előnyre tudott szert tenni, gyakorlatilag eldöntve ezzel a három pont sorsát. A folytatásban egy-egy találat esett mindkét oldalon, így alakult ki a találkozó 4-1-es végeredménye.

 

Szeleste-Pósfa SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 4-2 (4-2)  Szeleste, vezette: Vass

Szeleste-Pósfa: Kovács - Pethő (Horváth E. 88.) , Tokaji (Czizmazia 78.) , Gál, Szele (Gecse 79.) , Fülöp (Ódor 92.) , Tóth (Németh 90.) , Szabó, Varga, Földi, Horváth L.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Németh, Máthé, László, Pethő (Kiss 78.) , Lerik, Mórocz, Sali (Soós 58.) , Nunkovics, Kovács, Kövesdi (Ódor 46.)

Gólszerzők: Fülöp 4 (27., 30., 34., 40.), ill. Pethő 9., Lerik 45.

 

A szelesteiek több játékosukat is nélkülözni kényszerültek, ám így is ellenfelük fölé tudtak kerekedni. Az igazi csapatként játszó hazaiak már nagyon ki voltak éhezve a győzelemre, ezzel együtt pedig a három pontra. 

 

Gencsapáti KSE - Kemenesalja Futball Club 1-3 (0-1)  Gencsapáti, vezette: Polgár

Gencsapáti: Szalay - Petrőczi (Lőrincz 55.) , Janzsó (Szigetvári 68.) , Varga (Kovács P. 77.) , Dancs, Molnár, Bokor, Baranyai, Egyed (Horváth 77.) , Kovács G., Tar

Kemenesalja: Bakos - Bándoli (Kolompár 72.) , Belegrai, Szakál, Őri, Németh, Czöndör, Vajda, Pethő, Péter, Varga

Gólszerzők: Baranyai 82., ill. Németh 2 (29., 91.), Czöndör 55.

 

A házigazda hiába birtokolta többet a labdát, s hiába dolgozott ki ordító helyzeteket, ezeket nem sikerült gólra váltania. Ellenben a vendégekkel, akik jól sáfárkodtak az előttük adódó lehetőségekkel. A Gencsapáti hazai környezetben továbbra sem tud kilépni saját árnyékából.

 

Söpte Sport Egyesület - Bozsoki SE 3-0 (1-0)  Söpte, vezette: Harcsár

Söpte: Márffi - Németh, Kovács, Rómer, Léhmann, Marton (Fogl 37.) , Horváth, Hujber (Udvardi 83.) , Koronczai, Vámos, Mester

Bozsok: Farkas - Bigner, Nagy (Iker 77.) , Pál (Szenteleki 66.) , Dévényi, Hankó, Kovács, Dobány (Möslinger 77.) , Tompek, Kiss, Marti

Gólszerzők: Mester 2., Hujber 68., Németh 71.

 

Egy gyors hazai gól adta meg a mérkőzés alaphangját, a 2. percben Mester Bálint volt eredményes. A félidő hátralévő részében inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A második játékrészben a söptei csapat kontrollálta a mérkőzést, mezőnyfölényben játszott és két védelmi megingást is góllal büntetett, így teljesen megérdemelten tartotta otthon a fontos három bajnoki pontot. A résztvevő felek jobbulást és mihamarabbi visszatérést kívánnak Marton Zoltánnak, a söpteiek játékosának, aki súlyos térdsérülést szenvedett.

 

Pecöl SE - Csepregi Sport Egyesület 0-1 (0-1)  Pecöl, vezette: Kedves

Pecöl: TAKÁCS - Pálfi (Farkas A. 46.) , Kurucz (Hóbor 46.) , Szemes, Farkas E. (Németh 67.) , Gyürü, Oszkó, Illés, Balázs (Kámán 46.) , Horváth, Iszak

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner M., Kossuth, Simon, Takács (Merk 75.) , Pócza, Nika B., Nagy (Németh 68.) , Lukács (Nika M. 56.) , Steiner C.

Gólszerző: Nagy 26.

 

Remek időjárási körülmények között, kitűnően előkészített pályán fogadta a Pecöl a hibátlan Csepreg együttesét. Ennek megfelelően jól is kezdtek a vendégek, az első igazán komoly lehetőség azonban a hazaiak előtt adódott. A vendégek először lesgólig jutottak, majd a 26. percben egy szöglet utáni kavarodást kihasználva ténylegesen sikerült megszerezniük a vezetést. A folytatásban aztán beszorultak a pecöliek, de jól állták a sarat, masszívan védekeztek, így maradt a 0-1-es állás a szünetre. A Folytatásban 4-4-2-es formációra váltott a Pecöl, amely cserékkel is próbálta frissíteni a játékot, a hajrában pedig egy szabadrúgásnál óriási bravúrt kellett bemutatnia a csepregi kapusnak, hogy megmentse csapatát a góltól. Az eredmény már nem változott, a Pecöl egygólos vereséget szenvedett a rendkívül sportszerű, jól felkészített Csepreg ellen. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.